Seda kosa, da ili ne?

• Začetnik teme Začetnik teme Red
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Šta vi mislite o tome? Kakav je vaš stav o sedoj kosi, recimo u četrdesetim ili ranije?
Na nekima mi te srebrnkaste vlasi izgledaju izuzetno atraktivno i šik.
Jedina boja na nečijoj glavi koja me preterano fascinira je narandžasta boja... To ne shvatam, ali i ne moram, zar ne?
Ko želi, neka se farba, ko ne želi, ne treba...

Lično sam uvek želela neku jako svetlu platinastu boju kose, ali je potrebno mnogo truda i hemije... a uvek izdominira žućkasti ton. Nemam sede... ali mislim da ću tek kad osedim moći da postignem to što želim. Dakle, u osamdeset i nekoj, ako Bog da!
:mrgreen:

Prve sede sam dobila rano, pre 24. rođendana. Sad ih imam baš puno i već počinje da mi bude opterećenje farbanje izrastka na dve ili tri nedelje. Nekako mi u poslednje vreme na mrežama iskaču slike žena koje su odlučile da prestanu da se farbaju i puste kosu da raste takva kakva jeste. Čitam komentare i ima raznih, od osude do oduševljenja.
Šta vi mislite o tome? Kakav je vaš stav o sedoj kosi, recimo u četrdesetim ili ranije?

1618397250_seda-kosa.JPG
Premlada si da bi vec sada bila skroz seda. To mi je u redu za zene od 60+, ali za mladje…pa cudno mi izgleda i retko ko to moze da iznese.
Kazes da imas veoma tamnu kosu, verovatno i obrve, a onda bele dlake stvarno znaju da strce.
Najgori je taj prelazni period. Nemas puno sedih, ali dovoljno da ni sama ne znas u kojem pravcu da ides.
Nemas puno opcija.
Preporucila bih ti malo posvetljenje u vidu tzv. „hladne srednje braon“. Te „hladne“ farbe ne prave crvenilo, ni zutilo. Imas od Loreal citavu kolekciju hladnih farbi.
Posle kosu mozes sama da farbas. Cim nesto izraste ti je samo fazoniraj neobaveznim svetlijim ili tamnijim pramenovima i izgledace prirodno, cak i letnje.
Loreal 7.11 je hladna srednje plava, ali ti na kraju dobijes meku braon.
Pogledaj malo, mozda ti se nesto svidi.
I naravno, kako ti odlucis. Seda ili farbana. Onako kako se ti osecas.

Pa evo i nona je htela da sroza muske koji su posedeli i ima komentar kome dobro stoje sede,ako potencira da zeli tako prirodno znaci da se tako dobro oseca,ovo fizicki sposoban ne razumem
sposoban da prepjesacis 10 km
da odvezes bajs 20-30
da se popnes par spratova bez da se zadises ko vepar na izdisaju
da se ne vratis sa sistematskog s nalazima pretezno crvene boje, dvije kese lijekova i holterom
a nemas ni 4 banke...masna jetra, holesterol, cuka preskace, a vozdigao se...secer
znas koliko ih takvih znam
onda dva dana jedu zrnje pa isperu pljeskavicom
i redom su muski
al nema veze...bice srebrni lisci za koju godinu
sad su svinje ili medvjedici...ovisno o platnom razredu 😄

sposoban da prepjesacis 10 km
da odvezes bajs 20-30
da se popnes par spratova bez da se zadises ko vepar na izdisaju
da se ne vratis sa sistematskog s nalazima pretezno crvene boje, dvije kese lijekova i holterom
a nemas ni 4 banke...masna jetra, holesterol, cuka preskace, a vozdigao se...secer
znas koliko ih takvih znam
onda dva dana jedu zrnje pa isperu pljeskavicom
i redom su muski
al nema veze...bice srebrni lisci za koju godinu
sad su svinje ili medvjedici...ovisno o platnom razredu 😄
Ma dobro to, nego ovo je toliko nebitno da se malo zamazu sede i ispegla kosu izgleda top,zapustim se i ja pa kad se sredim neki teret kao da mi spadne,a i sta ima da joj zameramo kad se sve ostale bodu i izgledaju preslikano

A mozda je ipak neki trip ,mozda tim gestom zeli paznju,salje neku poruku,jer pazi kovrdzava je ali ima i ispeglanih slika,do nekog trenutka je imala promene i sredjivala se pa stala,mozda joj je to bunt sto joj ne nude uloge,ipak je to

a mozda joj je samo dopizdilo da se farba i izigrava djevojku iako je napunila 6 banki i boli je vise kuac sta mi mislimo i komentarisemo?

Back