Savez računovođa i revizora Srbije

• Začetnik teme Začetnik teme bobos
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Moze li neko da mi da ogovor na ovo pitanje: -Ako zaposleni primi na ime zarade, pored dela isplacenog u gotovom novcu i neki teh. uredjaj (npr. TV), da li se porez na zaradu obracunava na iznos TV-a sa PDV-om ili bez PDV-a(naravno + bruto zarada isplacena u novcu)? Ja mislim da se uzima iznos bez PDV-a, jer poslodavac ima pravo na odbitak PDV-a po osnovu kupovine TV-a??? Ali nisam bas sigurna:think:

Ljudi, moze li mala pomoc od onih koji su bili na konsultativnoj nastavi u subotu na porezima i pripremi finansijskih izvestaja? Na sta su rekli da se obrati paznja? Hvala puno
Ja sam bila na porezima, i ono pitanje koje sam postavila nisam stigla da zapisem do kraja, tempo je bio bas... Inace obrati paznju na porez na dohoda i pdv, najvise zadataka dolazi iz tih oblasti. 70% su zadaci , ostalo teorija. Porez na dobit pogledaj sastavljanje poreskog bilansa i koji se rashodi priznaju/ne priznaju- kako doci do poreskog gubitka/dobitka. Porez na imovinu, prenos apsolutnih prava, nasledje i poklon procitaj kao se utvrdjuje, poreske osnovice i poreske stope. Moras da znas da obracunas zaradu, ugovor o privremenim i povr. poslovima, autorska prava. O akcizama samo nesto osnovno, na koje proizvode se obracunavaju... To ti je ukratko...

kolega,nisam ga jos radio,ali ovih dana hocu. cini mi se da sam resenje video u knjizi. kad pogledam na kojoj je strani,javicu. Pozdrav
Postovani kolega ZES da li si resio zadatke iz finansijsko menadzmenta 2.7 iz decembarskog ispitnog roka(decembar 2008) koje si postavio na site.Konkretno interesuje me 1. zadatak koji je uslovan i pod B 2. zadatak
Unapred zahavlan
moj e-mail je vladozlok@gmail.com

Back