Sekte i kultovi hrišćanstva

jel moram ispočetka quotat tvoj prvi tekst u kojem si naveo izvor - Kula 1. oktobar 1997. i to sa niti manje niti više nego 587 stranica

@sale@, @sale@ - u laži su kratke noge

:bye:

текст из 1997 г нема везе са постављеним сликама, ти си тврдила да кула стражара или стражарница или стражарска кула како је већ зовете нема више од 40-так страна, ја сам ти поставио слике где доказује да има и више од 400-500 страна.
да ли теби треба цртати?

текст ти је много нешто запео за око, па ми реци јел то истина или сам подметнуо онако отпаднички?
Само друштво стражара може тумачити Библију. Појединци не могу.
Библија је књига и организационо припада хришћанској заједници као организација, а не појединцима, без обзира како искрено верујем да они могу тумачити Библију ... Библија се не може правилно схватити без организације Јеховиних сведока "(Кула стражара, Октобар 1, 1997, стр 587).

Teško je zataškati nešto što je objavljeno u milionima primeraka... :mrgreen:

OK, lažnjake među jehovinim svedocima smo videli. Kada ćemo videti pravednike i po čemu ćemo ih poznati? :eek:

E, da... Niko mi ne odgovori ko miropomazuje miropomazane i zašto.

Eh zazjevalo,
i RKC i SPC ljube kipove, ali se niti jedan papa i patrijarh nije usudio reći - to nije u skladu sa Biblijom, to moramo odbaciti?
Naspram stotinjak tisuća brošura u kojima se govorilo o 1918. kao o sudnjem danu, Vatikanska sprdnja sa ikonama je usporedba mrava sa Eiffelovim tornjem. Nemjerljivo.

Lažnjake nisi vidio, ali si mogao čuti o njima, a o pravednicima ionako sudi Jehova. meni ne bih ni na pamet palo da se prozovem pravednom u Božjim očima. Ono što činim je da se istinski trudim promjeniti i približiti Jehovi i rječju i djelom kako je savjetovao Jakov.

Miropomazani?

:hvala:

Рахела за тебе

Само друштво стражара може тумачити Библију. Појединци не могу.
Библија је књига и организационо припада хришћанској заједници као организација, а не појединцима, без обзира како искрено верујем да они могу тумачити Библију ... Библија се не може правилно схватити без организације Јеховиних сведока "(Кула стражара, Октобар 1, 1997, стр 587).

@sale@ tražila sam te da objasniš ovaj citat.

i sad si se ti raspištolji sa slikama i sličicama, kao da su fotomontaže u današnje vrijeme neka novost - :roll:

postavi link - poveznicu - vezu do - nazovi to kako god hoćeš da je u Kuli stražara ili u Stražarskoj kuli objavljeno ono što citiraš. Sve ostalo su rekla kazala.
Ponavlja se moj maleni grk s početka ove priče.

:hvala:

Pravoslavci ne ljube kipove. Oni u crkvama ni nemaju kipove.

ikone? :roll:
sveti ostaci svetaca? :roll:
mantije popova? :roll:

eh, onisifor - bit je u idolopoklonstvu, a ne o tehnikama idolopoklonstva i o poštivanju izričitih zabrana koje Biblija donosi, a ne o pretpostavkama što zabrane znače - ako je ne ubij, onda je ne ubij, ako je ne poželi tuđega, onda ne kradi, ako je ne radi sebi kipa rezanoga, onda ne radi...
:thumbdown:

а ево како размишља један јеховиста
http://3.***************/_IdVJJUOIft0/SOPOxhprkEI/AAAAAAAAAOU/m1EFaIYEHFE/s400/watchtower+circular+reasoning.jpg

u ovaj krugić samo ubaciš vjernika srpske pravoslavne crkve ili vjernika rimokatoličke crkve i obrazac je :worth:

:cool:

@sale@ - gubiš se - što bi sa onom kulom iz 1997.? Gdje je nestala?

:hahaha:

I kad smo već kod toga - gdje se istopila početna tema - Jehovini svjedoci ne smiju čitati Bibliju sami - nego samo kroz publikacije Jehovinih svjedoka?

:hahaha: :cmok2:

Eh zazjevalo,
i RKC i SPC ljube kipove, ali se niti jedan papa i patrijarh nije usudio reći - to nije u skladu sa Biblijom, to moramo odbaciti?
Naspram stotinjak tisuća brošura u kojima se govorilo o 1918. kao o sudnjem danu, Vatikanska sprdnja sa ikonama je usporedba mrava sa Eiffelovim tornjem. Nemjerljivo.
Nisam znao da postoji vatikanska sprdnja sa ikonama. :eek:
U svakom slučaju, ne radi se o poređenju tiraža Kule stražare i Ajfelovog tornja.
Radi se o grupi koja pretenduje da je izabrani narod i da jedina tumači bibliju kako treba.
Ispada međutim da je grupa podložna greškama koliko i skupština obućarskog ceha i otprilike isto toliko kompetentna.
Lažnjake nisi vidio, ali si mogao čuti o njima, a o pravednicima ionako sudi Jehova. meni ne bih ni na pamet palo da se prozovem pravednom u Božjim očima. Ono što činim je da se istinski trudim promjeniti i približiti Jehovi i rječju i djelom kako je savjetovao Jakov.
A to postižeš tako što uzimaš učešća u radovima kongresa i komemoracijama koje vode neki ljudi. Lažnjaci? Ako nisu - kako znaš da nisu?
Šta ja znam? Vi govorite o pomazanima. Ili ste mislili na premazane? :mrgreen:

рахела што си се унервозила, смири се па ваљда је истина на твојој страни, ми смо само отпадници

онда је и овај
cjwrussell.jpg
отпадник јер си досад негирала историју сведока.

јесам ли у праву кад кажем да сте се одрекли вашег творца рассела?

п.с. буди стрпљива.

Деда Мраз меша пића. Видите да није летео са ирвасима ове зиме. Одузели му дозволу због вожње у пијаном стању и бежање од полиције. А ирваси су добили казнене бодове због саучесништва, а Деда Мраз је на условној.

Деда Мраз меша пића. Видите да није летео са ирвасима ове зиме. Одузели му дозволу због вожње у пијаном стању и бежање од полиције. А ирваси су добили казнене бодове због саучесништва, а Деда Мраз је на условној.

Jeretiku ! Unijatisto !

Nikakvog ujedinjenja i meshanja po pitanju pica , deda je pio Votku , i tolko .

Vi cete ostati bez poklona , antidedamrazovi nijedni , sve je lepo zapisano u knjizi poklonjenja .
:mrgreen:

Back