"Sećam se samo

da je bila
nevina i tanka
i da joj je kosa bila
topla, kao crna svila
u nedrima golim
............................."
M.Crnjanski

O čemu razmišljaš (muški svet), kada je pred tobom nečija duša, netaknuta, i telo, snovi o velikoj ljubavi u nečijim velikim očima, naivno poverenje spremno da se preda i bude zauvek tvoje.....?
I uzevši je, nestaneš, a ona, naglo odraste sa ožiljkom koji će nositi kroz život kao neko koga su nepravedno odbacili. I navikne se na to da tako treba, ...

Da li postoji neka odgovornost, za ukradene snove i rano saznanje da je život surov, da li češ zastati pred lepotom netaknute čednosti i razmisliti?

P.S. Naravno, ženska iskustva, su dobrodošla.

Ovaj tekst me podseti na moju omiljenu spisateljicu ljubavnih romana, večitu gospođicu Mir-Jam. Netaknuta duša u paketu sa netaknutim telom bila je svojstvena samo izmišljenim junakinjama njenih romana. U stvarom životu sve je drugačije.
Možeš imati telo koje muška ruka nije dotakla a da ti je unutar lobanje mozak psihopate. Svako ko voli ima snove o velikoj ljubavi u očima.
Svako ko voli ne želi da ga odbace.
Kakve to veze ima sa himenom?
Odrasti!!!!

Аааа...сетих се једне другарице из детињства...
Забављала се са неким леваком, ал њени изгледа хтели младу да је удају, па га свако мало позивали у кућу, и све богзнакако...
А она имала свега неких 15 година.
И онда он њу шутне, па је она вриштала на сред сокака:''ТИ си мене упропастиоооо! Невиност сам ти далааа а ти ни хвала да ми кажеееш!!!''

Ovo je primjer razmazene, nezrele osobe!
Fizicki rad bi uklonio brojne bubice maminih kcerkica!

Ovo je primjer razmazene, nezrele osobe!
Fizicki rad bi uklonio brojne bubice maminih kcerkica!

Нема то везе с незрелошћу нити са ''маминим ћеркицама'', него са таквим васпитањем. Има много жена које и у озбиљним годинама тако размишљају и тако уче своју децу.
Полни орган је роба коју треба добро уновчити (у материјалном смислу - ко што би реко Синке, или, чешће, у смислу манипулације ''срећним добитником химена'').

Нема то везе с незрелошћу нити са ''маминим ћеркицама'', него са таквим васпитањем. Има много жена које и у озбиљним годинама тако размишљају и тако уче своју децу.
Полни орган је роба коју треба добро уновчити (у материјалном смислу - ко што би реко Синке, или, чешће, у смислу манипулације ''срећним добитником химена'').

Mamine kcerkice, nego sta! To su ti zene, koje od malih nogu bivaju ucene da im nema ravnih, da su one princeze a svi ostali tu da robuju njihovim zeljama i potrebama!
Za svoje greske krive druge, jer nisu u stanju podnijeti zrtvu!
One isto tako uce i svoju djecicu, i tako redom, lancano!
I u njihov opis se savrseno uklapa tvoj drugi pasus!

Ja takve nazivam 'maminim kcerkicama', tako da mislim da se samo oko termina ne slozismo.

Ne razumem kako to nepravedno odbaciti. Ja verujem da za svakoga postoji jedna, možda dve prave osobe. Dakle, svi ostali će biti odbačeni. Ako je neko dovoljno blesav da se preda nekome, da stavi svoj život u nečije ruke, onda mora imati osećaj da je nepravedno odbačen,a li ko ima prava da stavlja nekome toliku odgovornost u ruke. Zato ne treba imati ozbiljne veze dok se ne sazri u toj meri da se zna da nije život bajka i da se stvari menjaju. nisam nikada osetila da sam nepravedno odbačena niti sam dozvoljavala da meni neko nametne osećaj da sam ga nepravedno odbacila. Sve što se završilo tako je i trebalo biti.

da je bila
nevina i tanka
i da joj je kosa bila
topla, kao crna svila
u nedrima golim
............................."
M.Crnjanski

O čemu razmišljaš (muški svet), kada je pred tobom nečija duša, netaknuta, i telo, snovi o velikoj ljubavi u nečijim velikim očima, naivno poverenje spremno da se preda i bude zauvek tvoje.....?
I uzevši je, nestaneš, a ona, naglo odraste sa ožiljkom koji će nositi kroz život kao neko koga su nepravedno odbacili. I navikne se na to da tako treba, ...

Da li postoji neka odgovornost, za ukradene snove i rano saznanje da je život surov, da li češ zastati pred lepotom netaknute čednosti i razmisliti?

P.S. Naravno, ženska iskustva, su dobrodošla.

prosao sam slicno iskustvo,davno...sa jednom devojkom koja je slicno razmisljala kao i ova devojka koju si opisala....taj udar ljubavi me je slomio...:-(....ne znam da li cu opet biti srecan kao tad ali put do kraja zivota...ne znam...:sad:....ali..:D:D:D:D:D:D

Tema nije toliko losa kao sto na prvi pogled deluje. Ja tu vidim dva scenarija gde se desavaju sledece stvari:
- prvi gde musko ode posle kraceg vremena i tako ta tuzna njena prica ide dalje gde ona od tada vise nije naivna i nevina, iako ce uvek biti naivna al' ajde, a i prva ozbiljnija veza leci sve
- drugi koji je cesci, kad je su oboje mladi i navni, ona posle nekog vremena, 5,6,7,8 godina bi da ne bude vise mlada i naivna, u glavi nevina - predata jednom coveku, stoga ga napusta sa idiotskim izgovorima, a on sagori posle toga. Sta li joj je tad u glavi?

Taisi definitivno valja vratiti formalni, hronološki kaunter. Za koliko podioka, ne bih precizirao, niti mogu. Da se godine poklope sa sviješću. (Ništa pežorativno, da ponovo naglasim, Taisa. Obična konkluzija. Tek, intrigantna su tvoja batrganja da nešto predočiš a ne odskočiš puno od improvizacije pretjerano eksperimentalnih, realnosti neprimjerenih uslova.)

No, ja... nijesam bog, da bih tu... nešto...

Hm, mislim, ni sâm bog nije bog.

ti ožiljci o kojima ti govoriš, Taisa, ne moraju da se nazovu ožiljcima i da se interpretiraju kao neka najstrašnija stvar koja, ah! zanavek, uništi ideale jednog mladog i naivnog bića. ako ih posmatraš kao iskustva koja će tu mladu osobu oblikovati i naučiti je stvar ili dve o ljudskoj prirodi (ovde NE mislim na ono, svi su ljudi zli itd) onda to i nisu tako loše stvari.

i ako ćemo već lirično, niko neće pogaziti ništa što mu sama ne baciš pod noge.. tako da i nije za osudu, zar ne? i to se uči..
Čime te 'rane, parka? :roll: 8-)

Zašto ljudi vole da se predstavljaju kao žrtve?
pa lepo je kad privučeš pažnju, zar ne.. pa makar to bilo i sažaljenje, pažnja je pažnja.. =/

®:
Čime te 'rane, parka? :roll: 8-)
što, jel mi fali neki zarez? =D

Ne znam, ne razmisaljma tako volim i zelim! Ne ostavljam jer je volim,predala se jer je zelim ipak treba da razmisli svaka prije nego rasiri noge ako joj je to prvi put!
au!
ako ima muškaraca koji u dvadesetoj razmišljaju ovako, nije ni čudo što ima cica koje razmišljaju ovako:
''ТИ си мене упропастиоооо! Невиност сам ти далааа а ти ни хвала да ми кажеееш!!!''
(ne helen, nego ta cica, da ne bude zabune =D)

što, jel mi fali neki zarez? =D
Ne bih se (uvijek) izjašnjavao o nedostajućim, i neslavnom muškom intuicijom uočljivim... falusodinim oblicima :cool:

Da, fali ti apostol, pardon, apostr®of. :P
je l’

P.S. Kako te ne mrzi da se bahćeš višestrukim citatom u jednoj poruci? Ja stvaaarno pitao čime te hrane... Ti ni da gukneš o malim tajnama velikih majstora kujne.
Pi, kak'a si... :)

Poznavala sam takvu devojku, najlepša u školi, odličan đak, pravi drugar i sve naj, naj, i naj"šmekera" u školi koji je pred više njenih drugara, od kojih su pola ili svi bili zaljubljeni u nju, izjavio, taj magarac, da će spavati sa njom. Opkladio se, zarekao ili šta već.
Na samo njemu znani način uspeo je da obrlati ovog anđela, koja se naravno zaljubila u njega, i da ispuni svoj cilj.
Odmah nakon svoje "slavne" pobede u društvu, napustio je, jer imao je on svoju devojku van škole, sličnu njemu, koja ga je kako to obično biva držala na lancu, odnosno jeo joj je iz ruke.

Ovo anđeo nikada ne bi saznao da joj nije jedan od zaljubljenih drugova to nije rekao.

Prisustvovala sam posle nekoliko godina susretu anđela i "šmekera" i nisam mogla da se načudim stidu koji sam uočila kod nje, kao da je nosila neku krivicu.
Mislim da se i on stideo, ali je govorio sa puno nekog poštovanja prema njoj.
Ona je inače veoma uspešna u svemu, sem u ljubavi, gde bez trunke samopoštovanja "voli"...

E sada izvolite:

Simke: Mora da su ipak tu bile pare u torbi

Hellen: Neka neka, tako, sad je očvrsla, tako je lep život, samo da nema bljutave patetike

Parka i Banshe ili obrnuto: Slažemo se naravno sa Hellen, ali to više ne postoji, ta nevinost i čednost i šta tu ima da se priča, pa devojci očigledno nešto fali

R: Aaa, ako se tu niko nije ubio (najbolje da se Taisa ubije), onda ništa. Toga nema ni u Kolašin. E baš da te čuje tvoja baba kako si nabacao nekih milion izraza ne bi li ponizio Taisu, ali ona zaista ne da pet para za tvoje uvrede i budući principijelna opet će te braniti ako te neko bez razloga dira. I ako si hteo da kažeš da sam poremetila umom pa se vraćam u vreme nevinosti, sigurno si u pravu.

Ludo pile: MIR JAM se čita ako želiš da upoznaš život u predratnom Beogradu. Recimo, koji tramvaj je išao kojom trasom, kako se družila ondašnja gospoda i ostali, način razgovora, ako želiš da upoznaš pravu domaćinsku Srbiju. Ali svako čita ono što ga zanima. Tačno, bila je i nevinost na ceni.

Dragantaur: E što mi nije ona sada....

i td., i td.

Tako ja vidim vaše komentare, a vi ste napisali kako vidite moju bljutavo patetičnu izmišljenu nemaštovitu priču iz najjevtinijeg ljubavnog romana, koji je napisala neka budala, umnožila i prodala i meni bud zašto.

Ovo ipak shvatite kao nešto što će neko primiti na drugi način, sem podsmešljivog.

auh, al si nam rekla..
nego, da te pitam, jel ti stvarno misliš da je to što se ta devojčica stidela da pogleda onoga koji ju je "zavrnuo" najstrašnija stvar koja joj se, ili će joj se ikad desiti? pa zar se svi kao mladi ne stidimo smrtno zbog nekih stvari koje će nam kasnije biti kao "dobar dan"? to se zaista zove odrastanje, žao mi je..
a mir-jam se čita ako hoćeš da se praviš pametna i da čitaš hehe debele knjige, dok u dubini duše voliš ljubiće,

p.s. e, banši, aj se preseli kod mene da ne trošimo džabe struju za dva kompa. a i tako se šuška da si lez i to..

auh, al si nam rekla..
nego, da te pitam, jel ti stvarno misliš da je to što se ta devojčica stidela da pogleda onoga koji ju je "zavrnuo" najstrašnija stvar koja joj se, ili će joj se ikad desiti? pa zar se svi kao mladi ne stidimo smrtno zbog nekih stvari koje će nam kasnije biti kao "dobar dan"? to se zaista zove odrastanje, žao mi je..
a mir-jam se čita ako hoćeš da se praviš pametna i da čitaš hehe debele knjige, dok u dubini duše voliš ljubiće,

p.s. e, banši, aj se preseli kod mene da ne trošimo džabe struju za dva kompa. a i tako se šuška da si lez i to..

Možda su tebi mnoge stvari ko dobar dan. Prihvati različitost, kao što prihvataš da je neko "lez".
Možda je to prva najstrašnija stvar u njenom životu, ali to jeste prilično strašna stvar, po mom mišljenju, a kako je ko navikao da se ophode prema njemu, tako i vrši gradaciju.
Ja čitam sve što želim i što mi se sviđa.
Što se ljubavi tiče, vrlo sam upućena, ali vršim strogu selekciju, tako da ne moram ništa da saznam iz ljubića, hahaha.

jao bože...
a da li je tebi jasno da je divno što je to prva najstrašnija stvar u njenom životu? mislim, kad tad mora da se desi neka, nadam se da se barem u tome slažemo.
zamisli da joj je prva najstrašnija stvar bila da je npr saznala da ima leukemiju. da su joj oba roditelja poginula u saobraćajnoj nesreći. da je zatrudnela sa tim pajserom. da joj je nevinost oduzeo očuh u 13.godini. da je u ratu izgubila kuću i troje najboljih prijatelja.
hoćeš još?

parka- moram samo na trenutak da se ubacim...mislim da nije primjereno poređenje...to što ima strašnijih stvari na svijetu koje mogu nekom da se dogode,ne znači da nešto drugo za nekog u datom momentu nije "strašno"...da je tako kako ti kažeš,ne bi uopšte bilo nesrećnih ljudi...jer uvijek ima gore od goreg...

jao bože...
a da li je tebi jasno da je divno što je to prva najstrašnija stvar u njenom životu? mislim, kad tad mora da se desi neka, nadam se da se barem u tome slažemo.
zamisli da joj je prva najstrašnija stvar bila da je npr saznala da ima leukemiju. da su joj oba roditelja poginula u saobraćajnoj nesreći. da je zatrudnela sa tim pajserom. da joj je nevinost oduzeo očuh u 13.godini. da je u ratu izgubila kuću i troje najboljih prijatelja.
hoćeš još?

Ma tema uopšte nema veze sa najstrašnijom stvari u životu, nego pitam pajsere šta im je u glavi prilikom takvih postupaka.
Definitivno, različiti ljudi najobičniju stvar tumače ne milijardu načina.
Pa glupo je i misliti da neko misli da je to najgore što se bilo kome može desiti. Pa ja uopšte ne računam na takvo tumačenje, to se podrazumeva.
Ovo je najprostija tema, koja će nekoga dotaći.A mene zaista zanima, kao što nekoga tamo zanima, kako je to kad nekome ****** * **** ili ...... a mene tako nešto uopšte ne zanima, čak mi je odvratno, ali ne držim nikome pridike.
Da li bi bila zadovoljna da ja opišem neku najružniju perverziju, rekla bi sigurno, jaao otkad ti pišeš takve stvari, i sl. i sl...
Mislim da smo se razumele. Svaka dalja raspravka je izlišna Niko od nas nije pao s Marsa. Sve je jasno.

parka- moram samo na trenutak da se ubacim...mislim da nije primjereno poređenje...to što ima strašnijih stvari na svijetu koje mogu nekom da se dogode,ne znači da nešto drugo za nekog u datom momentu nije "strašno"...da je tako kako ti kažeš,ne bi uopšte bilo nesrećnih ljudi...jer uvijek ima gore od goreg...

Jasno ko dan.

Back