Seda kosa, da ili ne?

• Začetnik teme Začetnik teme Red
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Prve sede sam dobila rano, pre 24. rođendana. Sad ih imam baš puno i već počinje da mi bude opterećenje farbanje izrastka na dve ili tri nedelje. Nekako mi u poslednje vreme na mrežama iskaču slike žena koje su odlučile da prestanu da se farbaju i puste kosu da raste takva kakva jeste. Čitam komentare i ima raznih, od osude do oduševljenja.
Šta vi mislite o tome? Kakav je vaš stav o sedoj kosi, recimo u četrdesetim ili ranije?

1618397250_seda-kosa.JPG
Prve sede sam dobila pre 18-e godine, u detinjstvu prakticno. Nije mi smetalo, ali previse pitanja i ofarbam se u srednjoj skoli. Htela sam u neku svetlije smedju, ispala zift crna, ali mladost, pa je izgledalo ok.
Kao dete sam bila med plava, pa svetlo sivo-smedja, i ustvari sam farbanjem htela postici neku boju pribliznu svojoj. Usput sam sprzila kosu, skratila je x puta i probala razne boje i frizure...
Sad sa 4 banke imam bolju kosu nego u mladosti, posto je zadnjih 10 godina sama "odrzavam"- skracujem 3-4x godisnje, farbam samo mali deo izrasta gde sam seda, farbama bez amonijaka-mesam 3 i postignem boju kao svoju, ostatak ne diram, sve se stopi, deluje blago nijansirano. Duga je, gusta, teska, valovita, samo je pustim tako, bez feniranja i kalup-frizura.
Rano sam dobila sede, ali su ostale samo napred, kao tvor bukvalno.
Sa nekih 26 god. sam probala bez farbanja oko 5 meseci, izgledala sam grozno, samo taj dzinovski beli pramen napred, ne stoji mi nikako.
Ranije sam mislila, cim pobelim, u plavo cu, ali izgleda ostajem tvor forever, kamufliran, doduse. Drugarica se smeje mom "farbanju", nije verovala da bukvalno par poteza nanesem, samo na sredini. Zato mi i ne pada tesko, jednom u 20 dana otprilike, cas posla. I deluje da joj nista i ne radim.
Strina se ne farba, ali je bela, kratke kose, tamno plavih ociju i stoji joj odlicno.
Tetka isto, sva bela, zelene oci, beo ten. Obe su prirodno bile svetle kose.
I to su 2 zene koje znam da im lepo stoji.
Ostale i ne bas...
Sve zavisi od tena, kvaliteta kose, prirodne boje...bolje pristaje svetlokosim zenama, svetlog tena, iz mog ugla gledano.
Niti se nesto odusevljavam, niti osudjujem, svako nosi kako mu odgovara...bar danas ima izbor, pa ko sta voli...

• Podržavam
Reactions: Red
Zasto ti smetaju muski sa sijedima?
Meni je brada prosarana sijedima, dok mi je kosa svijetlosmedja/tamnoplava s jednom dijedom da tisucu njih.
U cemu je problem imati sijede, radilo se o muskima ili zenama?
Nije mi jasna ta "logika".
ne smeta meni, i ja sam pocela da sedim odavno....jednostavno mi se ne svidja, kao sto se tebi ne svidjaju Azijatkinje.....ja se samoj sebi ne svidjam kad imam izrastak

ali svidja mi se sto te hrabre zene menjaju te seratorske patrijarhalne narative kako je "muskarac grok sexi kad je sed" a zena "istrosena".....

Meni je Endi Mekdauel oduvek bila lepa i uz Dzuliju Ormond ima najlepsu kosu, za moj pojam. Bila je devojka u svoje vreme.

Ne znam da li cu se farbati ali znam da se nisam ofarbala.

Imam istu frizuru vec tri decenije. Od momenta kada je mama batalila da me sisa na "princ Valijant" duzinu. Volela bih da sedim postepeno, kroz pramenove.

Ako bih rapidno osedela i ako bi mi smetao lik u ogledalu, ofarbala bih se u svoju boju.
Tu mogucnost ne iskljucujem.

Svaka druga boja mi je neprihvatljiva. Ili moja ili seda.
Isto razmisljam i povodom koze, noktiju, bilo kog tretmana. Volim prirodno i to ne mora da bude neuredno. Zena moze biti negovana u bilo kojoj boji.

Prve sede sam dobila rano, pre 24. rođendana. Sad ih imam baš puno i već počinje da mi bude opterećenje farbanje izrastka na dve ili tri nedelje. Nekako mi u poslednje vreme na mrežama iskaču slike žena koje su odlučile da prestanu da se farbaju i puste kosu da raste takva kakva jeste. Čitam komentare i ima raznih, od osude do oduševljenja.
Šta vi mislite o tome? Kakav je vaš stav o sedoj kosi, recimo u četrdesetim ili ranije?

1618397250_seda-kosa.JPG
Poprilično sam sijeda i imam želju da skinem farbu i vidim kako izgleda. Kad je nekom ravna i kratka kosa dopada mi se baš. Moja je kovrdžava i do ramena a tamnoputa sam tako da ne znam kako bi bilo ali znam da ću probati pa prefarbam ako ne valja.

Back