Savez računovođa i revizora Srbije

• Začetnik teme Začetnik teme bobos
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Ja sam danas zvala SRRS da ih pitam za cene ispita. Žena koja se javila rekla je da će prijavljivanje za decembarski rok početi krajem septembra i da do tada važi stari cenovnik (ovo je važna informacija za one koji treba da plate priznate ispite sa fakulteta). :telefon:

Da li to znaci da se moze prijatiti ispit po staroj ceni bez obzira sto prijavljivanje pocinje krajem septembra ili to vazi samo za one koji treba da plate priznate ispite sa fakulteta. Ja tu nesto ne razumem.??? Ako je tako hajdemo onda da prijavimo ispite...
:dontunderstand:
Moram da ih pozovem u ponedeljak...

E kolege ja nikako da se organizujem i pocnem da ucim! Ne znam od kojih obaveza da ukradem malo vremena. Forum sve u strahu posecujem na sekund da vidim imamo li kakvu novu informaciju, a cak sam i zaboravila da se ta prijava ispita primakla. Bila sam na sajtu Saveza koliko vidim naknada za ispite od 3400 je aktuelna do 31.10.2010. bar su tako naveli. Nadam se da cemo se uskoro svi probuditi pa krenuti sa ucenjem.

Zdravo svima!
Od kako sam se vratila sa odmora i saznala rezultate ispita imam takvu guzvu na poslu da i ne stizem da pratim forum.
Ali... decembar se polako ali sigurno priblizava.
Danas cu Zesu proslediti ispitna pitanja iz juna za predmete 2.6 i 2.8 tako da ocekujte da budu okacena.
Ali imam jednu molbu: da se javi neka dobra dusa i da ih prekuca jer sam ja to polozil, a ne stizem ni forum da pratim a kamoli da ih prekucavam.
2.8 sam prepisivala posto sam sve zavrsila, pa me je ruka vec otkidala zato mi je rukopis katastrofalan.
2.6 sam tek uvece po secanju pisala, pa mozda brojcani podaci i nisu tacni, ali Vam je bar vazno da znate sta su trazili pa cete brojeve lako da izracunate.
Toliko od mene za sada

Kolege ,da li neko zna moze li se voditi knjigovodstvo preko Ugovora o delu.Hocu da radim honorarno, a ne znam kako to da izvedem.Firma u kojoj radim nije registrovana za knjig. usluge pa ne mogu nista u saradnji sa njima.Otvaranje agencije je preskupo .... Nadam se da ce biti konstruktivnih predloga :)

Koliko je meni poznato, po Ugovoru o delu se moze angazovati lice sa strane (znaci da nije zaposleno u firmi) i to za onu delatnost za koju firma koja ga angazuje nije registrovana. Ja sam radila neke poslove po Ugovoru o delu na taj nacin.
A mozda postoji i neki drugi nacin angazovanja...dopunski rad ili slicno..
Ne bi bilo lose da pitas nekog pravnika.

Dali je neko raspolozen da mi pomogne ko ima novu knjigu za predmet upravljanje kadrovi 2,3 hteo bi da mi je kopira i posalje a ja da mu posaljem novac za to , posto mi se ne daje 4 000 za novu knjigu . Ne mogu da poverujem da niko nema tu knjigu, izgleda da se ovde vidi pravi Srpski mentalitet da komsiji crkne krava, svi dodju pokupe informacije koje njima trebaju i odu sa foruma , taman posla da pomognu nekom . Cast izuzecima a oni znaju na koga ja mislim i njima mnogo hvala :)))) Moj mail je zoran_valjarevic@hotmail.com ako je neko slucajno raspolozen da izadje u susret, unapred hvala.

Kolege ,da li neko zna moze li se voditi knjigovodstvo preko Ugovora o delu.Hocu da radim honorarno, a ne znam kako to da izvedem.Firma u kojoj radim nije registrovana za knjig. usluge pa ne mogu nista u saradnji sa njima.Otvaranje agencije je preskupo .... Nadam se da ce biti konstruktivnih predloga :)

Nisam pravnik, ali evo šta Zakon o računovodstvu kaže:
Čl.16: Pravno lice, odnosno preduzetnik opštim aktom uređuje školsku spremu, radno iskustvo i ostale uslove za lice koje vodi poslovne knjige i sastavlja finansijske izveštaje.
Pravno lice i preduzetnik opštim aktom određuje lice zaposleno kod pravnog lica i preduzetnika kome poverava vođenje poslovnih knjiga i sastavljanje finansijskih izveštaja.

Čl.17: Vođenje poslovnih knjiga i sastavljanje fin.izv. pravno lice, odnosno preduzetnik može poveriti ugovorom, u skladu sa ovim zakonom, privrednom društvu ili preduzetniku registrovanom za pružanje računovodstvenih usluga koji ima zaposlena lica kojima poverava vođenje poslovnih knjiga i sastavljanje fin.izv. i koji ispunjavaju uslove iz opšteg akta.
Ovaj Zakon se ne odnosi na preduzetnike koji vode poslovne knjige po sistemu prostog knjigovodstva.(Čl.1)
Na osnovu čl.16 stav 1, pretpostavljam da je moguće ugovorom o delu raditi poslove knjigovodstva.....

Dali je neko raspolozen da mi pomogne ko ima novu knjigu za predmet upravljanje kadrovi 2,3 hteo bi da mi je kopira i posalje a ja da mu posaljem novac za to , posto mi se ne daje 4 000 za novu knjigu . Ne mogu da poverujem da niko nema tu knjigu, izgleda da se ovde vidi pravi Srpski mentalitet da komsiji crkne krava, svi dodju pokupe informacije koje njima trebaju i odu sa foruma , taman posla da pomognu nekom . Cast izuzecima a oni znaju na koga ja mislim i njima mnogo hvala :)))) Moj mail je zoran_valjarevic@hotmail.com ako je neko slucajno raspolozen da izadje u susret, unapred hvala.
Slazem se kolega, ponudila sam svoje knjige na kopiranje od 1.1. do 1.5, a meni su potrebne 1.6, 1.7, 1.8, 1.9 ali nazalost jos uvek mi se niko nije javio, a ispitni rok se priblizava. :(

Da li neko ima test 2.8 iz junskog roka 2010??? Ima li neko neke savete, na šta da se obrati pažnja prilikom učenja?

Kao sto sam vec pisala, sto na ovoj strani, sto na prethodnim stranama, poslala sam Zesu ispitna pitanja za 2.8 i 2.6 iz juna 2010. godine. Posto sam ih rukom pisala trenutno ih dobre duse prekucavaju da bi bili postavljeni na vec pominjani sajt. :super:
A za savet se vrati na prethodne strane. Ja sam ispit spremala na osnovu svega onoga sto sam skinula sa Zesovog sajta.
Pazljivo sam preslusala predavanje i belezila u knjizi ono sto je profesorka pominjala. To su u stvari osnovne stvari iz svakog standarda koje ona smatra bitnim.
Sa druge strane sam provezbala svaki tip zadatka koje su davali u prethodnim rokovima i to mi je bilo dovoljno da polozim ispit iz prvog pokusaja. :bye:

Back