Savez računovođa i revizora Srbije

• Začetnik teme Začetnik teme bobos
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Cao. Prvi put sam na ovom forumu. Zanima me polaganje ispita za ovlascenog racunovodu, koja je procedura i sta mi je sve potrebno? Vidim da ima 9 ispita, koliko su obimni i kakav je kriterijum? Da li je moguce sve poloziti u jednom ispitnom roku? Takodje me zanima literatura. Ako ima neko odgovor na ova moja pitanja bila bih jako zahvalna.:)

Cao svima!!!! Ja sam izasla u junu 09 na Poslovno pravo i Informacione sisteme.

Poslovno pravo je stvarno stvarno lako i nista sem one knjizice nije potrebno. Napomenula bih da su zadnjih par pitanja posvetili zadnjem delu iz radno pravnih odnosa.

Informacioni sistemi su tako tako. Bitno zadnji deo knjige gde su procesi i korisnički zahtevi koje treba da postaviti prilikom postavljanja informacionog sistema su bas bas detaljno trazili i to je nosilo nekih 30 poena. Znaci cela jedna sekcija je jedno pitanje.

Za ovog decka koji je postavio ispite iz juna 2008 i decembra 2008 a i sve ostale... dajte savete!!! Trebalo bi da izadjem na 2.1 i 2.2. i Poreski sistem i Upravljanje kadrovima.

Svaka pomoc dobro dosla.....:heart:

ja sam sve nasla u univerzitetskoj biblioteci a po spisku od srrs-a a samo jednu za upravljanje kadrovima sam nasla u biblioteci beograda u knezu. Pojuri to sada jer kad pocne rok vise nema. Za informatiku i poslovno pravo sam ucila sa liste. Za reviziju sam cula da traze samo bosansku knjigu. Za 2.1 traze onu ACCA jer je kontni okvir ustvari znanje iz prakse (moras da znas da knjizis blagajnu, ulaz robe, izlaz robe, obracun ruc, obracun amortizacije, avr i pvr....), sto se tice standarda cula sam da ne traze tj. da je bitan deo standarda u toj ACCA knjizi, eto to je to sto znam

Back