__Stela___
Domaćin
- Poruka
- 3.658
Sad ispada oni koji ne žele da imaju sijedu kosu i koji se farbaju, briju, šta već, oni su površni i ne brinu o suštini.
Ма нееее.Sad ispada oni koji ne žele da imaju sijedu kosu i koji se farbaju, briju, šta već, oni su površni i ne brinu o suštini.
I kao što se već spominjalo, mnogima to nije znak starosti, pa kao kompleks od starijih godina, neki osijede u 20-im i jednostavno im se ne sviđa da budu sijedi. Sijedi ljudi bilo kojih godina imaju izbor ili da se ofarbaju i budu površni ili da se ne ofarbaju i budu produhovljeni.
Ja poznajem dve žene koje su pustile svoju sedu kosu i uopšte ne izgleda lepoNa slikama ume da bude šik, a u prirodi baš i ne.
Moja sestra je seda kao ova žena na slici, ali joj je kosa seda celom dužinom, nema ovaj kestenjasti deo. Meni to ne izgleda ni malo lepo, i uvek sam je ubeđivala da se ofarba. Nikada nije htela, a ta seda kosa doprinosi tome da izgleda starija nego što jeste.
Ja sam takođe rano počela da sedim, i neofarbana bih izgledala grozno. Farbam se na tri - četiri nedelje, samoj sebi delujem urednije kada sam ofarbana.
Ja poznajem dve žene koje su pustile svoju sedu kosu i uopšte ne izgleda lepo
Kosa kao da ima drugačiji kvalitet, meni se ne dopada kako njima stoji i kako to uopšte izgleda. Ali, recimo Endi Mekdauel izgleda fantastično sa svojom kovrdzavom sedom kosom i na slikama deluje sjajno.
Ne znam, ja ne bih odustala od farbanja, radim pramenove na 4 meseca i to lepo pokriva sede.
Kad sam videla opštine, reko ko je ovo pisao
pa mijenja se i sama vlasJa poznajem dve žene koje su pustile svoju sedu kosu i uopšte ne izgleda lepo
Kosa kao da ima drugačiji kvalitet, meni se ne dopada kako njima stoji i kako to uopšte izgleda. Ali, recimo Endi Mekdauel izgleda fantastično sa svojom kovrdzavom sedom kosom i na slikama deluje sjajno.
Ne znam, ja ne bih odustala od farbanja, radim pramenove na 4 meseca i to lepo pokriva sede.
Ja se farbam od 18.godine i nemam problem sa tim. Nema puno kose, niti dugu ili gustu kosu pa to nije ni komplikovan, ni dug proces. Poslednjih 10 godina radim pramenove na moju prirodnu boju i sa tim sam najzadovoljnija jer idem 3 puta godišnje, a kosa uvek izgleda dobro![]()
Ako imas prednjicu i / ili zadnjicu boju niko neće da primeti. 😁😂😜🍻Prve sede sam dobila rano, pre 24. rođendana. Sad ih imam baš puno i već počinje da mi bude opterećenje farbanje izrastka na dve ili tri nedelje. Nekako mi u poslednje vreme na mrežama iskaču slike žena koje su odlučile da prestanu da se farbaju i puste kosu da raste takva kakva jeste. Čitam komentare i ima raznih, od osude do oduševljenja.
Šta vi mislite o tome? Kakav je vaš stav o sedoj kosi, recimo u četrdesetim ili ranije?
![]()
Osisala sam je nekoliko puta ali je to ne podstakne da raste brže. Samo posle prvog opadanja je rasla lepo, čak sam je nekoliko puta sisala, posle svakog sledećeg opadanja rasla je sve sporije. U oktobru 2021 je opala i do ovog oktobra je porasla samo 5cm i tako stajala. Oktobra 2022 je opet opala i porasla do sad pola cm, sad opet opada...kako je krenula neće ni nicatiУзимаш у обзир шишање до главе?![]()
Нисам мислио да се шишаш да би брже расла, то је урбани мит. Него овако, да носиш такву фризуру стално.Osisala sam je nekoliko puta ali je to ne podstakne da raste brže. Samo posle prvog opadanja je rasla lepo, čak sam je nekoliko puta sisala, posle svakog sledećeg opadanja rasla je sve sporije. U oktobru 2021 je opala i do ovog oktobra je porasla samo 5cm i tako stajala. Oktobra 2022 je opet opala i porasla do sad pola cm, sad opet opada...kako je krenula neće ni nicati
Pa ne mogu jer mi kosa opada od hemoterapije.Нисам мислио да се шишаш да би брже расла, то је урбани мит. Него овако, да носиш такву фризуру стално.
Moja prva komsinica se dugo lecila, nekih 10 godina, sad je dobro, samo redovne kontrole.Osisala sam je nekoliko puta ali je to ne podstakne da raste brže. Samo posle prvog opadanja je rasla lepo, čak sam je nekoliko puta sisala, posle svakog sledećeg opadanja rasla je sve sporije. U oktobru 2021 je opala i do ovog oktobra je porasla samo 5cm i tako stajala. Oktobra 2022 je opet opala i porasla do sad pola cm, sad opet opada...kako je krenula neće ni nicati
ne znam, ja sam se sad sisala dva puta u dva meseca i raste kao luda, zaklela bih se da raste brzeНисам мислио да се шишаш да би брже расла, то је урбани мит. Него овако, да носиш такву фризуру стално.
Meni kaze frizerka za opadanje - samo sisanje....Hoće kosa da raste brže od stimulacije korena. To znači masiranje prstima, nauljivanje skalpa, dermaroler, prp... Drugarica sad ima problem sa difuznim opadanjem, i nešto od ovoga joj je preporučeno baš od dermatologa.
Ne razumem, to zvuči glupo. Šišanje se rešava krajeva kose, ne utiče na skalp. Po Tik Toku vidim da je popularno i pranje kose 'preko kade', valjda da bi se pojačao dotok krvi do skalpa, kao i zavijanje u maramu preko noći, što sprečava mehanička oštećenjaMeni kaze frizerka za opadanje - samo sisanje....
Kazem drugi put: A koje proizvode?
Kaze ona opet: Sisanje.
![]()
Kako znaš da raste brže, po korenu?ne znam, ja sam se sad sisala dva puta u dva meseca i raste kao luda, zaklela bih se da raste brze