Savez računovođa i revizora Srbije

• Začetnik teme Začetnik teme bobos
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
HVALA KOLEGINICE, SAD SAM SHVATILA GDE GRESIM. :klap:

Drago mi je ako sam ti u tome pomogla :)
Mali savet: Zarad boljeg razumevanja sustine, pokusaj da se ne fokusiras iskljucivo na suve formule i postupke proracuna.
Bar u ovoj vrsti zadataka mozes da posmatras sustinu sa aspekta prakse. Svi mi imamo prilive i odlive gotovine, neovisno u kojim i kakvim firmama radimo.
I da ne zaboravim, srecno na ispitu!

Drago mi je ako sam ti u tome pomogla :)
Mali savet: Zarad boljeg razumevanja sustine, pokusaj da se ne fokusiras iskljucivo na suve formule i postupke proracuna.
Bar u ovoj vrsti zadataka mozes da posmatras sustinu sa aspekta prakse. Svi mi imamo prilive i odlive gotovine, neovisno u kojim i kakvim firmama radimo.
I da ne zaboravim, srecno na ispitu!

Naravno koleginice svako od nas bi uradio zadatak na svoj nacin, (bar vecina ovih zadataka moze tako da se odradi) samo sto je profesor na predavanjima rekao da se moramo drzati forme koje su u zadacima, sto me je i navelo na pogresno zakljucivanje, konkretno za ovaj zadatak. I jos je rekao da je saldo dobavljaca 360.000 sto me je dodatno zbunilo. Hvala svakako

I ja izlazim sada prvi put ali koliko sam cula pitanja se boduju,vecina na zaokruzivanje mada ima i onih gde treba dosta da se pise!
O kriterijumima mozes da pogledas na sajtu www.srrs.rs, postoje grafikoni koji pokazuju prolaznost,ja nisam bas odusevljena..
Ne znam koliko ti sada imas vremena da naucis do 4-og i 11-og ali zelim ti srecu!

Hvala,
prijavila sam u decembru, ali nisam sigurna hocu li stici nesto da pripremim, jer je vec pocela priprema za zavrsni racun na poslu, tako da sam u skripcu sa vremenom. Literatura mi jos nije stigla, ali se nadam da mi je to sve poznato iz posla, a i sa faksa. Zato mi je bitno kako je na ispitu i sta je tamo bitno da se zna.

Naravno koleginice svako od nas bi uradio zadatak na svoj nacin, (bar vecina ovih zadataka moze tako da se odradi) samo sto je profesor na predavanjima rekao da se moramo drzati forme koje su u zadacima, sto me je i navelo na pogresno zakljucivanje, konkretno za ovaj zadatak. I jos je rekao da je saldo dobavljaca 360.000 sto me je dodatno zbunilo. Hvala svakako

bila si na pripremnoj za decembar? da li je na nesto posebno skrenuo paznju?

Mile moje kolege,

nova sam na forumu, a i polaganje za ovlascenog racunovodju pocinjem od decembra .
Posto dugo nisam izlazila na ispite za decembar sam prijavila samo ispit 2.5 cisto da se podsetim :).

Pa ukoliko je neko u junu polagao ispit 2.5 moze li da napise koja su pitanja bila, naravno ukoliko se jos uvek seca.

Unapred zahvalna:p

Hvala,
prijavila sam u decembru, ali nisam sigurna hocu li stici nesto da pripremim, jer je vec pocela priprema za zavrsni racun na poslu, tako da sam u skripcu sa vremenom. Literatura mi jos nije stigla, ali se nadam da mi je to sve poznato iz posla, a i sa faksa. Zato mi je bitno kako je na ispitu i sta je tamo bitno da se zna.

Ne znam sta da ti kazem,mislim da je SVE bitno :D Koliko sam uspela da "preletim" testove sa mediafire, vidim da ima dosta pitanja za koja sam ja mislila da su nebitna! Zato obavezno predji cele knjige! POZZ

Zdravo,
Moze li neko napisati/opisati kako izgleda na ispitu, i kakvi su kriterijumi kod ocenjivanja (prolaznosti). Prvi put izlazim sad u decembru. Jos mi nisu stigle knjige, tako da nemam pojma koliko je obimno. Napisite kakvi su sami ispiti, a gradivo cemo valjda nekako savladati :)

Sto se knjiga tice, ja imam knjige za 2.1 2.2. 2.4 i 2.5..2.1...za 2.1. su ubedljivo najvece knjige,mada ne treba sve,ali uplasila sam se kad sam videla :D Za 2.2. su manje ali opet velike,A4 format,a 2.4 ima 285 strana,a 2.5. 130strana-ujedno i najlaksi ispit(pravo)

Može li mala pomoć za 2.7. zadatak budžetiranja nultog nivoa? Zašto kad radimo za odelenje rukovanja materijalom kad pređemo na nivo 2 ne prepisujemo i radnike iz 1.nivoa , a kad radimo odelenje održavanja podrazumeva se da se plate inženjera i radnika prepisuju i u sledeće nivoe da bi ih opet na kraju oduzeli? Možda sam malo zapetljala ali nadam se da će neko razumeti šta me muči :)
hvala unapred!

Back