Savez računovođa i revizora Srbije

• Začetnik teme Začetnik teme bobos
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
neko mi je rekao da su predavanja najbitnija.sta vi mislite o tome?samo mi jos fali da se i s tim maltretiram-nije dosta sto je sve nenormalno skupo!

pa za poreske sisteme vredi otici jer ti daju jasno na sta da obratis paznju.
vredi takodje i za 2.2 i 2.7, 2.8 i 2.9
Sto se tice 2.1 meni su rekli da vodim racuna o definicijama i teoriji u MRS i to nisam placala.

Iskreno, za ova poslednja tri 2.7, 2.8 i 2.9 cu najverovatnije platiti. Ipak ti kazu tacno pitanja 80% onog sto ce biti na ispitu.

ima li neko barem ispitna pitanja za 2.5 pravo....tj oblasti koje treba da se uce....

pretpostavljam da se ovaj ispit moze spremiti i iz druge literature

sta je onih 23 pitanja na mediafire.............primer jednog testa ili?????????????

ma daj bre. Pravo ima 120 strana... sta ce ti oblasti....to je najgluplji ispit po meni...pa onda 2.4 informatika pa onda 2.3 kadrovi. Ali kad promene knjigu mislim da ce biti ozbiljnije.... :-))))

pa za poreske sisteme vredi otici jer ti daju jasno na sta da obratis paznju.
vredi takodje i za 2.2 i 2.7, 2.8 i 2.9
Sto se tice 2.1 meni su rekli da vodim racuna o definicijama i teoriji u MRS i to nisam placala.

Iskreno, za ova poslednja tri 2.7, 2.8 i 2.9 cu najverovatnije platiti. Ipak ti kazu tacno pitanja 80% onog sto ce biti na ispitu.

molim te, ako ti nije problem, da mi napises sta su podvukli na predavanjima na kojima si bila i na koja ces ici.hvala

sto se tice tih predavanja, nisam uspela da saznam gde se odrzavaju i kad. da li neko zna kada to ima i da li se posebno placa (pretpostavljam da da) i koliko?

Predavanja se odrzavaju u Beogradu i to deset do petnaest dana pred ispit. Meni je stizala prijava za predavanja na kucnu adresu, mada mislim da moze da se skine i sa njihovog sajta. Popunis prijavu, posaljes faksom ili postom, i onda te oni obaveste telefonom kada su predavanja za predmet koji navedes.
Trebalo je platiti 4.000 dinara po jednom ispitu. Uplatu mozes da izvrsis preko tekuceg racuna (i da poneses primerak uplatnice) ili na licu mesta kada odes na predavanje.

Moje misljenje je da treba otici na predavanja za 2.7 i 2.8.

Toliko od mene.
:bye:

molim te, ako ti nije problem, da mi napises sta su podvukli na predavanjima na kojima si bila i na koja ces ici.hvala

Ja sam bila na porezima, i ono pitanje koje sam postavila nisam stigla da zapisem do kraja, tempo je bio bas... Inace obrati paznju na porez na dohodak i pdv, najvise zadataka dolazi iz tih oblasti. 70% su zadaci , ostalo teorija. Porez na dobit pogledaj sastavljanje poreskog bilansa i koji se rashodi priznaju/ne priznaju- kako doci do poreskog gubitka/dobitka. Porez na imovinu, prenos apsolutnih prava, nasledje i poklon procitaj kao se utvrdjuje, poreske osnovice i poreske stope. Moras da znas da obracunas zaradu, ugovor o privremenim i povr. poslovima, autorska prava. O akcizama samo nesto osnovno, na koje proizvode se obracunavaju... To ti je ukratko...

Obracun zarada, obracun zakupa kada postoji ulaganje u objekat koji u zakup daje fizicko lice, obracun akcize, pdv- srazmerna poreska osnovica, pdv na sumske proizvode, pdv od poljoprivrednog proizvodjaca, ......

Da.. zaboravih -- obracun otpremnine, obracun dnevnica, obracun koriscenja privatnog vozila u poslovne svrhe.....

ИМА ЛИ НЕКО ЛИТЕРАТУРУ
2.3 Управљање кадровима
2.4 Информациони системи
2.5 Корпоративно и пословно право
2.6 Порески систем.
bilans@ymail.com
Неке корисне информације у вези ових испита, одакле спремати испите, где може да се набави литература? Хвала. Позззззззззз.

Ja imam za 2.5, 2.6, 2.7 jer sam sva tri polozila u decembru.Ako mogu da ti pomognem samo reci.....:)

Sta ti konkretno treba.
Ako mogu da pomognem ?????.............

BB pn

spremam poreski sistem. iz zakona o porezu na doh gradjana i porezima na imovinu i onoga sa mediafare. bilo šta što imaš za ovaj ispit ili 2.3 2.4 2.5 2.7 thanks

Za poreski bile su plate, zakup, akcize, poljoprivrednik, sta je poreska osnovica, odpremnine, otkup sirovina, ugovor o delu, sve kao i za 1.6
Sto se tice 2.4 i 2.5 treba da mi donesu moje knjige pa cu ti sve poslati sta je bilo jer ne mogu da se sad setim sta je sve bilo.ti mi posalji mejl da bi mogla sve to da ti tamo posaljem.;)

kolege,potrebna mi je kopirana stranica 291,292 iz knjige ACCA Finansijsko izvestavanje, tu je taj glavni zadatak,a ako moze i resenje istog sa kraja knjige. molim vas da mi posaljete na zes.srrs@gmail.com

Evo ja cu da ti iskopiram to sto treba, ali posto nisam stigla do tog zadatka, reci mi samo na kojoj je strani resenje kako ne bih iskopirala nesto pogresno.

Pozz

Jel ima neko odgovore za 1.3, i ako moze neko da mi objasni kako se ovo cudo koristi!!!!!
Pola pitanja ne mogu da skinem sa www.*************/srrs. I trebaju mi pitanja iz 2.7,2.8,2.9.
Ko ima neka mi posalje na mail skorpija85@hotmail.com
Unapred hvala!!!!! :)))

postovana koleginice,sve sto je na www.*************/srrs postavljeno moze da se skine,a ako imate bilo sta sto moze da koristi ostalima,molim vas da mi dostavite na zes.srrs@gmail.com da bi mogao postaviti na mediafire. Hvala

Back