racunovodja
Početnik
- Poruka
- 15
Obradite paznju na korektivne i nekorektivne dogadjaje, amortizaciju i na sve ostalo sto se nalazi u testovima na mf. Sretno!!!
Hvala!
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Obradite paznju na korektivne i nekorektivne dogadjaje, amortizaciju i na sve ostalo sto se nalazi u testovima na mf. Sretno!!!
Zes,
da li mozes da postavis link za 2.4. jun 2011 ne mogu da idem na mediafire iz tehnickih razloga a potrebno mi je? Hvala
probaj ovaj *************/?71gh835rtduis48 samo dodaj www.![]()
Može li mala pomoć za 2.7. zadatak budžetiranja nultog nivoa? Zašto kad radimo za odelenje rukovanja materijalom kad pređemo na nivo 2 ne prepisujemo i radnike iz 1.nivoa , a kad radimo odelenje održavanja podrazumeva se da se plate inženjera i radnika prepisuju i u sledeće nivoe da bi ih opet na kraju oduzeli? Možda sam malo zapetljala ali nadam se da će neko razumeti šta me muči![]()
hvala unapred!
LJUDI DA LI JE MOGUĆE DA NIKO NE ZNA / NEMA ILI NEĆE DA POSTAVI NIŠTA ZA 2.3 ??? ILI BAR DA PROKOMENTARIŠE KAKAV JE TEST?
Nisam prva koja traži ove informacije na forumu i niko ne odgovara.Pomozite, knjiga je užasno dosadna, a pisac se raspline pri svakoj temi, pa piše na dugačko i na široko...
Znam da su mnogi oslobođeni ovog ispita...ali molim one koji nešto znaju da napišu.
- Da li se na sva pitanja odgovara samostalno/opisno ili ima i onih na zaokruživanje? (ako ima, koliko jednih, koliko drugih?)
- Sećate li se bar nekih pitanja? Ili koje oblasti najviše padaju?
Na MF ima jedan test za 2.3 koji je smešten u Folder za 1.7, i u kojem su pitanja postavljena kao da se samostalno pišu odgovori...? Ali ne znam čak ni da li je to ceo test, jer ima samo 9 pitanja....
Lilian ja sam mislila da sam ja jedini slučaj koji uci noću.....
Kaži nam pls koji je poslednji zadatak u skripti sa konsultacija? Prošli put na ispitu je dao budžetiranje i odstupanja sa kontribucijom.
Ja takodje izlazim na ovaj ispit..i mucim muku kao i tiOvo su neka pitanja koja mi je prijateljica poslala:
- nesto u vezi diskriminacije, isplate jednake vrednosti(bio je primer) i trebalo je objasniti.
- Z teorija
- interno regrutovanje, eksterno regrutovanje i angazovanje strucnjaka za zaposljavnje kadrova
- cini mi je Haryjeva teorija
-razlike izmedju supervizora i menadzera
-nabrojati odgovornosti supervizora
-prednosti i nedostaci internog regrutovanja kadrova
-izvori autoriteta
-efikasnost i efektivnost
-opasnosti na radu u kancelariji (racunovodstvu)
-bocna komunikacija
-disciplinske mere menadzmenta
-rizici prilikom odabira kadrova (tako nekako glasi pitanje)
Pitanje iz 2,7, zadatak XX, prinos na investicije, kako dobija amortizaciju od 20.000 rsd za tacku 2 - prodaja osnovnih sredstava od 200.000?[/QUOTE
Pogledaj taj zadatak u knjizi, str.151... ima podatak da je prodata za 20.000. verovatno greška u prekucavanju zadatka. Slična greška je i primeru X piše da je naplata u drugom mesecu 10% a rešenje je urađeno sa 9% kao u knjizi.
I slažem se da je na onim nivoima samo tehnička stvar, ja ću da odaberem jedan način da ne komplikujem sebi život![]()
Pitanje iz 2,7, zadatak XX, prinos na investicije, kako dobija amortizaciju od 20.000 rsd za tacku 2 - prodaja osnovnih sredstava od 200.000?[/QUOTE
Pogledaj taj zadatak u knjizi, str.151... ima podatak da je prodata za 20.000. verovatno greška u prekucavanju zadatka. Slična greška je i primeru X piše da je naplata u drugom mesecu 10% a rešenje je urađeno sa 9% kao u knjizi.
pa jeste prodato za 20.000. Ali je nabavna vrednost 200.000 a vek trajanja 4 godine? prodaju knjizimo na sledeci nacin:
duguje potrazuje
kupci 20.000
N.V. osnovnih sredstava 200.000
I.V. osnovnih sredstava 150.000
gubitak od prodaje 30.000
sta ne razumem u ovom zadatku
možda grešim, ali možda je logika ovakva:
neobračunata amortizacija bi trebalo da bude 50.000 (200.000/4 godine), a kontribucija pre amortizacije je 30.000... što bi moglo da znači je ovih 20.0000= amortizacija-kontribucija...?
ispravite me ako sam na pogrešnom putu![]()
koleginice da li mogu i ja da dobijem taj test? hvalaPoslacu ti test u ponedeljak iz Finansijskog menadzmenta, sa ispita u decembru. Ono je katastrofa, spremi se dobro.Kontrola je zestoka, nema prepisivanja, milion formula, polaze se po vise puta. Ako imas nesto od koristi prosledi mi.
Pozdrav