Savez računovođa i revizora Srbije

• Začetnik teme Začetnik teme bobos
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
koliko dana protekne od dana podnosenja zahteva za priznavanje ispita do njihove odluke. tnx
ima li nekog ko ima 2.6 poreski sistem da kopira, proda......bilo koja varijanta ili da zna gde mogu da se nabave kopije literature
[/QUOTE
Na odgovor iz Saveza sam cekala oko 40 dana, ali to verovatno zavisi kad im zaseda ta komisija ili vec koliko zahteva imaju. Neko na forumu je rekao da su mu javili za svega 10tak dana, tako da nema pravila.

Kolega ZES,
pominjao si da ces postaviti pripreme za 2.8 Fin.izvestavanje.
Da li da to ocekujem ili da ucim iz knjige?
Hvala

Hocu,ali ih jos nisam prekucao, a moj rukopis je grozan :) Pre maja ce ih biti sigurno! A imas ih u audio formi na www.*************/srrs ,pa probaj tako. Na ovom linku je program koji ce te fajlove napraviti u MP3 http://www.amrtomp3converter.com/

Poslednja izmena:
To sto je u audio formatu sam vec skinula, prevela u mp3 i odslusala
preko MP4 plejera (kada pustim na kompjuteru, lose se cuje).
I vec sam od toga pocela da pravim neke svoje beleske. Tu gubim dosta
vremena. Knjiga mi nije podvucena i mnogo mi je tesko da ucim iz
nje jer ne znam sta je bitno. A predavanja ce biti tek 10-tak dana pred ispit,
tako da sam u haosu. Mozda i odustanem od tog ispita...??????

Ne znam da li dovoljno ono sto je snimljeno ili treba nesto vise uciti???:(:(:(

Pozdrav

To sto je u audio formatu sam vec skinula, prevela u mp3 i odslusala
preko MP4 plejera (kada pustim na kompjuteru, lose se cuje).
I vec sam od toga pocela da pravim neke svoje beleske. Tu gubim dosta
vremena. Knjiga mi nije podvucena i mnogo mi je tesko da ucim iz
nje jer ne znam sta je bitno. A predavanja ce biti tek 10-tak dana pred ispit,
tako da sam u haosu. Mozda i odustanem od tog ispita...??????

Ne znam da li dovoljno ono sto je snimljeno ili treba nesto vise uciti???:(:(:(

Pozdrav

ja sam bio u decembru da vidim kakav je ispit i cini mi se da je sasvim dovoljno to sa tog snimka,osim sto je ona tamo rekla da nece biti onih zadataka sa koeficijentima,a ipak je bilo i to je nosilo cak 30bodova!!!! sto znaci da si morala uraditi skoro sve ostalo da bi prosla :)

ИМА ЛИ НЕКО ЛИТЕРАТУРУ
2.3 Управљање кадровима
2.4 Информациони системи
2.5 Корпоративно и пословно право
2.6 Порески систем.
bilans@ymail.com
Неке корисне информације у вези ових испита, одакле спремати испите, где може да се набави литература? Хвала. Позззззззззз.

E kolege ja ne znam kako vi, ali ja ovih dana nikako ne mogu da ucim! Pocela sam sa revizijom, ali slabo to ide. Ima li neko ko trenutno sprema reviziju? Na sta najvise treba obratiti paznju?
Ako neko ima savet javite na forum ili hejduda@gmail.com
Pozzzzz

Ja sam Reviziju polozila u decembru i ves sam pisala na forumu iz koje knjige sam ucila i na sta treba obratiti paznju. Ali evo, da ponovim:
Reviziju je najlakse spremiti iz knjige Prof.Andrica sa Ekonomskog fakulteta u Subotici.
Knjiga ima oko 400 strana i pisana je, po mom misljenju, razumljivim stilom.
Meni je za 92 poena ta knjiga bila i vise nego dovoljna (ovo ne treba shvatiti kao hvalisanje).
Treba obratiti paznju na definicije (npr. sta je revizija, sta je cilj revizije fin.izvestaja, vrste revizije, vrste revizorskih izvestaja, sta je misljenje sa rezervom, bez rezerve ..., takodje je bitno napisati revizorski izvestaj na osnovu napomena koje su date u testu.
Test je, sto se pitanja tice, bio slican onom testu koji je ZES postavio, s tim sto nije bio bilans vec samo napomene za koje treba dati misljenje, i koliko se ja secam, pisanje revizorskog izvestaja je vredelo 40 poena.

Toliko od mene...
Ako te jos nesto zanima, pitaj...:eek:

Sta ti konkretno treba.
Ako mogu da pomognem ?????.............

BB pn

spremam poreski sistem. iz zakona o porezu na doh gradjana i porezima na imovinu i onoga sa mediafare. bilo šta što imaš za ovaj ispit ili 2.3 2.4 2.5 2.7 thanks

Sto se tice testova i priprema u elektronskoj formi, imam ono sto je kolega ZES postavio na sajt. Jedino ostaju knjige, a njih treba kopirati. Za 2.3 ne vazi stara knjiga.

:bye:

da li bi neko mogao da preporuci sta bi bilo najbolje prijaviti za jun. tek sad pocinjem sa ucenjem. moja procena je da mogu da spremim poslovno pravo, upravljanje kadrovima i informacione sisteme. nemam mnogo vremena za ucenje, posto radim, ali cini mi se da mi dobro ide, posto sam pravo pocela da ucim i to sto sam jednom procitala znam od reci do reci. sta mislite, sta se moze brzo spremiti? znam da je subjektivna stvar, ali bi mi znacila mala pomoc i neciji savet. hvala :)

Back