Seda kosa, da ili ne?

Па оно, већина људи око мене почела је да седи негде између 20-е и 30-е.
Meni to baš rano zvuči. Mada, gledajući oko sebe, čini mi se da muškarci počinju da sijede prije nego žene.

Imam kumu koja je baš rano počela da sijedi, čini mi se još u srednjoj i to joj je genetski. Ona se farba na svake dvije sedmice i sama kaže da joj je naporno, Ostale prijateljice, a sve su oko 40, ako imaju sijede to su par dlaka oko ušiju koje se skoro ni ne vide.

Nedavno sam imala problem s opadanjem kose poslije porođaja i korone i bila sam tako očajna da bih radije da sam sijeda nego ćelava, bar možeš da se ofarbaš ako želiš.

Čini mi se da je Domaćica to spomenula, ali meni sijeda mnogo ljepše djeluje na slikama, a u stvarnosti ne poznajem nikog ko pušta sijedu. Na ovim slikama glumica sijeda izgleda lijepo.

Vjerujem da bih se farbala kada bih bila sijeda, možda neka nijansa koja nije tamna, tako da izrast ne bude toliko uočljiv. Obzirom da mi je mama napunila 60, a ima možda 10 sijedih dlaka ukupno, vjerujem da neću uskoro osijediti, ali u svakom slučaju zaključak je bolje biti sijed nego ćelav.
 
Screenshot_20230124_154136_com.instagram.android_edit_828739933206.jpg

Screen Shot 2022-03-10 at 1.28.27 PM_edit_984211948286.jpg

Selma Hajek sa ovim sedim pramičcima je definicija šmekera.
 
Iako mi je dosadilo farbanje svakih mjesec dana,sijeda kosa mi se ne sviđa ni na kome,pa ni na meni.Svako izgleda stariji sa sijedom kosom,može se to zvati šik ili moderno,ali činjenice govore drugačije.Imam koleginicu koja se ne farba,djeluje bar deset godina starije.
Plus što mi neofarbana kosa djeluje nekako neuredno.
 
Prve sede sam dobila rano, pre 24. rođendana. Sad ih imam baš puno i već počinje da mi bude opterećenje farbanje izrastka na dve ili tri nedelje. Nekako mi u poslednje vreme na mrežama iskaču slike žena koje su odlučile da prestanu da se farbaju i puste kosu da raste takva kakva jeste. Čitam komentare i ima raznih, od osude do oduševljenja.
Šta vi mislite o tome? Kakav je vaš stav o sedoj kosi, recimo u četrdesetim ili ranije?

1618397250_seda-kosa.JPG
Samo nabavi što više dalmatinera

9a07a6197109f82a1193a85d7995022e.jpg
 
  • Ironija
Reactions: Red
to sam i ja mislio al kad neki od nji zaboravi da ujutru obrije glavu, ko da mu inje po celu glavu.
Ne znam otkud narodu taj kompleks od belu kosu...........i uopste od starijih godina?
Зато што остаре а не стекну мудрост временом. Е, то је тужно. И тако матори се баве површним стварима а занемарују суштину.
 
Зато што остаре а не стекну мудрост временом. Е, то је тужно. И тако матори се баве површним стварима а занемарују суштину.
taj koji nije stekao mudrost nije toga svestan. Takvima jedina "mudrost" ostaje ono u gacama , koje je u "kontekstu" sa godinama i belom kosom pa je razumljivo da se taj "kontekst" treba prikriti..........makar samo opticki.
 

Back
Top