Quantcast

Sergej Trifunović: Juga nije bila tamnica naroda ...

RickRoss

Elita
Poruka
24.984
Тачно. И јер су отимали наше територије И нису Срби бранили Југославију, већ себе од новог усташког геницида.

- - - - - - - - - -Србија је данас окупирана.

Каква црна ,,независност".

Јој, шта нећу све да чујем овде...
nadji definiciju okupacije i okupatora na Guglu pa se vrati ovde...
 

pokojni_toza

Domaćin
Banovan
Poruka
3.892
Нека их у сарајевској касаби, тамо их невиђено обожавају. Ако треба, радо ћу помоћи њихово пресељење пригодним СМС хуманитарним бројем.
Ma jok . Bednici poput Trifunovića , Bjelogrlića i sl . među muslimanima su samo stvar sprdnje i interesa . Njima je uvek dobrodošao neki "Srbin" koji će da potpomogne njihovu propagandu . Ali da ih nešto cene - ne cene ih .

Sergeja Trifunovića i sl. samo u blesavoj Srbiji mogu da proglase za neke glumačke zvezde . Bilo gde drugde , najviše što bi on mogao da postigne je da bude šanker i da priča bajate fore pijanim klinkama . ;)
 

Jebivet@r

Domaćin
Poruka
4.547
Брате, види се да си обичан ,,јебиветар", а и да појма немаш о Србима и о српској историји.

Јер тако нешто може да каже само особа која нема појма о својој историји. Где ти је доказ за такву тврдњу? Знаш ли ти несрећниче да су Срби увек кроз историју бирали радије смрт него да се одрекну Православља? Јеси чуо некад, несрећниче, за ђакона Авакума и његове чувене речи ,,Нема лепше од Хришћанске Вјере, Срб је Христов, радује се смрти"? Јел знаш, несрећниче, да је те речи забележила народна песма и да се она увек код Срба преносила са колена на колено? Јел си читао некад, несрећниче, старе летописце који су, кад се говори о Србима, увек писали да су у Србији сви побожни, да земља Србија личи на један велики Манастир, да се тамо пост држи редовно? Јел знаш ти, несрећниче колико су Турци понабијали Срба на кочеве зато што Срби нису хтели да се одрекну Православља? Јел си чуо ти некад, несрећниче, за Цара Лазара и његове војнике који одбиојају турски предлог да буду вазали и одлучују да бране Веру без обзира што су знали да ће сви погинути? Јел знаш ти бре несрећниче да је српски поклич исписан на свим заставама српских устаника био ,,За Крст Часни и слободу златну"? Јел знаш ти бре несрећниче да су Карађорђа описивали као ,,најпобожнијег човека међу устаницима" који се редовно молио и држао пост? Јел знаш ти бре несрећниче да су се Срби увек и највише око Цркве окупљали и сабирали? Јел знаш бре ти несрећниче да је Црква била стожер Српства и српског народног живота? Јел знаш бре ти несрећниче да су Срби, упркос 500 година турске окупације, остали Православни и одржали Веру? Јел знаш ти бре несрећниче колико Православље траје код Срба? Јел знаш бре ти несрећниче да су Срби,упркос забранама у време комунизма, славили Славе и ишли у Цркви и по цену живота и смрти? Јел знаш бре ти несрећниче да су Срби градили и Цркве у време комунизма и да им то чак ни комунисти нису могли забранити? Срби су били побожни увек, па чак и у доба комунзима, али нажалост тај систем је веома негативно утицао на један део српског народа који се одрекао Вере и Бога, и одрекао се Светих Предака и Косовског Завета. Нажалост, потурица и папских гузољубаца има увек, али они су увек били мањина у односу на већину која је држала Православље и одбијала да га се одрекне.

Али да ти кажеш како Срби никад нису држали Православље и да их никада није било брига за Православну Веру, тако нешто може да каже само особа која појма нема о Србима и српској историји. Тако нешто може да каже само један обичан несрећник и човек који пати од неких комплекса (исто то тврдио је и онај несрећник Ратибор Тривунац, онај анархиста, е сад занимљиво је да се ти као ,,вајни антикомуниста", увек слажеш са комунистима и анархистима). Јер да ти за народ чија је сва историја у знаку Православља (а Срби јесу такав народ) кажеш тако нешто- то је заиста небулозн, крајње глупо и сведочи да патиш од тешких комплекса.
Zabole me, šta je neki nesretni Avakum rekao (p0serem se usput i na Srbe sa takvim imenima). Komunisti su mnogo većeg neprijatelja videli u katoličkoj crkvi, koja je bila daleko moćnija od svake pravoslavne, sa daleko više političkog uticaja, uz beskrajno bogatstvo i najbitnije od svega, sa sedištem koje se nalazilo van komunističke zone uticaja, pa su opet Hrvati išli nedeljom u crkvu, bili otvoreni vernici i sve to, dok je Srbe, kao što rekoh, za pravoslavlje bolelo dupe. Srbi imaju određene običaje, kojih se drže, dok ih suština vere nikad nije zanimala. Moj otac nije išao u crkvu, ne zato što su mu komunisti branili, već zato što to nije naučio od njegovog oca, a on od svog i tako dalje.
 

dulesrbenda

Buduća legenda
Poruka
31.591
Ma jok . Bednici poput Trifunovića , Bjelogrlića i sl . među muslimanima su samo stvar sprdnje i interesa . Njima je uvek dobrodošao neki "Srbin" koji će da potpomogne njihovu propagandu . Ali da ih nešto cene - ne cene ih .

Sergeja Trifunovića i sl. samo u blesavoj Srbiji mogu da proglase za neke glumačke zvezde . Bilo gde drugde , najviše što bi on mogao da postigne je da bude šanker i da priča bajate fore pijanim klinkama . ;)
Корисни идиот, боље речено.
 

електрика

Legenda
Banovan
Poruka
69.066
Ma jok . Bednici poput Trifunovića , Bjelogrlića i sl . među muslimanima su samo stvar sprdnje i interesa . Njima je uvek dobrodošao neki "Srbin" koji će da potpomogne njihovu propagandu . Ali da ih nešto cene - ne cene ih .

Sergeja Trifunovića i sl. samo u blesavoj Srbiji mogu da proglase za neke glumačke zvezde . Bilo gde drugde , najviše što bi on mogao da postigne je da bude šanker i da priča bajate fore pijanim klinkama . ;)
Свестан је он тога, зато и делује мимо струке. Прави глумци се држе свог заната.
 

Сајенс

Veoma poznat
Poruka
12.750
Реално, наши глумци спадају већином у ђубре, а ни други културни радници нису много другачији, част изузетцима. Пробајте нпр да се сетите кад су снимили неки афирмативни филм о Србима и Србији. То не може бити случајно, ради се о политици смрдљивих југословена тј оних који глуме некакве југословене а у ствари су неке исфрустриране нације у питању типа хрвати и слично. То је најуочљивије било током деведесетих, ту се јасно видело ко је шта, и то је једна од ретких добрих ствари које су деведесете донеле. Уопште гледано преко културе и просвете иде главни напад на биће народа да би све претворили у зомбије који се не би сећали како им се деда зове и сличне ствари.
 

dulesrbenda

Buduća legenda
Poruka
31.591
Zabole me, šta je neki nesretni Avakum rekao (p0serem se usput i na Srbe sa takvim imenima). .
Ма можеш ти да мрзиш Србе и српску историју и све велике личности у српској историји (то је твоја ства, или оље рећи твој проблем), али немој бре да лажеш како Срби никада нису марили за Православље. Ако си поштен човек, немој да лажеш.

Komunisti su mnogo većeg neprijatelja videli u katoličkoj crkvi, koja je bila daleko moćnija od svake pravoslavne,
Ма немој бре више да лажеш човече, прекини са тим:

Opus dei: Novi krstaški pohod Vatikana (4)
Tajni ugovor između Lenjina i Vatikana

Misionari jezuitskog reda, posle Oktobarske revolucije, organizovali su u Moskvi kuhinje i dnevno delili 40.000 toplih obroka. Na ulazima su stajale velike table s natpisom: "Papa ruskom narodu"

Zvuči gotovo neverovatno da je Sv. stolica dočekala Oktobarsku revoluciju i boljševički sistem u Rusiji kao svoju novu šansu. Još u prvim danima revolucije Vatikan je uspostavio tajne veze s Lenjinom, za koga je religija bila pragmatički faktor. Uz njegovu saglasnost u Rusiju je ušlo na stotine misionara. Papa Pije Hú je tim povodom izjavio da se mora "pozabaviti s đavolom". Militantni ateizam nije bio prepreka za saradnju, jer je kroz revoluciju rušen glavni neprijatelj rimokatolicizma - pravoslavlje. Pismeni sporazum između Sv. stolice i SSSR zaključen je 12. marta 1922. značio je "de facto" priznanje boljševičke vlade. Dan pre potpisivanja ovog sporazuma sovjetska vlada pružila je Vatikanu niz koncesija jednostranim aktom.

Tajnim memorandumom oformljen je finansijski konzorcijum, koji je realizovao preko "Nemačke istočne banke - A. G." u Berlinu. Krajem marta 1922. Rimska kurija obezbedila je 1.500.000 lira pomoći SSSR, a u katolička američka organizacija "ARA" dodatno milion dolara. Misionari jezuitskog reda organizovali su u Moskvi kuhinje i dnevno delili 40.000 toplih obroka. Na ulazima su stajale velike table sa natpisom: Papa ruskom narodu
.
http://arhiva.glas-javnosti.rs/arhiva/2000/08/18/srpski/F00081701.shtm

Комунисти не само, , што нису сматрали Ватикан за непријатеља, већ су и потписивали конкордат са њим. Па докле ћеш,, самога себе да лажеш? Не лажеш ти друге, ти самога себе лажеш па мислиш да је истина.

Али, ево мало да ти ,,освежим памћење", пошто се упорно правиш луд:

Па јел знаш ти, да су комунисти Православне Владика и Митрополите (на пример Јоаникија Липовца) стрељали на лицу места, док водеће католичке бискупе и учеснике усташких злочина нису (Степинац на пример)? Православне Свештенике су такође стрељали на лицу места, католичке нису (организатор пацовских канала Крунослав Драгановић био је помилован од стране самог Тита). Па како се то уклапа у твоју крајње идиотску причу да су комунисти сматрали Ватикан за свог ,,непријатеља" а сарађивали су са Ватиканом? Православним Црквама су се изругивали, Свештенике бријали, везивали коње у Црквама, правили од њих школе, итд? То, несрећниче један, ниједној католилкој катедрали нису радили. Па зашто, , негираш ову истину? Зашто ти, смета истина?

pa su opet Hrvati išli nedeljom u crkvu, bili otvoreni vernici i sve to
Хрватима, то нико није забрањивао, док Србима јесу. Зашто, негираш страдање српског народа од стране црвеног терора? И није тачно да Срби нису ишли у Цркве, ишли су али кришом јер су их комунисти мотрили и пријављивали сваког ко је ишао у Цркву. Било је то страшно време, несрећниче, а ти све то тако олако негираш. Али све што су радили Србима, комунисти несрећниче нису радили Хрватима. Само Србима, несрећниче.

Srbi imaju određene običaje, kojih se drže, dok ih suštine vere nikad nije zanimala.
Иово је глупост коју не врди ни коментарисати.
 
Poslednja izmena:

електрика

Legenda
Banovan
Poruka
69.066
Реално, наши глумци спадају већином у ђубре, а ни други културни радници нису много другачији, част изузетцима. Пробајте нпр да се сетите кад су снимили неки афирмативни филм о Србима и Србији. То не може бити случајно, ради се о политици смрдљивих југословена тј оних који глуме некакве југословене а у ствари су неке исфрустриране нације у питању типа хрвати и слично. То је најуочљивије било током деведесетих, ту се јасно видело ко је шта, и то је једна од ретких добрих ствари које су деведесете донеле. Уопште гледано преко културе и просвете иде главни напад на биће народа да би све претворили у зомбије који се не би сећали како им се деда зове и сличне ствари.

Истина је да нема горег смећа од "српских" глумаца.

Нема те улоге која се неће одиграти за извесну суму еврића, нема те мождане баријере која ће их спречити да се клањају пред публиком која би Србе најрадије видела обезглављене на дну неке крашке јаме.
 

ObraZovaNa

Primećen član
Banovan
Poruka
671
Реално, наши глумци спадају већином у ђубре, а ни други културни радници нису много другачији, част изузетцима. Пробајте нпр да се сетите кад су снимили неки афирмативни филм о Србима и Србији. То не може бити случајно, ради се о политици смрдљивих југословена тј оних који глуме некакве југословене а у ствари су неке исфрустриране нације у питању типа хрвати и слично. То је најуочљивије било током деведесетих, ту се јасно видело ко је шта, и то је једна од ретких добрих ствари које су деведесете донеле. Уопште гледано преко културе и просвете иде главни напад на биће народа да би све претворили у зомбије који се не би сећали како им се деда зове и сличне ствари.
Кад би снимали неки римејк филма ’Бој на Косову’ ја бих Сергеју доделила улогу оног турчина Бајазита. Али знаш како је, неће да сниме филм о Србима. Битнији су педери и сличне културне и симпатичне ствари.
 

ObraZovaNa

Primećen član
Banovan
Poruka
671
Srbi u nekadasnjoj JugoslavijiSrbija za vreme JugoslavijeSrbija danasSrbi u Hrvatskoj danasSrbi u Crnoj Gori danasSrbi na Kosovu i Metohiji danasHvala Slobi, hvala srpskom nacionalizmu na svemu! SRBIJA!
Срби у краљевини...Срби пред Југославију...Срби у Југославији...Срби после Југославије...

 

ObraZovaNa

Primećen član
Banovan
Poruka
671
1. kakve veze ima atentat na kralja u Marseju?

2. pricamo o Jugoslaviji, a ne o ustasama

3.ne razumem

4. ovo nisu Srbi
1. Има везе. Краљ је основао ту наказну творевину и платио је главом своју највећу грешку.
2. У СФРЈ усташе су рехабилитоване. Никад нисмо сазнали истину о Јасеновцу, Србском страдању. Павелић је неометано побегао, знало се где је и ником ништа. Исто тако и Будак. Да не причам о онима који су били у нижем рангу у НДХ.
3. Не знам шта не разумеш? Не разумеш Голи оток, затвор за непослушне Србе?
4. Нису Срби, него усташе који на овај начин приказују добросуседске односе. Ништа ново.
 

Top
  Blokirali ste reklame
Dragi prijatelju, nemojte da blokirate reklame - isključite Ad Blocker na Forumu, jer će tako mesto vaših susreta na Krstarici ostati besplatno za korišćenje.