Seranovi

Meni je ova jucerasnja epizoda bila mnogo tuznija nego ona kad lusija mre(verovatno zato sto sam 100 puta gledao na netu)afri je bas ispala smrad.Raul je car.Najaca je fitijeva stolica u baru.

Koliko se secam jednom su spomenuli neki nas grad, a Fiti je za nekoga rekao da je romanticniji od Zdravka Colica.Pored toga, Tita nisu spomenuli samo u jucerasnjoj epizodi, vec i u jednoj od prvih.Meni je sve to izgledalo malo cudno, i cak sam pomislila da su se prevodioci malo nasalili, mada verovatno gresim.Doduse, to za utakmicu izmedju Spanije i Jugoslavije nije nimalo neobicno.

Da, Spanija i Yu su verovatno igrali, ali to za Colu i za nas grad (mislim da je u pitanju Kragujevac bio) - to je verovatno slobodni prevod autora.

Koliko se secam, obe replike su bile u istoj epizodi, i cini mi se da je Fiti rekao - romantican si kao zdravko colic i obilazis kao kisa oko kragujevca... Odnosno to je bio prevod, ali nigde se u Fitijevim recima nije culo nista sto ni priblizno lici na to...

Ma nije on ni spomenuo Colica ,a kamoli Kragujevac.

Stvar je u tome da je svaki jezik poseban,i da Spanci koriste drugacije izraze nego mi.Zato prevodilac taj neki izraz mora prilagoditi nasem jeziku,da bi ljudi razumeli.

Sigurno i oni imaju nesto poput "kise oko Kragujevca'';)

Da su bukvalno preveli ono sto su oni rekli stvarno,ne bismo nista razumeli,jer nam je to nepoznato.

Ma nije on ni spomenuo Colica ,a kamoli Kragujevac.

Stvar je u tome da je svaki jezik poseban,i da Spanci koriste drugacije izraze nego mi.Zato prevodilac taj neki izraz mora prilagoditi nasem jeziku,da bi ljudi razumeli.

Sigurno i oni imaju nesto poput "kise oko Kragujevca'';)

Da su bukvalno preveli ono sto su oni rekli stvarno,ne bismo nista razumeli,jer nam je to nepoznato.

pa da, ali shta prevodioci onda pominju zdravka cholitja:roll:
xm..... :idea: mozhda hotje da kazhu da je taj pevach-koga su u seriji spomenuli- popularan tamo kao zdravko cholitj ovde....

Meni se cini da je ona visoka.Nije mrsava,bas kako treba.:lol:Samo je na ovoj slici tako ispala.

Belen je visoka 176cm čini mi se, a Diego ima 88 kg, danas sam pročitala da mu je neka firma darovala boca vina koliko je težak, znači 88, a on rekao da mu je žao što nema više od 100kg :shock: De ćeš više od 88?!

Raul uopšte nije trebao da prihvati Afrikinu ideju da se prave da su zajedno. Trebalo je da kaže da ga baš briga i da Afrika kaže Tete da više nije sa njim, onda bi on ostao čist, a ovako je pustio da ga ona uvuče u laž. Jel se meni čini ili onaj Manu mnogo loše glumi, uopšte mi nije uverljiv, uvek ima istu glupu facu!

E afrika je djubre i pomiri se sa tim.Raul i kad je varao to je bilo jer su se i ove lozile na njega.Pa zar se nesecate kad je raul bio sa dolores,a afrika ga vezala za krevet i kao voli ga,a ustvari laze sve vreme.Kucka jedna.

Izgleda tako:
imagen.php

Back