Savez računovođa i revizora Srbije

• Začetnik teme Začetnik teme bobos
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
KAKVA JE PROCEDURA ZA PRIZNAVANJE ISPITA SA FAXA. KO JE U TOKU NEKA PISE bilans@ymail.com. POZZZZZ
DA LI SE MOYE NABAVITI KOPIRANA LITERATURA. CENE SU BAS..............
doneses nastavni plan sa faxa i molbu. ne priznaju privatne faksove i visu skolu, samo ekonomski drzavni bar po mom iskustvu a i tu zatezu da li si bio na smeru racunovodstvo i finansije....

e pa da, ja znam da sam ja imala potvrdu na pet godina i visu skolu kad sam se prijavila za ovlascenog racunovodju. Vidis ima informacija na sajtu. Nije sigurno drugacije nego sto na sajtu pise. Jedino su stvarno bezobrazni za cene literature ali to razumem jer nekima kupuje firma ali sta za nas koji to radimo zbog sebe a ne zbog firme.

na sajtu pise u onom grafikonu da priznaju visu skolu i 4 godine iskustva , mada je verovatno drugacije kada odes licno :confused:

http://www.srrs.rs/savez/Informator2.pdf
i mislila sam da ne priznaju ispite polozene na privatnim faksovima i visoj skoli vec samo ispite sa ekonomskog. Doneses nastavni plan i onda sam cula da je bitno i na kom si smeru polozio te ispite....Meni nisu priznali privatan fax na smeru finansije & bankarstvo a imala sam informacione sisteme, računovodstvo, upravljačko, poreski sistem.......

e pa da, ja znam da sam ja imala potvrdu na pet godina i visu skolu kad sam se prijavila za ovlascenog racunovodju. Vidis ima informacija na sajtu. Nije sigurno drugacije nego sto na sajtu pise. Jedino su stvarno bezobrazni za cene literature ali to razumem jer nekima kupuje firma ali sta za nas koji to radimo zbog sebe a ne zbog firme.

to stvarno jeste bezobrazno , cene su bas velike a firme ti traze da vec to imas polozeno kada se zaposljavas , jer ne placaju bas svi zaposlenima, verovatno samo direktorima koji idu na savetovanja

Cao svima!Zanima me,posto se odlucujem da upisem taj kurs u savezu,ako neko moze da mi odgovori:
Koliko je perspektivno?
Posto ja nemam uopste iskustva u racunovodstvu,da li mi se uopste isplati da polazem ove ispite za ovlascenog racunovodju?
I da li dobijam neko zvanje bez obzira sto nemam iskustva?

Hvala unapred!

Ja tek planiram u sredu da skocim do univerzitetske biblioteke(iz Krusevca sam), a ako sam vec zakasnila sta onda.???Nisam uspela pre da se organizujem. Ima li neko literaturu za fin. menadzment, izvestavanje i reviziju da pozajmi samo na jedan dan?! da kopiram i ako ima neka posalje privatnu poruku. Nasla sam kontni okvir, standarde i racunovodstvenu praksu, fale mi samo ove glavne ACCA i principi revizije. Ali cula sam da je sustina u ispitnim rokovima, ko to ima polaze 100%...

ej kako to mislis "Ali cula sam da je sustina u ispitnim rokovima, ko to ima polaze 100%... "
Sta to znaci da je sustina u ispitnim rokovima? mislis na neku posebnu knjigu?
Mislim na predhodne ispitne rokove, kazu da se pitanja, tj. zadaci ponavljaju: jun-jun, decembar- decembar, ili neka druga kombinacija. Ako imas nekog ko je vec polagao da ti kaze kakvi su zadaci bili u predhodnom roku, ili u nekom od predhodnih. Predavanja koja oni na savezu organizuju su bitna u tom smislu, jer se tu resavaju predhodni rokovi. E, i to moras da platis...ja sam razmisljala da ipak odem na ta predavanja,ali razmislicu jos.
Sto se tice literature dosta stvari sam nasla u jednoj kopirnici, gde je neko pre mene vec kopirao, a oni u kopirnici to sacuvali skenirano na racunaru...i to u Krusevcu. Probacu tako u Beogradu, mozda i oni to rade. Ako je neko od clanova foruma negde u Bg-u kopirao, pa da probam tamo., svakako moram u BG zbog priznavanja ispita da skocim do faxa, tamo sam zavrsila Racunovodstvo i finansije..Ako si iz BG-a mozemo da se nadjemo imam par rokova....

Blago Vama. Ja tek pocinjem. Prijavila sam prvi ispit za decembarski rok, nabavila literaturu i ne znam sta me ceka. Zavrsila sam srednju ekonomsku skolu i rekli su mi da posaljem zahtev za priznavanje ispita 1.1 i 1.3. i prijavila sam i 1.4. Sad cekam da mi odgovore za prva dva ispita i pocela sam da citam literaturu za 1.4. Kakva su Vasa iskustva do sada i da li imate ispitna pitanja?
Pozdrav

Dejane i ja polazem u decembru 1.7 1.8 i 1.9. Ako imas blankete iz prethodnih rokova za ove ispite molim te mi posalji. Unapred hvala

Cao Elora,
Da li mozes da mi kazes kako si prosla na prethodnim ispitima. Koliko si ispita polagala u jednom ispitnom roku? Kakvi su testovi, da li su na zaokruzivanje, da li ima puno zadataka? Da li je literatura dovoljna i koliko detaljno treba uciti? Da li imas nesto od ranijih testova za ispite koje si polagala?
Svaka informacija mi je dobrodosla.
Hvala unapred

Pozdrav koleginicama i kolegama. Vendi9 ja sam polagao poreski sistem i položio u junu 2008 iz prve. Za bilo koje informacije slobodno pitaj. Meni su ostali "Finansijski menadžment i kontrola I Revizija i interna kontrola.

Kolega, da li bi mi pomogao???? Vidim da imas pitanja iz poreza, a ja ih polazem sada u decembru za ovlascenog racunovodju. Bilo bi super da mi bilo koji test posaljes jer nemam pojma odakle da pocnem da ucim !!!!!! :dash:

Back