Sekte i kultovi hrišćanstva

Naravno da jesam.
Ako izjaviš da je trojstvo sveto i da postoje dokazi u Bibliji, ako tumačiš da klanjanje ikonama nije bogohuljenje, ako ljubljenje različitih svetačkih pomagala iznosiš kao vrhunac vjere - a Jehovini svjedoci ti Biblijskim recima pokazuju da Biblija govori nešto sasvim drugo - ti saspeš i drvlje i kamenje na Jehovine svjedoke.
Tko je onda netolerantan i tko onda sipa uvrede tipa "raseliti" ili "jehovci" ili "djecoubojice" ili "lopovi" i tome slično.
Da li si od ikoga dobio odgovor u kojem te se nazivalo "srbendom" ili "heretikom" ili "ikonoljupcem" ili nešto slično?
Ako ćeš biti pošten i iskren - onda ćeš priznati da nije.
To što nekada reagiramo na laž koja se opetovano provlači kroz postove istih ljudi je normalna ljudska reakcija - nije mržnja.

:hvala:

Mnogi forumaši (a i ja među njima) su itekako navodili biblijske stihove u prilog tezi o Trojstvu. Naravno na takve iole ozbiljnije postove Js jednostavno ne odgovaraju, a u nedostatku argumenata, nazivaju Boga u kog veruju njihovi sagovornici - troglavom spodobom.

Ikonoljupcem me niko nije nazvao iz prostog razloga što ja ni ne ljubim ikone. Srbendom me niko nije nazvao zato što se nikada nisam busao u grudi svojom nacionalnošću.

Što se tiče ostalih uvreda pokazali ste zavidan dijapazon istih, i ti to vrlo dobro znaš, pošto si i sama dva puta postavila post, za koji si izričito naglasila da je uvredljive prirode.

A, da ne govorimo o "sotoninim podanicima", "jadnicima", "mužjacima", "sv. Sava i WC papir", itd, itd.

Tako da, ako ćemo biti iskreni, - pokazali ste se u pravom svetlu, ako se tu uopšte može govoriti o bilo kakvom svetlu.

Da si je iščitao onda ne bi ljubio kipove i ikone, i ne bih se molio svecima :thumbdown:

Pročitao je, vjerujem, jesi, ali nisi razumio i ne želiš razumjeti jer se dovodi u pitanje svrha tvog vjerovanja i ljubljenja svetaca, tko zna koliko godina.
Ali što dalje to će ti biti sve teže.

Opet pišeš o nečemu o čemu ništa ne znaš - ja niti ljubim ikone, niti se molim svecima. Nisam pravoslavac.

Mnogi forumaši (a i ja među njima) su itekako navodili biblijske stihove u prilog tezi o Trojstvu. Naravno na takve iole ozbiljnije postove Js jednostavno ne odgovaraju, a u nedostatku argumenata, nazivaju Boga u kog veruju njihovi sagovornici - troglavom spodobom.

Ikonoljupcem me niko nije nazvao iz prostog razloga što ja ni ne ljubim ikone. Srbendom me niko nije nazvao zato što se nikada nisam busao u grudi svojom nacionalnošću.

Što se tiče ostalih uvreda pokazali ste zavidan dijapazon istih, i ti to vrlo dobro znaš, pošto si i sama dva puta postavila post, za koji si izričito naglasila da je uvredljive prirode.

A, da ne govorimo o "sotoninim podanicima", "jadnicima", "mužjacima", "sv. Sava i WC papir", itd, itd.

Tako da, ako ćemo biti iskreni, - pokazali ste se u pravom svetlu, ako se tu uopšte može govoriti o bilo kakvom svetlu.

Što se tiče "mužjaka" i dalje stojim na tom stanovištu. Nitko me do sada, svojim ponašanjem nije demantirao.

Ako se, vezano za trojstvo, navedu 2 Biblijska retka koja se mogu tumačiti ovako ili onako, a dobijete 10 citata u kojem sam Isus navodi da ga je "Otac poslao", "Otac veći od njega", "govori kako ga je Otac naučio" - pa nije valjda mislio na Josipa?

Mislim - stvarno, o ikonoma i svecima, neću niti govoriti. Kao niti o ne/taktičnosti na ovom forumu, općenito.

Vidim ja da ti to ne radiš namjerno, ali me to ne tješi - jer to znači da ti zloća dolazi iz srca :sad2:

Da te pitam: Da li još tučeš svoju ženu? Što to pitanje podrazumjeva? Da si tukao svoju ženu? Da ima naznaka da si nasilan? :think:

E vidiš u tom rangu je i tvoje pitanje: da li vaše sektaško učenje može biti okarakterizirano kao - pazi sad ovo - pseudo kršćanska ili pseudojudejska?

Došao si tiho i uči ćeš u legendu:

:thumbdown:

Nisi mi odgovorila na pitanje? :whistling:

Što se tiče "mužjaka" i dalje stojim na tom stanovištu. Nitko me do sada, svojim ponašanjem nije demantirao.

Ako se, vezano za trojstvo, navedu 2 Biblijska retka koja se mogu tumačiti ovako ili onako, a dobijete 10 citata u kojem sam Isus navodi da ga je "Otac poslao", "Otac veći od njega", "govori kako ga je Otac naučio" - pa nije valjda mislio na Josipa?

Eto, ostaješ pri svojim uvredama, a posle morališeš drugima. Ne razumem. Ali, dobro, ako te to ispunjava...
Što se tiče Trojstva, ja sam u dva navrata veoma detaljno o tome pisao, i niko mi na to nije ozbiljno odgovorio. Više su to ignorisali. Evo, sad je i Jerohinac detaljno pisao o toj problematici, i niko mu ne odgovori:dontunderstand:
Toliko o tome.

Eto, ostaješ pri svojim uvredama, a posle morališeš drugima. Ne razumem. Ali, dobro, ako te to ispunjava...
Što se tiče Trojstva, ja sam u dva navrata veoma detaljno o tome pisao, i niko mi na to nije ozbiljno odgovorio. Više su to ignorisali. Evo, sad je i Jerohinac detaljno pisao o toj problematici, i niko mu ne odgovori:dontunderstand:
Toliko o tome.

Kako nisi dosao do zakljucka da nije niko odgovorio jer nema svrhe gubiti vreme! Bez obzira koliko dokaza se iznese iz Biblije, koja je iskljucivi izvor informacija i rasprave koju Jehovini Svedoci vode po cemu su poznati u celom svetu, vama nije dovoljno.

z;)

P.S. A jerohinac je "poseban autoritet". Osoba koja tvrdi da je izucio Bibliju do perfekcije i koji tvrdi da se Biblija moze izuciti za godinu-dve najvise, pokazuje veoma "zavidan" nivo "inteligencije".

Poslednja izmena:
Kako nisi dosao do zakljucka da nije niko odgovorio jer nema svrhe gubiti vreme! Bez obzira koliko dokaza se iznese iz Biblije, koja je iskljucivi izvor informacija i rasprave koju Jehovini Svedoci vode po cemu su poznati u celom svetu, vama nije dovoljno.

z;)

Gubiti vreme? Detaljno su navedeni biblijski argumenti koji idu u prilog nauci o Trojstvu. Tako da bi se za vas moglo reći da koliko se god dokaza iznese iz Biblije - vama nije dovoljno.

kada si "uletio" u prepucavanja na relaciji JS vs. SPC stavio si do znanja da SPC "pije vodu" - prema tome - ispričavam se ako sam te "strpala u pogrešnu košaricu".

Sada ti želim laku noć i okrepljujuće snove za bolji radni dan.

Pozdrav :hvala:

колико вама треба доказа да прихватите барем једну једноставну чињеницу, да једном чујемо како сте погрешили. и сад овај пост ти је тотално погрешан, никаква препуцавања се на овој теми не води између вас и православаца, а ево доказа:
@sale@ 211 -православац
Immortal_girl 161 -јс
vorki 90 -јс
Zazijavalo 77 -атеиста
zamet 76 -јс
STAJIC 70 -јс
BOKYSTAMY 64 -православац
eremita 41 -православац
jerohinac 39 -агностик
kojica 37 -будиста
onisifor 34 -није православац - непознато
goxy 30 -није православац (не знам)
Borac za prava zivotinja 28 -агностик
Electric eXecutor 26 -мислим-атеиста (нисам сигуран)
zuti car 25 -није се изјаснио
GodIsADJ 23 -гностик
rahela70 18 -јс

P.S. A jerohinac je "poseban autoritet". Osoba koja tvrdi da je izucio Bibliju do perfekcije i koji tvrdi da se Biblija moze izuciti za godinu-dve najvise, pokazuje veoma "zavidan" nivo "inteligencije". :hvala:

Zašto si toliko opsednut mojom malenkošću...Nešto mi se ''javlja'' da sam ti postao noćna mora.Nisama ja nikakav ''poseban autoritet'' ja sam samo skroman poznavalac biblije a koju sam za razliku od tebe IZUČIO i nemam potrebe da je izučavam celog života.A moje skromno poznavanje biblije možeš uvek da kažem, proveriti na temi ...biblija koliko znamo o njoj.Ali ti i ne pomišljaš na to a veoma dobro znaš... zašto.
373016-Felix_the_.gif

Jerohinac nije nikakav "poseban autoritet". To šta misliš o njegovoj inteligenciji - raspravi s njim.

Slažem se sa tobom da ...Jerohinac nije nikakav "poseban autoritet".A za ovo drugo mislim da za tako nešta nema nikakve potrebe.A kada sam već tu da ti ''poakžem'' neke slike iz kule stražare i i sličnost istih iz nekih drugih ''izvora''. Ovo je slika iz KS...
purkinje_sanson.jpg

Nenametljivo ali ipak naznačeno u funkciji podsvesnog delovanja vidi se ...ono što se vidi.
A to isto ima i ovde...
354.jpg

u jednoj ''verskoj'' knjizi hari Hrišna grupe ili ti pokreta.
373016-Felix_the_.gif

A ovo je slika kule stražare na strani 7 od 1 septembra 1996 godine na italijanskom...
tdgvecchia6.jpg

Fazon je u tome što ono što je naznačeno na ramenu NE MOŽE da se uoči tek tako.Treba malo da se obrati pažnja.A radi se o tehnici kojom se podsvesno deluje na onog koji tu sliku vidi.
373016-Felix_the_.gif

Mnogi su zato i pohrlili u njihovoj sekti, u nadi da ce njihovi neprijatelji biti unisteni, a oni da se cere:lol:ej kada bi Bog slusao svaku schuschu?

захебаће се ко јевреји пре 2000 година
а сличне ли подударности
тадашњи јевреји су чекали месију који ће им бацити цео свет под ноге (још увек га чекају), када су се понадали да је то Исус, добили су шамар од њега рекавши: а ти окрени други образ и моли се за непријатеља свог.
тако и јс чека исто армагедон - па да им се историја не понови:think:

а сличне ли подударности
тадашњи јевреји су чекали месију који ће им бацити цео свет под ноге (још увек га чекају), када су се понадали да је то Исус, добили су шамар од њега рекавши: а ти окрени други образ и моли се за непријатеља свог.

anima1.gif

I da ti poželim laku noć.
373016-Felix_the_.gif

а сличне ли подударности

Pa da, svi trenutno ocekuju nekoga mesiju, koji ce doci na zemlji, a tako ce nesvesno priznati antihrista.

Back