"Sećam se samo

Таиса, свако од нас буде понекад повређен, буде понекад преварен, изигран, издан - па то је све живот, а не крај живота!
Јесте, тужно је што је насела, али и тај мамлаз је, ко што кажеш, некој другој ''јео из руке'', значи, и он је вероватно био у ситуацији да неко њега заврће и да га зеза. Па што не кукамо над његовом црном судбином?
И шта је, уопште, он њој тако сташно урадио осим што ју је шутнуо? Одузео јој чедност? Она је мислила да ће се удати за њега па му зато ''дала'' невиност, не зато што је сама пожелела да се секса са њим?

И где је уопште ту ОНА као личност? Има ли она своју вољу? Има ли свест о сопственој одговорности за свој живот?

''Ко се сам чува - и Бог га чува''!
А и то не значи да можемо у животу избећи све недаће и све непријатне ситуације и непријатне људе око себе...

Ако јој је то било први пут да буде повређена у животу - неће јој бити последњи. То сви искуствено знамо.

@tema

Daj boze da ti sva zivotna drama bude u okviru dilema postavljenih u temi.

Samo da znas da zivot ima mnogo teze udarce, nego sto je ta patetika koju si stavila u temu. A ona prica o andjelu je bezveze.

Dobro, sve u svemu, smatrate da niko od nas nije nešto posebno da bi očekivao da ga ne isprlja neka stoka.
Nemojte stavljati akcenat na oduzetu nevinost, to zaista nije bitno, bitna je nevinost u duši.
Pitala sam da li muškarci razmišljaju o tome da je neko prvi put pred ljubavnim iskustvom i da prvi put voli, bez rezerve i veruje sve, i ..., i da li im to nešto znači, a pošto su uglavnom ženskice rekle da to nije ništa strašno, onda šta reći.

A patetična jesam, čak i meni to često smeta jer sve preživljavam. Ma ima nas raznih. Možda me jedino u Evropu neće primiti.:(

Ali zar treba doveka da ostane sa nekim ko je "nevin" u duši i ne misli na sebe. To uopšte nije nevino nego prepredeno i ucenjivačko ponašanje. Ne bi smeli da iznevere roditelji, braća i sestre, muž i žena, kumovi, najbolji prijatelji. A ostali.... Glupo je, nerazumno i bezobrazno čak, očekivati od nekoga da te ne povredi. To ne znači da je stoka, već jednostavno, takav je život. Svi tražimo najbolje za sebe i najčešće to nije ono prvo na šta naiđemo.

Наивност баш и није нека позитивна особина, да бисмо жалили ако је више нема...

Неискварености и непрорачунатост нису у вези са сексуалним односима, са тиме да ли нас неко остави, да ли нам се неко наруга, или шта год...

Има непрорачунатих и неискварених људи и међу осамдесетогодишњацима који су претурили много бола и патње преко главе...

Но, добро, можда ће Таиса рећи шта то тачно значи.

Наивност баш и није нека позитивна особина, да бисмо жалили ако је више нема...

Неискварености и непрорачунатост нису у вези са сексуалним односима, са тиме да ли нас неко остави, да ли нам се неко наруга, или шта год...

Има непрорачунатих и неискварених људи и међу осамдесетогодишњацима који су претурили много бола и патње преко главе...

Но, добро, можда ће Таиса рећи шта то тачно значи.

Ono što je rekla Limunada, je moj odgovor.

Nijednu zenu ne mozes povrediti ako je ostavis, jer ona nije zaljubljena u muskarca koji nema kesha. Zena moze biti povredjena samo, ako je ostavi muskarac koji ima kesha i za kojeg se ona htela udati, za kojeg je mislila da ce njegov kesh, njoj uciniti zivot laksim. Sve ostalo za cim zene placu je nebitno, jer one placu za svaku sitnicu.

Jedine suze koje zene stvarno zabole i koje su teske, su suze za bogatim muskarcem.

Pa i nije bas tako.........dok su mladjahne!

O čemu razmišljaš (muški svet), kada je pred tobom nečija duša, netaknuta, i telo, snovi o velikoj ljubavi u nečijim velikim očima, naivno poverenje spremno da se preda i bude zauvek tvoje.....?

Da imam zensko dete nikad je ne bih odgajala u duhu naivnog verovanja da postoji 'zauvek'. Verovatno bih je spasila tako nekih razocaranja .. mada, sve nas to ceka pre ili kasnije, ovako ili onako ..

Ovih dana cesto razmishljam o pedesetogodisnjem prijatelju, koji, na zalost, umire od kancera .. i o njegovom sinu jedincu, dechku od 20 godina, koga su brizni roditelji pokusavali da zastite od svih zivotnih nedaca, pa mu nisu pomenuli ni smrt rodjaka kad je imao desetak godina, nego, kad god je pitao za njega odgovor je bio 'na putu je' .. meni je to bilo cudno jer sam sa svojom decom komunicirala kao sa malim ljudima, ne stedeci ih mnogo od prirodnih desavanja i pojava .. racunajuci da moraju da se sazive sa time, a ne da jednog dana, kada ih zivot zaista opauci, ne znaju gde se nalaze .. i eto, taj momak, koji do sada nije odbolovao nijedan odlazak drage osobe, suocio se sa najtezim bolom, onako odjednom, jer su i ocevu bolest krili. Nisam otisla s teme, nego mi ovo, i ono u vezi devojke, bash ima veze u sustini.

Misliš, „jer sam ja sa svojim DEČACIMA komunicirala...”, pošto reče da nisi izrodila popišuljicu? :lol: ;)

Btw, nije „i ono u vezi devojke” nego „i ono u vezi sa devojkom”. :P

R: Aaa, ako se tu niko nije ubio (najbolje da se Taisa ubije), onda ništa. Toga nema ni u Kolašin. E baš da te čuje tvoja baba kako si nabacao nekih milion izraza ne bi li ponizio Taisu, ali ona zaista ne da pet para za tvoje uvrede i budući principijelna opet će te braniti ako te neko bez razloga dira. I ako si hteo da kažeš da sam poremetila umom pa se vraćam u vreme nevinosti, sigurno si u pravu.

Ni razloga ni potrebe da išta dodam. Ne bi dodala ni baba mi pokojna, života mi njenog ;)

Ma pusti, moglo bi da se protumaci i drugachije .. imam ja i svoje i ne-svoje 'decake' :)

Uostalom, ovde vec svi znaju da imam musku decu, pa ne moram da naglasavam :)

E, a vec si mi jednom ispravljao istu gresku, i ja opet .. i verovatno nikada necu da prevazidjem tu gresku, ali ne zato shto ne zelim, nego sam zaboravna :)

da je bila
nevina i tanka
i da joj je kosa bila
topla, kao crna svila
u nedrima golim
............................."
M.Crnjanski

O čemu razmišljaš (muški svet), kada je pred tobom nečija duša, netaknuta, i telo, snovi o velikoj ljubavi u nečijim velikim očima, naivno poverenje spremno da se preda i bude zauvek tvoje.....?
I uzevši je, nestaneš, a ona, naglo odraste sa ožiljkom koji će nositi kroz život kao neko koga su nepravedno odbacili. I navikne se na to da tako treba, ...

Da li postoji neka odgovornost, za ukradene snove i rano saznanje da je život surov, da li češ zastati pred lepotom netaknute čednosti i razmisliti?

P.S. Naravno, ženska iskustva, su dobrodošla.

dete drago, ko god da je povredio, jednog dana ces mu biti zahvalna. ne postoje garancije za snove, za cednost, ali mozes da odlucis da na svet gledas i dalje cedno, cisto i iskreno. to je jedini nacin da se spasi to najplemenitije u nama. a tvoje misli su tako tanane i tako divno isfiltrirane i tako me ganu. ne dozvoli da to nestane iz tebe.

dete drago, ko god da je povredio, jednog dana ces mu biti zahvalna. ne postoje garancije za snove, za cednost, ali mozes da odlucis da na svet gledas i dalje cedno, cisto i iskreno. to je jedini nacin da se spasi to najplemenitije u nama. a tvoje misli su tako tanane i tako divno isfiltrirane i tako me ganu. ne dozvoli da to nestane iz tebe.

:roll:

Нисам баш схватила. Ти би ту девојку саветовала да заувек остане овца за шишање?
''Остани тако наивна и чедна па да те сваки следећи заврне са пар слатких речи?!''
Зашто би то ико икоме пожелео?:roll:

У чему је племенитост наивних?

:roll:

Нисам баш схватила. Ти би ту девојку саветовала да заувек остане овца за шишање?
''Остани тако наивна и чедна па да те сваки следећи заврне са пар слатких речи?!''
Зашто би то ико икоме пожелео?:roll:

У чему је племенитост наивних?

pogresno si shvatila. tj. previse bukvalno. mislim samo da je takva jedna finoca misli i osecanja ipak dar i da to treba stititi, ne rasipati okolo na pogresne ljude neosetljive na tudji emotivni sadrzaj, otupele u prezasicenosti sopstvenim sebicuklom. tako tanane emocije, dobrotu, cednost, kako zelis, treba sakriti negde duboko u sebi i cuvati je kao najvece bogatstvo. jer neko, nekada, negde, neko ce to razumeti...neko ce to drzati na dlanu kao najnezniji topli oblacak. i bas zato ce nas voleti....

E ta nevinost vise....to je nesto sto svaka zenska osoba ima,niti je najvrednije,niti je nesto bez cega se ne moze;)Naravno,prvi put je nesto jako vazno i treba da se desi sa nekim ko ce celo to,na neki nacin,stresno iskustvo uciniti lepim.Jeste jako glupo i bolno kada posle toga ostanes tuzan i povredjen.Budes sa nekim,ucinis to iz ljubavi,a pre svega iz poverenja prema toj osobi i na kraju shvatis da je sve to bila jedna teska iluzija.To je pogubno za samopouzdanje,mnogo je bolno i donosi jendu nesnosnu prazninu.
Moje misljenje je,da je ta ''nevinost duse''mnogo bitnija nego himen.Kada neiskvarenu osobu,koja je dobra,iskrena,plemenita,veruje ljudima jer misli da svi kao ona povredi neko tako zestoko,ona u vecini slucajeva postaje nesto sasvim suprotno od onoga sto je bila do tada.Pita se zasto bas ona,zasto je sve to tako.To je sve zivot,desi se,boli,nauci te necemu i na kraju prodje.Lose je ako se desi naravno,tesko je sigurno,ali desava se nazalost kao i mnoge druge gore stvari.

E ta nevinost vise....to je nesto sto svaka zenska osoba ima,niti je najvrednije,niti je nesto bez cega se ne moze;)Naravno,prvi put je nesto jako vazno i treba da se desi sa nekim ko ce celo to,na neki nacin,stresno iskustvo uciniti lepim.Jeste jako glupo i bolno kada posle toga ostanes tuzan i povredjen.Budes sa nekim,ucinis to iz ljubavi,a pre svega iz poverenja prema toj osobi i na kraju shvatis da je sve to bila jedna teska iluzija.To je pogubno za samopouzdanje,mnogo je bolno i donosi jendu nesnosnu prazninu.
Moje misljenje je,da je ta ''nevinost duse''mnogo bitnija nego himen.Kada neiskvarenu osobu,koja je dobra,iskrena,plemenita,veruje ljudima jer misli da svi kao ona povredi neko tako zestoko,ona u vecini slucajeva postaje nesto sasvim suprotno od onoga sto je bila do tada.Pita se zasto bas ona,zasto je sve to tako.To je sve zivot,desi se,boli,nauci te necemu i na kraju prodje.Lose je ako se desi naravno,tesko je sigurno,ali desava se nazalost kao i mnoge druge gore stvari.

ko prica o fizickoj nevinosti????? :shock:

Back