Seda kosa, da ili ne?

• Začetnik teme Začetnik teme Red
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Ma dobro to, nego ovo je toliko nebitno da se malo zamazu sede i ispegla kosu izgleda top,zapustim se i ja pa kad se sredim neki teret kao da mi spadne,a i sta ima da joj zameramo kad se sve ostale bodu i izgledaju preslikano

Ali seda kosa ne znaci zapustiti se.

Seda kosa je prirodan tok. Znak da starimo i da nam dlaka oksidira, sta li. Nekome brze a nekome sporije. Kome ide brze logicno je da se farba cura u dvadesetim godinama ali seda kosa se mahom vezuje za starije godine.

Farbanje nije deo ni nege a kamoli higijene.

Ko se fabra sve okej ali valjda je jasno sta znaci zapustiti se. Zapusti se covek kada se ne umije, kada jede svasta, kada se propije, kada ga mrzi da se obuce i ne pita se da li smrdi jer nosi izguzvanu majicu deset dana.

Ja sam samo na ovom forumu procitala da je farbanje deo higijene. U zivotu to nigde nisam cula. Ako legnem sa sminkom tada sam se zapustila ili me bas briga da li imam pola nokta bez laka a pola sa lakom.

Seda sam od 30. godine, sasvim srebrno belo, genetika. Pokušala sam sa svojom prirodnom nijansom, tamnosmeđom, ali mi je delovalo kao preveliki kontrast,mada sam prirodno bila tamnkosa. Onda sam se odlučila za svetliju nijansu i nisam pogrešila. Farbam se jednom u 2 meseca, ne vidi se kad izraste ,jer nije prevelika razlika. Obično me pitaju koju nijansu koristim, ali meni svejedno koju god da ofarbam, posle nedelju, dve, bude svetla. Za sada, ne menjam ništa. Negde sam čitala da svetlije , tople nijanse čine ženu mlađom. Možda da probaš da izvučeš neke pramenove, manje će se primetiti a i ne moraš se često farbati.

Мајка почела да седи у 20-ој још и фарба се отад, природно је тамно смеђа, фарбала се пола живота у тамно лила, касније у бордо. Ја је откад знам за себе убеђујем да престане, да јој лепо стоји седа коса, али одбија, не допада се њој. Сад је плавуша и ређе се фарба него раније.

Женче је природно црвенокоса и нема седих још увек, а у 30-им је. Мислим да би јој прелепо стајало и да скроз оседи.

Мени се свиђа та боја и на млађим особама и подржавам сваког ко одбија да се фарба ако не жели. Имам познаника у 40-им који фура баш баш дугачку браду, до стомака, цела му је скоро седа и супер му стоји, а горе младалачка фризура и без иједне седе (не фарба се), плус бејби фејс. :D
Да није браде, мислио бих да нема више од 35.

Ali seda kosa ne znaci zapustiti se.

Seda kosa je prirodan tok. Znak da starimo i da nam dlaka oksidira, sta li. Nekome brze a nekome sporije. Kome ide brze logicno je da se farba cura u dvadesetim godinama ali seda kosa se mahom vezuje za starije godine.

Farbanje nije deo ni nege a kamoli higijene.

Ko se fabra sve okej ali valjda je jasno sta znaci zapustiti se. Zapusti se covek kada se ne umije, kada jede svasta, kada se propije, kada ga mrzi da se obuce i ne pita se da li smrdi jer nosi izguzvanu majicu deset dana.

Ja sam samo na ovom forumu procitala da je farbanje deo higijene. U zivotu to nigde nisam cula. Ako legnem sa sminkom tada sam se zapustila ili me bas briga da li imam pola nokta bez laka a pola sa lakom.
Pa sto ne bi bilo sredjivanje sedih kao svako drugo vodjenje racuna o sebi i dlake su prirodan tok pa se skidaju jer smo izasli iz pecine,nije to merketing i moda ,prosto postoje razni nacini da se neko oseca bolje da kazemo mladje i zdravije ako vodi racuna o sebi,dal pred drugima dal pred ogledalom,znaci ne treba ni da se brije,ni da se ide u teretanu,ni da se hrani zdravije,svi treba da puse i piju,sve su to prirodni tokovi zbog kojih neko pre ili kasnije propadne,nece pre umreti ako posedi kao sto ce od pusenja,ali sredjuju se i nokti,kupamo se,vodimo racuna o izgledu,ne hodamo u krpama,bas se setih ortaka i njegove zene koja je tako u nekim 30im bila seda,meni je neprijatno bilo koliko je lose izgledala,jer nisu samo sede u pitanju,ona kao da nije ni cesalj koristila i onda pocinju sklapanja kockica o profilu takve osobe,kod frizera naravno ne ide,sama nesto secne ko strasilo izgleda,mislis da njen muz to smatra privlacnim,da se nece okrenuti za sredjenom zenom,pa zamisli nikad ne nosi suknje,stikle xaxa sta je to,aseksualna,nezenstvena po mom ukusu i bar minimum nekim parametrima zenstvenosti, itd itd,to je izbor kao dal ces prati zube ili ces pustiti da priroda odradi svoje,pa nije priroda svakom naklonjena,neko vodi racuna neko ne ,pa farbanje isto dodje kao odlazak u setnju ,na sport i u teretanu

Back