Serije: šta gledate, šta vam se svidelo?

Meni se taj Luter nije svideo.. nekako mi je antipatičan (možda sam rasista na nekom nesvesnom nivou).. ni prvu epizodu nisam dovršila..
odgledah jednu epizodu Village, lepo urađeno, neka socijala u vreme I rata, ali dosta razvučeno..
i dalje gledam Dobru Ženu, završila prvu sezonu. Nervira me ta njena privatna priča sa onom Zverkom (valjda), ne kapiram to provlačenje ideje o domaćici iz predgrađa, ali trudim se da to eliminišem. Ona advokatska strana serije je zanimljiva, mada ima nekih naivnih stvari, no sve u svemu nije loše.

Odlučih se da počnem Homeland... Mislila sam da je serija propagandno đubre budući da joj je tematika domovinski rat obaveštajaca protiv terorizma, kad ono međutim :D istina, svima nama koji sumnjamo u zvaničnu verziju 11. septembra, malo bode oči ta osnovna premisa o delovaju Al Kaide, ali mimo toga, serija je odlična. Onako suptilno otvara pitanja i dovodi u sumnju sam pojam terorizma, američke borbe za "mir u svetu" i bla bla.. Nikako nije jednoumlje.
:roll:

http://www.southparkstudios.com/full-episodes/s10e09-mystery-of-the-urinal-deuce

Ne treba mesati BB sa realizmom...
U realnom zivotu,Volt i njegova porodica bi vec 5 puta bili mrtvi...
Kvalitetan meth,mozes misliti..U stvarnosti narkomani ne mare za kvalitet robe,a kamoli dileri...
Scenario su pisali ljudi koji nemaju pojma o stvarnom poslu na narko trzistu..
Dobro je da si tu ti kao ekspert da sve objasniš, šteta što te nisu uzeli kao konsultanta... :p

Zar i ti sine Brute taj jenki mejnstrim gde to nalazite nikad ču' za većinu :hahaha:
Zaveo me veliki brat, i sa sam od krvi i mesa...

A, ti da ćutiš. Pre neki dan si spominjao onaj odvratni Investigation Discovery. Rekoh, ajd da zavirim u mozak jednog anglofila i evo, sad se noću bojim duhova, a danju strepim da ne budem žrtva nekog nasumičnog napada ili da me koknu zbog neke polise osiguranja. Kad zaspim sanjam obdukcije i leševe. Prestajem sa tim američkim sranjima.

Hmm, možda pre nezainteresovanost, mrzelo me je da guglam a nisam primetio da imaš nešto lepše mišljenje o Uk filmskim/serijskim produktima:sad2:

Grešiš.
O filmskom stvaralaštvu Velike Britanije imam samo reči hvale. Neki od mojih omiljenih režisera su Louč, Leigh i mnogi drugi. Takođe, smatram ih jednim od najboljih u ostvarenjima sa humorističkom i detektivskom tematikom. SAD i Holivud su mnogo, mnogo ispod Britanije.

523420_10201258255812637_461730075_n.jpg

Slažem se, mada slabo pratim novu produkciju poslednje što sam gledao su
I neke stare detektivske iz osamdesetih...

Finale prve sezone Luthera je teško sranje posle koga nisam imao želju da nastavim seriju,
ukratko, naivno, glupo, smešno, bušno... ni Holivud ne bi smislio tako nešto, tj. bi,
ali nekima izgleda lepo miriše britanski smrad, valjda zato što je britanski.

Da, ja sam poznati ljubitelj lika i dela britansko-američkog govneta i njegovog opojnog mirisa.

U poslednje vreme su mi se dopale dve serije: Homeland i Newsroom. Nijedna naravno nije NI BLIZU onoj nadahnutoj seriji, ali zabavne su.
Homeland je spijunski triler (da je serija o hladnom ratu, pitanje bi bilo ko je krtica?, a ovako je ko je terorista?) a Newsroom je, kao sto joj ime kaze, o novinarima - sjajni Dzef Danijels (bas mi je nedostajao)!

a šta li ste - zaboga - očekivali od lutrera
klasična british crime drama za jednokratnu upotrebu
možda je glavni obmanjivač visok rejting na imdb-u pa ljudi očekuju ne znam šta
meni je bolja s01 gde se 1 slučaj rešava u svakoj epizodivira i ćao djaci
ovako u druge dve su malo zapetljali svašta a raspetljali ništa al dobro
ko što rekoh nema tu nikakve dubine
nerviraju me 2 stvari
što je njegov lik tako "karakterizovan" ko neki superheroj, stalno u istom odelu i predstavljen ko socijalni slučaj a u suštini što vole ovde da kažu "lik koji u realnosti ne bi "preživeo" 2 dana"
i - zaboga - jeli taj london toliko ružan i prljav?

Luther - Sezona 3

Završio sam Luthera i ostao kolko tolko čitav da pričam o tome, jedno je sigurno, večeras ću imati košmare.
Ovu seriju ili piše totalni debil ili neko ko svoje gledaoce tretira kao debile, što će pre biti istina,
jer u takvim slučajevima može da se očekuje gledanost na nivou Farme.
Od serije VIP sa Pamelom Anderson ex Li nisam gledao pametniju seriju, Niki bombašica je bila kul,
znate one fore kad srede negativce tako što im izvuku tepih ispod nogu, e pa tako nešto slično sam video ovde.
Na kraju serije su bili neki kvazi dirljivi momenti na koje treba kao pustiti suzu,
kako nisam bio u mogućnosti to da uradim otišao sam u kupatilo i pustio vodu da bi sećanje na ovo iskustvo
otišlo tamo gde mu je i mesto.
Da kažem i nešto pozitivno, a to je smejao sam se povremeno, da nisam ne bih odgledao do kraja,
Stringer Bel kao Martin Rigs takođe nije bio na odmet, iako je Rigs zabavniji za gledanje.

Back