Senke nad Balkanom, od 22. oktobra

Odgledao sam prvu epizodu.
Meni se čini da je lošije od prve sezone.
Najpre, cela priča u Jatagan-mali je čista kopija radnje filma "Sneč".
Čak i mladi glumac koji u flimu "razbija" Milana Strongmena nije mogao da se obuzda pa je sve pokrete skinuo od Bred Pita.
Pola likova iz Jatagan male izgledaju kao da im je neko obukao za 2 broja veća stara odela i nagaravio ih ugljem.
Scena mladog boksera sa kurvom totalno bespotrebna i suvišna.
Svi likovi nenormalno mnogo psuju.
U životu nisam video nijednog mandova da psuje ni pola koliko likovi u Jatagan-mali.

Inspektor Zečević je često nerazumljiv.
Svaku rečenicu promumla kao da ima nešto u ustima.
Timarov u ulozi oficira takođe neuverljiv.
Ne može da se oslobodi novosadskog akcenta koji zaluta u svakoj drugoj-trećoj rečenici.
Boda Ninković kao da i dalje valja fazone iz "Kize i Komine".

Radnja je razvučena i spora.

Ne znam, nadam se da će sledeće epizode biti zanimljivije, ova prva je ništa posebno.

То ти мислиш. Нећу да плаћам гледање кад могу да сачекам а и не волим да гледам било шта на малом екрану.
Annotation 2019-11-12 181255.jpg

Evo jos malo pa poslednja epizoda :per:

Šta fali "Senkama nad Balkanom" da bi bile "naša najbolja serija"

......................................

Ono što je poznato svima koji su gledali prvu sezonu je da je finale uvek eksplozivno, pa je tako i sada. Nakon dosta salonskih scena u kojima se pripremaju zavere i opasne igre, finale dođe kao odlično izmontiran trejler u kom sve puca od brzih kadrova, spektakla i dramatičnosti. I onda se u poslednjoj sekundi pojavi Bjela koji kao da kaže - ko ti kriv kad nisi htela da daš pare za svih deset epizoda.

....................................

https://noizz.rs/bindzovanje/senke-nad-balkanom-druga-sezona-recenzija/349r1r7

:mrgreen:

Back