Jelena_Savic
Obećava
- Poruka
- 69
Melimeli - za koji ispit ti trebaju zadaci sa konsultacija?
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Kolege, da li moze neko da mi pomogne kako izgleda ispit 2.9?
Ja sa polagala 2.7 u decembru i polozila sam. Nije bilo teorijskih pitanja, samo zadaci. Kada pocinjes deluje bas tesko, meni je u pocetku islo bas sporo, nikako da ukapiram one zadatke. Kada malo udjes u stos i nije tako strasno. Jeste obimno i ima dosta toga da se radi. Moras dobro da uvezbas zadatke zato sto na ispitu nemas vremena za razmisljanje ili vracanje na isti zadatak vise puta. E sada, koliko vremena treba zavisi od toga koliko svakog dana mozes da izdvojis za ucenje. Ja sam kuci sa malom bebom pa sam ucila svakog dana dok je neko cuvao, to je obicno bilo od 3-5 sati, od ponedeljka do petka (bez vikenda).Moje ucenje je trajalo vise od mesec dana, mozda cak i dva. Mislim da je mesec dana dovoljno ali da radis svakog dana oko 5-6 sati(ali efikasno). Na kraju sam to bas dobro uvezbala. A kako sada ne radim imam ideju da bi mogla da drzim neke casove za spremanje ovog ispita uz neku malu nadoknadu, pa ako nekome treba pomoc neka se javiKolege, da li moze neko da mi pomogne kako izgleda ispit 2.7? Jel ima teorijskih pitanja na dopunjavanje i dopisivanje ili samo zadaci? Jel tezak, koliko treba otprilike vremenski za spremanje?
Imam jaDa li neko ima knjigu 2.7 ili skriptu?
HVALA PUNP NA POMOCI!!!!!!!!!Ja sam sad polagala 2.9 pa Vam mogu reći kako je izgledao ispit.
Bilo je 10 pitanja na koja se odgovara pismeno, po koja rečenica. Šta čini fin. izveštaje? Pozicije bilansa uspeha, bilansa stanja, faze revizije, napisati mišljenje s rezervom i skretanjem pažnje, vrste dokaza i pouzdanost dokaza.
Onda su išli odgovori na zaokruživanje, nešto je bilo lako, a nešto onako da sve liči pa ne znaš šta bi zaokružio.
Onda je bio zadatak koji nosi 30 bodova (od 100 mogućih). Date su dve napomene (za osnovna sredstva i potraživanja) pa šta bi mi kao revizori uradili, koje postupke i procedure i šta im je cilj.
To je ukratko ispit 2.9 iz decembra 2013.
cao i ja polazem 1.9 da li si nasla neke zadatke ja imam ali neznam kako da ih resim ako imas unapred hvala![]()
SAJLO,
Polagala sam 2.2 u decembarskom ispitnom roku. Moja preporuka je da se, prilikom pripreme ispita, rukovodis testovima a da ti knjiga sluzi kao orijentir za bolje razumevanje postupka resavanja zadataka.
Cao, jel neko izlazio na 1.5 , 1.7 i 1.9 ? Jel samo teorija u pitanju ili ima i zadataka? Da li je obimno? Hvala unapred.
Pitanje za one koji su spremali 2.9...
Dobila sam od koleginice koja je daaaavno polagala literaturu za 2.9:
- Prinicipi revizije, Rick Hayes, Arnold Schilder, Roger Dassen, Philip Wallage, Banja Luka 2002. g.
- Međunarodni standardi i saopštenja revizije, uveravanja i etike, IFAC, 2004.g.
Mogu li se osloniti na ovu literaturu za pripremanje ispita?
Ja sam učila iz skripte, Andrićeve knjige (za pojašnjenja) i vežbala stare testove.
Nisam imala previše bodova, ali dovoljno je da prođeš. Ovo tvoje sigurno nije višak.
Pozdrav
Ja sam 2.4 pocela da ucim iz knjige. Onda sam nasla primere testova (mediafire) i ucila sam samo ta pitanja i uspela da polozim. To je bilo u junu 2013.Cao ljudi, nov sam na forumu i potrebne su mi informacije odakle da ucim 2.4 za ovlascenog racunovodju.Da li knjiga ili skripta? Spremao bih i 2.6 pa me zanimaju iskustva iz decembarskog roka. KOLEGE pomoc pomoc pomoc![]()
![]()