Senke nad Balkanom, od 22. oktobra

Јесте да македонска тв спонзорише серију,али га претераше са пропагандом и лажном историјом "македонаца",превише простора и дефинитивно квари причу.Иначе чокалије између 2 светска рата нису знали ни за каквог Александра Македонског и били су то бугарско-бугарашки терористи из вмро-а који акцију из вечерашње епизоде нису могли да изведу ни у мањој варошици у Вардарској Македонији,а камоли у Бгд.Надам се да се овом холивудском акцијом одужио Македонцима и да ће у остатку серије да се фокусира на праву причу.

Серија би могла да се гледа да нема толико псовки, мука ми је да стишавам тон једно 30 пута у току епизоде да дете у суседној соби не би чуло цео репертоар истих којима наш језик обилује.

Као играна серија је добра, али ако неко покуша да нешто повеже са историјом, угасио га је :lol:

Jos tri epizode do kraja, ako se ne varam, a rasplet se ne nazire. Daj Boze da se ova prica ne rastegne i na drugu sezonu.

Kicic nema pojma da glumi .. Njegova uloga je kao stvorena za Tanasija Uzunovica ...
Da se u necemu slozim i sa tobom. Tanasije je strasan glumac. Kicic bi se obrukao i u Lazicevim "Seljacima". I aj sad sto ne ume da glumi, ne ume ni Djuricko, ali je Kicic iritantan do zla boga.

Ne mogu da verujem kako guraju ono govedo Rastka zato sto je rezimski glumac. Sinoc je dobio dosta prostora, a videla sam ga i na screenshot-u neke scene iz druge sezone UMO.

Slika devedesetih i današnjice....Kičić- ratni vojni liferat(tada su se tako nazivali ratni profiteri)...oće čovek da da postane zadužbinar manastira al' malo još grehova da strpa na duši (današnji Palma, Gašić-bia, Toma Nikolić) svi sazidaše u svojim dovrištima crkve.
Maja davidović...sama frizura odslikava današnjicu, ne toliko faca, ponašanje i hirovitost....i ime koje tada definitivno nije postojalo.
Nisam sigurna da li je scena odvođenja princa Đorđa u ludnicu, slučajnost ili namera..ali "prodali ste se Aci za dve banke(ili groša) i svima ću vam se pišati po grobovima.... Aleksandar Vučić(Aca) i Sergej Trifunović(čuveni tvit pišaću vam se po grobovima)
Arčibal Rajs i njegova knjiga Čujte Srbi ...provejava kroz seriju
Mustafa Golubić..neverovatan lik ondašnjeg vremena...čak je i onaj pokojni Arkan voleo da se pohvali da mu je sličan, ali ni prići mu po obrazovanju i veštini špijunaže...možda ga je Ćosić uzeo kao primer glavnog junaka u svojim romanima, ljubavnika glavne junakinje Milene Katić-ćerke narodnog poslanika.
Princ Đorđe kao lud, a možda i žrtva intriga rođenog brata....
Sve u svemu dobra serija..ja je gledam i sve mi liči na današnje vreme
Koga ne mrzi...pročitari A.Rajs-Čujte Srbi...100din kod uličnih prodavaca
Sead Trhulj..Mustafa Golubić-Čovek konspiracije...drama i biografija(štura pomalo)
Đorđe Karađorđević..Istina o mome životu...biografija

Slika devedesetih i današnjice....Kičić- ratni vojni liferat(tada su se tako nazivali ratni profiteri)...oće čovek da da postane zadužbinar manastira al' malo još grehova da strpa na duši (današnji Palma, Gašić-bia, Toma Nikolić) svi sazidaše u svojim dovrištima crkve.
Maja davidović...sama frizura odslikava današnjicu, ne toliko faca, ponašanje i hirovitost....i ime koje tada definitivno nije postojalo.
Nisam sigurna da li je scena odvođenja princa Đorđa u ludnicu, slučajnost ili namera..ali "prodali ste se Aci za dve banke(ili groša) i svima ću vam se pišati po grobovima.... Aleksandar Vučić(Aca) i Sergej Trifunović(čuveni tvit pišaću vam se po grobovima)
Arčibal Rajs i njegova knjiga Čujte Srbi ...provejava kroz seriju
Mustafa Golubić..neverovatan lik ondašnjeg vremena...čak je i onaj pokojni Arkan voleo da se pohvali da mu je sličan, ali ni prići mu po obrazovanju i veštini špijunaže...možda ga je Ćosić uzeo kao primer glavnog junaka u svojim romanima, ljubavnika glavne junakinje Milene Katić-ćerke narodnog poslanika.
Princ Đorđe kao lud, a možda i žrtva intriga rođenog brata....
Sve u svemu dobra serija..ja je gledam i sve mi liči na današnje vreme
Koga ne mrzi...pročitari A.Rajs-Čujte Srbi...100din kod uličnih prodavaca
Sead Trhulj..Mustafa Golubić-Čovek konspiracije...drama i biografija(štura pomalo)
Đorđe Karađorđević..Istina o mome životu...biografija

Hehe odlicna moc zapazanja i dobra analiza ;)

Nadam se da ce Jovana ubiti Kicica pre nego stigne da je siluje ili ako se to dogodi da ce njega kasnije silovati general Zivkovic.

Al' ce biti dobro ako u sledecoj epizodi Sonja dodje u Tanetovu kucu sa sve decama i zatekne Maju kako gola vezba jogu :rotf:

RIP drzavni tuzioce Vojine :pop: Sad si ponovo sa svojom zenom, osim ako se i na onom svetu nije do'vatila sa Aljosom. Ako je tako, zalim slucaj.

Doktor Avakumovic je sada dokazano clan tajnog drustva Tula. Vrbovali ga kao studenta u Becu.

Je l' jos nekome upalo u oci kad je Pletikosicu deda rekao "Ti si moj"?Cak je i ponovio. Ne znam da li je to bila samo emotivna scena ili naznaka da je usvojen ili nesto slicno. Mada, previse je mator da bude Marin sin. Jedino ako nije kopile kralja Petra.

I da li je to bio samo ugao kamere ili je neko posmatrao Taneta i Pletikosica kroz siprazje dok su cukali onog mrtvog svodnika, i kasnije ponovo Taneta kad se vratio po sesir?

RIP generale Vrangel :pop: A Sasenjikina recitacija :zcepanje:

Neko ce u tom dvouglu Kicic-Makedonka jedno drugom doci glave, tipujem on njoj. Sad ce ova bogatasica postati Tanetova zena u drugoj sezoni taman da ga ceka vecera kad se vrati sa posla. Iz trougla tuzilac-zena-ruski svaler svi mrtvi, jos je Aljosa i super prosao, metak u glavu od Golubica, ovi ostali nisu bili te srece. Inace mali Sasenjka pevao ovu pesmu:

Nadam se da ce Jovana ubiti Kicica pre nego stigne da je siluje ili ako se to dogodi da ce njega kasnije silovati general Zivkovic.

Al' ce biti dobro ako u sledecoj epizodi Sonja dodje u Tanetovu kucu sa sve decama i zatekne Maju kako gola vezba jogu :rotf:

RIP drzavni tuzioce Vojine :pop: Sad si ponovo sa svojom zenom, osim ako se i na onom svetu nije do'vatila sa Aljosom. Ako je tako, zalim slucaj.

Doktor Avakumovic je sada dokazano clan tajnog drustva Tula. Vrbovali ga kao studenta u Becu.

Je l' jos nekome upalo u oci kad je Pletikosicu deda rekao "Ti si moj"?Cak je i ponovio. Ne znam da li je to bila samo emotivna scena ili naznaka da je usvojen ili nesto slicno. Mada, previse je mator da bude Marin sin. Jedino ako nije kopile kralja Petra.

I da li je to bio samo ugao kamere ili je neko posmatrao Taneta i Pletikosica kroz siprazje dok su cukali onog mrtvog svodnika, i kasnije ponovo Taneta kad se vratio po sesir?

18-kicic_660x388.jpg

Mene na primer nervira to sto je Tane bio na onom mestu gde je Mara ubijena ( btw ne kontam ni kako je on saznao za tu lokaciju i otkud on tu ) i video crno sunce a onda kad je oslobodio Maju kaze gotovo je s njim ne mozemo da ga spasimo pa jbt kako mu nije palo na pamet da ga vode na isto to mesto na kom je Mara ubijena .. To mi smeta i to vidim kao veliki propust u scenariju ( i to ne jedini cak naprotiv ima ih i previse ali trenutno mi ovaj bode oci ) jer prica da namerno nije hteo da ga spasi ne pije vodu jer je Tane ipak u svojoj sustini pozitivac i dobricina ..

Ja tipujem da ce Jovana i Kaludjer da se zaljube jedno u drugo ..

@mstislav
Nisu ni Tane, ni Maja za brak. Kontam da ce ona kad se sve zavrsi otici u inostranstvo, verovatno sa Tanetovim fetusom u sebi. A on ce ostati u Beogradu i nastaviti da zivotari i resava neku novu misteriju.

@sotir
I ja sam se pitala kako Tane zna za onu kucu? Jedino sto mi je palo na pamet jeste da napustena kuca i imanje pripadaju nekom ko ima veze sa slucajem, i da se obreo tamo cisto da pronjuska i posrecilo mu se. Mozda je to pre rata bio neki klub za gospodu, biznismene ,akademike, a znamo da su upravo takvi clanovi tajnog drustva.

Postovanje za Bjelu sto nije iskompleksiran zbog visine, i nije naterao Bergam da izuje stikle dok su snimali ljubavnu scenu :mrgreen:

Kako je Bjela nabasao na sektasko skladiste ajde i nekako, ali da se kreses ladno to posebno vazi za damu, a minut-dva pre toga oteli tebe i svalera, pobili njegovo obezbednjenje je blago receno nemoguce i nerealno za realan zivot. Sto se tice braka naci ce vec Tanetu neku gosppdju, mora i on da se skrasi i postane tata izmedju ostalog.:D

Back