Serije: šta gledate, šta vam se svidelo?

Ili ja standarde postavljam previsoko, ili previše očekujem ili današnje serije ništa ne valjaju......

Odgledah prvu sezonu Black Books
http://www.imdb.com/title/tt0262150/

Žanr komedija. Serija je o liku koji drži knjižaru i mrzi svoje mušterije.Epizode traju po 25 minuta.
Sad ima par ok fora,ali je ostatak neki usiljeni humor, monoton, već viđen.....
Ocena: ne zaslužuje 3/5.

E sad, drugu sezonu ću da čuvam da odgledam kad budem imao proliv, temperaturu od bar 39,6 C i ne budem mogao ništa drugo da radim. Epizode su taman da pokriju vremenski interval između dva odlaka na WC šolju, a i koncentracija za praćenje serije ne zahteva temperaturu nižu od navedene.

Šta već viđen humor, Lihenan-Moran kombinacija je nešto najsvežije ikada! Black Books sam pogledao barem 15x, i i dalje mogu da gledam i da se smejem uz svaku epizodu.
Inače, Dylan Moran dolazi u Bg u oktobru na standup fest, koji ću posetiti sto posto :cool:

Inače, tvoj opis Bernarda samo kao lika koji drži knjižaru i mrzi mušterije je veoma plitak, nisi ti iskusio pravu čar njegove ličnosti :cool:

Da znam rekla sam vec nekoliko puta, ali obozavam The Newsroom, poslednja epizoda (s2e7) je bila wooooow! :worth:

Nije slucajno rekla Jane Fonda "I would have slept with Aaron Sorkin to give me this scene, I didn't even have to sleep with anybody to get this scene.... maybe that's why he wrote this scene. It is one of the great scenes for an actress" :D Svaka joj cast Jane je stvarno odlicna glumica, scena je bila predobra.

Coco, počeo da sam da gledam, i na 5 minutu utvrdio da je valjana. ;)

"Ako ikada zalutaš u kabinu za galsanje.razmisli nešto. Ne postoji dokaz da smo najveća(USA) zemlja na svetu" ...to je kul razmišljanje madafaka !:super:

Šta već viđen humor, Lihenan-Moran kombinacija je nešto najsvežije ikada! Black Books sam pogledao barem 15x, i i dalje mogu da gledam i da se smejem uz svaku epizodu.
Inače, Dylan Moran dolazi u Bg u oktobru na standup fest, koji ću posetiti sto posto :cool:

Inače, tvoj opis Bernarda samo kao lika koji drži knjižaru i mrzi mušterije je veoma plitak, nisi ti iskusio pravu čar njegove ličnosti :cool:

Ako Coupling http://www.imdb.com/title/tt0237123/ definišemo kao odličnu seriju iz ovog žanra, koja nema samo fore na prvu loptu, nego i zaokruženu priču i gradacijski humor onda je serija Black books mnogo lošija. Razlika u kvalitetu scenerija je ogromna. No svako ima svoj ukus...... (a da ne pominjemo Only fools & horses ect.)

Only Fools and horses se po humoru pa i samom konceptu serije razlikuje potpuno od dve navedene, a meni je Coupling krajnje dosadan :confused: Kad smo već kod britanaca, ni ona IT-crowd nije loša, ima odlične momente ali nisam mogao da izguram do kraja iako je kratka :)
Ako se dobro sećam, serija se zove "The class" koja se fokusira na school reunion, i naravno, neki su se promenili a neki ostali isti. Nije velika serija po obimu, ali ima finu priču i na momente odličan humor

Odlicna serija! :D

Orange is the New Black (2013)

images

Moda im je do... :D
Inače, poslednje što sam gledala britansko je Daunton Ebi, prva sezona je meni vrh, ima svega, društvenih pitanja, sufražetkinja, ženskih pitanja uopšte, funkcionisanje plemstva u prvoj deceniji XX veka..sjajno. Druga i treća sezona su već sapunjara, ali privlačna svakako. Ali, eto, mislim da bi se druga i treća sezona sasvim svidele i mojoj majci :) Pri tom, druga sezona ima totalno esmeralda momente.

Odgledala sam i par epizoda Oz-a.. ovo je već ozbiljno, muška serija, zatvor bez ikakve komedije.. treba imati stomak za ovakve serije.

Back