Savez računovođa i revizora Srbije

• Začetnik teme Začetnik teme bobos
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Zdravo kolege,

Da li je rok za polaganje ispita za ovlašćenog računovođu 2 godine od prvog prijavljenog ispita, odnosno ukupno 4 ispitna roka? Šta se dešava ako se svi ispiti ne polože u definisanom roku?
Ako neko zna nešto o tome bila bih zahvalna na odgovoru.

Pozdrav svima.

Mozda ima neki rok ako te finansira firma i ugovorom te uslovi da zavrsis u odredjenom roku. Ako sam finansiras, ne znam zasto bi uopste imao neki rok. Niko od kolega koje licno poznajem nije to pominjao. Najbolje je da pitas Savez.
:dontunderstand:

Mozda ima neki rok ako te finansira firma i ugovorom te uslovi da zavrsis u odredjenom roku. Ako sam finansiras, ne znam zasto bi uopste imao neki rok. Niko od kolega koje licno poznajem nije to pominjao. Najbolje je da pitas Savez.
:dontunderstand:

Slazem se sa tobom.
Sigurno je da postoje firme koje ako finansiraju svojim radnicima ovu vrstu usavrsavanja ocekuju rezultate u nekom periodu.
Ali, ako ti to zbog sebe radis ne vidim razlog da te Savez uslovljava sa rokovima... :cistinaocare:

I meni treba savet sta prijaviti: 2.7 ili 2.8 ??? ili oba (ako nije nerealno) ???

:hvala:

Posto sam prosla kroz oba nije nerealno ako imas slobodnog vremena na pretek. Tj. ako samo ucis i nista drugo ne radis.
Medjutim, ako ides na posao, imas decu i druge privatne obaveze bojim se da je ipak malo nerealno.
Osim ako nisi kapacitet da uvece kad ucis upamtis odmah sve sto procitas ili ako nisi prosao kurs Brzog ucenja!? :ajmo:

joj ja sam prijavila 2 ispita, 1.2 i 1.4 ako ima neko ispitna pitanja iz prosle godine neka mi mooolim vas posalje da ima, ovo mi je prvi put da izlazim na ispite a pukla sam para i para za knjige pa bi da prodjem (kao i svi ostali ) , ako ima neko neka mi kaze :D hvaaaaaaalaa

ja imama i pitanja i rešene zadatke za 1.4 a samo pitanja za 1.2 moja mejl adresa ja vanja1972@hotmail.com !

Ne znam koliko je preporucljivo javno iznositi iz koje literature spremamo ispite zato sto ljudi iz Saveza citaju ono sto postavimo na forum, pa se plasim posledica po kandidate. :think:

ja iskreno mislim da nije sasvim pametno uciti iz nekih literatura koje nisu preporucene od strane SRRS iz razloga sto oni daju pitanja na ispitu iskljucivo iz knjiga koje izdaju tj koje su prevedene sa engleskog ciji je glavni izdavac ACCA, prema tome jesu skupe knjige i sve to stoji, ali ja to tako ne bi radila....a sto se tice ovoga da ljudi iz Saveza citaju sta mi pisemo, ne verujem da su isti toliko dokoni da citaju sta ja pisem :mrgreen: mislim da im nisam vazna kao i uopste svi mi... ali ako stvarno citaju onda :eek:

ja iskreno mislim da nije sasvim pametno uciti iz nekih literatura koje nisu preporucene od strane SRRS iz razloga sto oni daju pitanja na ispitu iskljucivo iz knjiga koje izdaju tj koje su prevedene sa engleskog ciji je glavni izdavac ACCA, prema tome jesu skupe knjige i sve to stoji, ali ja to tako ne bi radila....a sto se tice ovoga da ljudi iz Saveza citaju sta mi pisemo, ne verujem da su isti toliko dokoni da citaju sta ja pisem :mrgreen: mislim da im nisam vazna kao i uopste svi mi... ali ako stvarno citaju onda :eek:

Ja imam informaciju da su prisutni na forumu i da im je vazno sta mi pisemo. A sto se tice literature, tacno je za knjige ciji je izdavac ACCA a to su ispiti 2.1, 2.2, 2.7 i 2.8 a sto se tice npr. Poreza i Revizije nisam ni pokusavala da spremim iz njihove literature... i nisam pogresila...mislim da ce se mnogi sloziti sa mnom.:manikir:

Ja imam informaciju da su prisutni na forumu i da im je vazno sta mi pisemo. A sto se tice literature, tacno je za knjige ciji je izdavac ACCA a to su ispiti 2.1, 2.2, 2.7 i 2.8 a sto se tice npr. Poreza i Revizije nisam ni pokusavala da spremim iz njihove literature... i nisam pogresila...mislim da ce se mnogi sloziti sa mnom.:manikir:

pa i za ove ispite koje ja spremam 1.2 i 1.4 isto je izdavac ACCA a za druge ne znam tek cu da vidim, joj samo da ih polozim vec sam pocela da kukumacem a to je tek za 2 meseca :sad2:

Back