Savez računovođa i revizora Srbije

• Začetnik teme Začetnik teme bobos
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Mama alex, ne znam da li je strah u pitanju. Uglavnom, kažu da nikakve knjige nemaju kod sebe. Hvala na informaciji za knjigu iz kadrova. Znate li ko je autor i izdavač te knjige, kao i to kada je izdata. Bilo bi dobro da neko ko ima svu potrebnu literaturu napiše za svaku potrebnu knjigu te tri informacije - AUTOR, IZDAVAČ, GODINA IZDAVANJA. Konkretno, u bibliotevi sam za 2.4. našao neku koju je napisao Polić Stanislav 2000, pa ne znam da li je odgovarajuća,

Ja sam spremala iz te knjige i polozila u junu 2009.
Videla sam da su i ostali ucili iz te knjige, tako da mislim da ne postoji novije izdanje.
(jedino ako je u medjuvremenu nesto izaslo).

Sto se tice 2.1 i 2.2. i 2.7 i 2.8 - kao autor trazi ACCA. ja cu danas vratiti u Univerzitetsku Finansijsko izveštavanje.

sto se tice revizije bosanska knjiga se zove Principi Revizije 2002 godina i nema je u bibliotekama. Ali ima Osnovni principi revizije ..... Autore mozes da vidis na sajtu SRRS. Postoje slike prve strane svake knjige i kratak opis.

pozzzzz

ma meni je najkomicniji 2.4 Informacioni Sistemi (knjiga iz 1996) u kojoj je poslednje cudo tehnike PC 486 i Windows 95 kao program :-)))))

Ja sam isla u magacin/prodavnicu u Savezu da vidim knjige i uzimala sam ih pocetkom 2009 iz svih biblioteka ali izgleda da su sada vec svi provalili pa nema vise knjiga

drage kolege firma u kojoj radim mi je platila literaturu, ono sto mogu da ucinim je da iskopiram u jednom primerku nekom od vas, a posle vi dalje da kopirate kome treba, jer je to koliko vidim jeftinija varijanta za mnoge. ko hoce neka mi se javi da se dogovorimo.Pozdrav svima
cao radosijas, ako ti nije problem mozemo li da stupimo u kontakt zbog knjiga. molim te javi se na e-mail tanasic019@gmail.com. Unapred se zahvaljujem

ma meni je najkomicniji 2.4 Informacioni Sistemi (knjiga iz 1996) u kojoj je poslednje cudo tehnike PC 486 i Windows 95 kao program :-)))))

Ja sam isla u magacin/prodavnicu u Savezu da vidim knjige i uzimala sam ih pocetkom 2009 iz svih biblioteka ali izgleda da su sada vec svi provalili pa nema vise knjiga

I meni je bilo komicno dok sam spremala Informacione sisteme (knjiga iz 2000.g.).
Nisam mogla da verujem da treba da ucim tako zastarele stvari!

:think:

Pozdrav svim računovođama (kao i potencijalnim). Studiram na smeru računovodstvo/revizija na Ekonomskom fakultetu u Subotici. Ostalo mi je 4 ispita do kraja i završni rad koje, ako sve bude po planu (a verovatno neće ;)), završiti do kraja oktobra. Interesuju me iskustva, mišljenja i preporuke u vezi kurseva SRRS. Hteo bih na jesen da upišem prvi modul za računovođu i imam položene ispite računovodstvo, upravljačko račun., upravljačko budžetskih i finan. organizacija, reviziju, teoriju bilansa, poslovne finansije, bankarstvo, finansije (što se nadam da će priznati na kursu).. Kada kreću prijave za navedeni kurs? Da li je to jedini kurs koji mogu da upišem za početak ili mogu na neki napredniji? Kako doći do prakse?

Hvala..

Kolege i ja imam jedno pitanje.
1. Da li znate da li je dovoljna samo potrvrda od poslodavca da sam radila na poslovima racunovodstva ili MorA da bude upisan radni staz u knjizicu. Pitam posto sam ja kod jednog poslodavca radila 4 godine bez dana upisanog radnog staza. :(
2. Da li se prilazu 2 potvrde ako je jedan period ostvaren kod jednog, a drugi period npr.(2 god.) kod drugog poslodavca?
Pozzzz

Kolege i ja imam jedno pitanje.
1. Da li znate da li je dovoljna samo potrvrda od poslodavca da sam radila na poslovima racunovodstva ili MorA da bude upisan radni staz u knjizicu. Pitam posto sam ja kod jednog poslodavca radila 4 godine bez dana upisanog radnog staza. :(
2. Da li se prilazu 2 potvrde ako je jedan period ostvaren kod jednog, a drugi period npr.(2 god.) kod drugog poslodavca?
Pozzzz

ne brini nista,samo nek ti napisu da si radila na racunovodstvu toliko godina koliko ti treba i lupe pecat i to je to. mozes da polazes!

Pozdrav svim računovođama (kao i potencijalnim). Studiram na smeru računovodstvo/revizija na Ekonomskom fakultetu u Subotici. Ostalo mi je 4 ispita do kraja i završni rad koje, ako sve bude po planu (a verovatno neće ;)), završiti do kraja oktobra. Interesuju me iskustva, mišljenja i preporuke u vezi kurseva SRRS. Hteo bih na jesen da upišem prvi modul za računovođu i imam položene ispite računovodstvo, upravljačko račun., upravljačko budžetskih i finan. organizacija, reviziju, teoriju bilansa, poslovne finansije, bankarstvo, finansije (što se nadam da će priznati na kursu).. Kada kreću prijave za navedeni kurs? Da li je to jedini kurs koji mogu da upišem za početak ili mogu na neki napredniji? Kako doći do prakse?

Hvala..

Ja bih ti preporučila da pogledaš sajt SRRS i da razmisliš šta je najbolje da upišeš.Za računovođu su uslovi:završena srednja škola i najmanje tri godine rada na poslovima računovodstva.Ako imaš srednju ekonomsku, mogu ti priznati 1.1 i 1.3.
Za ovlašćenog računovođu:ZAVRŠEN fakultet+3 godine iskustva ili RAČUNOVOĐA+3 godine iskustva...Pogledaj INFORMATOR O STICANJU PROFESIONALNIH ZVANJA(ako već nisi), razmisli i obavezno zovi Savez da pitaš...Zovi ih i u vezi priznavanja ispita sa faksa.

Back