Kolega Vukodinov ja imam 1.7 sa mediafire, nisam jos izlazila na ispit ali koliko sam razumela , pitanja na ispitu su slicna.
Posaljite vas e-mail.
Posaljite vas e-mail.
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
koleginice da li mogu i ja da dobijem taj test? hvala
Ja sam to polagala,Imala knjigu,nazalost prodala sam je.Treba mi 1.1![]()
Ja sam to polagala,Imala knjigu,nazalost prodala sam je.
To je lak ispit,u principu i ne treba da ga spremas,jer su to neke opste stvari,koje ako radis u knjigovod. ces sigurno znati.
Knjigu sam inace nabavila u Univerz.biblioteci,pokusaj tamo ako je slobodna,a to mozes proveriti na sajtu.
Ljudi, da li na testovima ima vise pitanja na zaokruzivanje ili ona koja treba da se pisu?
Pozdrav i srecno!
Pitanje iz 2,7, zadatak XX, prinos na investicije, kako dobija amortizaciju od 20.000 rsd za tacku 2 - prodaja osnovnih sredstava od 200.000?[/QUOTE
Pogledaj taj zadatak u knjizi, str.151... ima podatak da je prodata za 20.000. verovatno greška u prekucavanju zadatka. Slična greška je i primeru X piše da je naplata u drugom mesecu 10% a rešenje je urađeno sa 9% kao u knjizi.
pa jeste prodato za 20.000. Ali je nabavna vrednost 200.000 a vek trajanja 4 godine? prodaju knjizimo na sledeci nacin:
duguje potrazuje
kupci 20.000
N.V. osnovnih sredstava 200.000
I.V. osnovnih sredstava 150.000
gubitak od prodaje 30.000
sta ne razumem u ovom zadatku
Cini li se nekom od vas, da je u 2.7, primer iz poglavlja 3 na stranicama 50-53, pa iz toga dat zadatak (aktivnost 2 na str.53 - odgovor je na strani 55) - sam odgovor na tu aktivnost 2 nelogican?
Nije to jedini zadatak, gde se kod postavke zadatka trazi jedno (parametri za izracunavanja), a kod odgovora je resenje radjeno prema sasvim drugim parametrima.
A i sama knjiga je lose prevedena (kao da je prevodjena na google-prevodilac, ali bez kontrole logike prevoda, a citavi pasusi su bez gramatike).
Cini li se to samo meni, ili i vama?
Postovane kolege i koleginice, ako vam trebaju pitanja i odgovori za ispit 2.4-Informacioni sistemi javite se, odnosno ostavite e-mail na koji da vam prosledim . U tim puskicama imaju pitanja od 1 poena, od 3 poena i par onih pitanja koje nose po 20 poena, a bila su u zadnjim rokovima.
Imam pitanje iz 2.7- zadatak obračun troškova po aktivnostima... Kako se računaju opšti troškovi na tradicionalan način? i u čemu je razlika u pitanju pod f) izračunati opšte troškove po jedinici proizvoda i g)izračunati opšte troškove po jedinici proizvoda na bazi obračuna po aktivnostima?
i da li je ovo ikad bilo na ispitu? hvala!
ako može i na ovaj mail rasgor@ptt.rs, unapred zahvalanbo.sekulic@gmail.com bila bih ti veoma zahvalna ako bi mi posalo!! POZZZZ![]()
bo.sekulic@gmail.com bila bih ti veoma zahvalna ako bi mi posalo!! POZZZZ![]()
Da li je moguce da nema nikog na forumu kada meni nesto trebaMolim vasssss
![]()