Saveti od kozmeticara i make-up artista !

wheeey blesice, fantasticna tema ;)
pohvale svim kozmeticarkama koje su ucestvovale. obicno nemam zivaca da citam temu od pocetka do kraja,ali ova mi je bila zanimljiva.
imam par pitanja:
1) sta da radim sa perutanjem u predelu obrva, kako da se toga resim?
2) letos sam se rasekla ziletom i ostala mi je tamna fleka na nozi kao oblik oziljka - sta s tim da radim? imam jos jednu fleku koja je nastala kao posledica opekotine od trenja. jel se to resava cinkovom masti??? znam da one dublje oziljke najbolje resava CONTRACTUBEX gel - njim sam prezadovoljna :)
3) sta mi preporucujes za sminkanje, koje kombinacije : imam plave oci i crveno crnu kosu, a ten bledunjav /jer sam prirodna plavusa-ono lako pregorim, pa se ni ne suncam/? eto nikad nisam imala priliku da pitam profi sminkera :D
pozdrav!

malecka:
pohvale svim kozmeticarkama koje su ucestvovale. obicno nemam zivaca da citam temu od pocetka do kraja,ali ova mi je bila zanimljiva.
imam par pitanja:
2) letos sam se rasekla ziletom i ostala mi je tamna fleka na nozi kao oblik oziljka - sta s tim da radim? imam jos jednu fleku koja je nastala kao posledica opekotine od trenja. jel se to resava cinkovom masti??? znam da one dublje oziljke najbolje resava CONTRACTUBEX gel - njim sam prezadovoljna :)
3) sta mi preporucujes za sminkanje, koje kombinacije : imam plave oci i crveno crnu kosu, a ten bledunjav /jer sam prirodna plavusa-ono lako pregorim, pa se ni ne suncam/? eto nikad nisam imala priliku da pitam profi sminkera :D
pozdrav!
za to perutanje idi kod lekara,moze biti neki seborejicni dermatitis koji se inace siri pa ti moze preci na ostale delove lica i glave uopste(imam iskustvo)

hanibal77:
a sta podrazumevas pod cat eyes?postavi fotku ;)

E izgleda da sam nasla to sto sam 'tela, na ovoj strani http://www.beautymark.ca/beauty101/index.php ako jos nekog zanima :)

Inace, ima jako dobar sajt sa savetima o make up-u korak po korak na www.temptalia.com

sto se tice slike, ovako nesto sam trazila
bty061006.jpg

ljubimica:
Joj ljudi i ja imam problem!Pa vidite ja nemam bubuljice po licu vec po ledjima...UPOMOCCCCCCCCCCCCCC!!!!!!!!!!!!!!!!!Neznam sta da radim svako vece se tusiram a svaki treci dan pilingujem ledja pa ljudi pomozite a onaj saj eh da je namam tako nesto!!!!!

ne znam dal ti je jos aktuelan ovaj problem(nadam se da ne :) )ali za svaki slucaj evo ti resenja....akneroksid krem(ili bilo koji na bazi benzoil peroksida)potrazi u apoteci,pomaze sigurno :)

E izgleda da sam nasla to sto sam 'tela, na ovoj strani http://www.beautymark.ca/beauty101/index.php ako jos nekog zanima :)

Inace, ima jako dobar sajt sa savetima o make up-u korak po korak na www.temptalia.com

sto se tice slike, ovako nesto sam trazila
bty061006.jpg

Evo saveta,hvala na pohvali.Kao sto vidis za efekat macijeg ili ti opasnog vamp izgleda,koje preporucujem za smele i neke ne toliko formalne prilike vise za neke partye.Kao sto vidis i pevacica na slici ima vestacke trepavice ,zato ih i sama mozes nalepiti iili ih nadograditi u salonu, srebrna senka je in gornji deo kapka naglasiti jace izvuci tanku crti olovkom ili lynerom ugleve donjih kapaka na spoljnjim ivicama osenci,u sam kapak nanesi belu olovku radi bistrog pogleda

imam par pitanja:
pozdrav!
za perutane obrati se dermatologu a za savet sto se make up tice, savet za jesen tple nijanse jeseni kombinacija rdje sa plavichastom oplovkom ili braon senkom umesto olovke ce ici odlicno sa tvojom kosom i tenom.ZA cink, on ne resava oziljke vec sasuhuje ranice ili akne ,bubuljice pozdrav draga

hej blesice ja imam problem:)imam zelene oci i podocnjakeee stalno..a stavljam crni kreon pa podocnjaci jos vise dodju do izrazaja:( sta da radim stavljala sam i korektor za podocnjake i ono kamilicu drzala al nista...ili mi preporuci neku drugu boju...da i stavljam tamno smedju sjenku...

Draga! prvo cu ti dati malu caku ,nakon nansenja tena oko ociju nanesi korektor sa crvenim pigmentom ili ako si vesta malo crvenog ruza blago utapkaj i nanesi puder u prahu.SMEDJA SENKA U KOMBINACIJI SA MASLINASTOM PUN POGODAK,na jagodice blagi sedef zlatle nijanse radi neutralisanja i prosvetljivanja tena ,dobices bistar pogled bez podocnjaka,savet manje foruma vise sna,ljubim pozdrav

jao andjelka sve si pobrkala
prvo reci sta zelis da postignes puderom?da sakrijes neki nedostatak,ujednacis ten,matiras ten,dobijes bronzani izgled?
zatim kakav je izgled tvoje koze?ako je normalna onda nema masnu t zonu,imas li prosirene pore?
i na kraju koliko para imas?

Imam mesovitu kozu (masnu T zonu a ostatak lica normalna koza). To je provereno kod kozmeticara. Imam cistu kozu, nemam sta da sakrivam. Treba mi puder jer dolazi jesen i hladnije vreme, pa da lice zastitim od vetra i zagadjenja. Leti ne koristim nista osim kreme, pa sad sam u potrazi za puderom.

A svaka prodavacica ima drugaciju preporuku, te kameni, te prah, te tecni. i kao svi su super za moju kozu.
A sto se para tice, nemoj samo da mi preporucis neki od 100eu....
Videla sam neke Bourjois, imam dosta stvari od njih, pa bih mozda tu marku.

ovako,preporucujem ti tecni puder sa prahom u sebi
tecni puder ce ti izjednaciti ten,zastiti od vetra a prah u njemu ce upiti ono sto treba da se ne bi sjajila,meni je savrsen za to DIOR ICONE ali sigurna sam da ces i kod bourjois naci ekvivalentan proizvod
kameni i u prahu mogu samo da matiraju,nemaju neku moc pokrivanja,njihov efekat je onako vise za leto kad imamo vec prirodno lep ten
(koza koju ti navodis se zove mesovita)

ovako,preporucujem ti tecni puder sa prahom u sebi
tecni puder ce ti izjednaciti ten,zastiti od vetra a prah u njemu ce upiti ono sto treba da se ne bi sjajila,meni je savrsen za to DIOR ICONE ali sigurna sam da ces i kod bourjois naci ekvivalentan proizvod
kameni i u prahu mogu samo da matiraju,nemaju neku moc pokrivanja,njihov efekat je onako vise za leto kad imamo vec prirodno lep ten
(koza koju ti navodis se zove mesovita)

E, to sam pitala, Hani!
Znaci, mislis da je tecni odgovarajuci? Neko mi je preporucio Shiseido Dual balancing foundation, ali je on nekih 65 eu, pa bih ipak razmislila.

Moze li neko od make- up experata (ili bilo ko ko je usluzan :smile: ) da mi objasni kako da odradim dobar cat eyes make-up? Sta tacno treba da radim ajlajnerom, a sta senkom?

Prvo nanesi svjetliju sjenku, onda ajlajnerom izvuci gornji dio oka , tako sto ces zavrsetak malo podici , da zavrsna linija na kraju oka ide blago prema gore.Ajlajnerom takodje spoji unutrasnji dio oka ( ovaj mali trokutic ) a onda tamniju sjenku nanesi sa kraja oka prema unutra, te takodje malo tamnije sjenke stavi na donji kraj oka.Maskaru nanesi tako sto ces istaci samo gornje trepavice , ali ih cesljaj prema vanjskom djelu oka.Eto valjda sam dobro objasnila

nemoguce 65€ ,ovde su najskuplji tecni puderi 36€ :?
tecni-da ali tecni matirajuci(imas razne tecne-hidratantne,hranljive-to nikako za tebe,opakopokrivajuce...

Ma da, oko 5.000 dinara je Shiseido.
Videcu da kupim u free-shopu, i tako putujem uskoro. Reci mi samo da li si pre za Shiseido ili Dior. I dali je Dior icon bolji od Dior skin ultra mat?

meni icone najbolje uspeva tj od njega se najmanje sijam na kraju dana i nekako mi koza deluje barsunasto
kod kuce bas imam shiseido i ok je ali nisam odusevljena kao ovim diorom(dior koga kod sam nasminkala njime ta je kupila-valjda to dovoljno govori)
razlika izmedju ultra mat i icone je sto je ultra mat tecniji i vise daje zdrav sjaj kozi,a icone bas matira i daje barsunast izgled,ako se ne sjajis previse mozes izabrati ultra ali ja ga nikad nisam probala na licu(samo na ruci) pa ti ne mogu reci bas bas
ali ponavljam ako imas prece stvari da kupis uzmi neku jeftiniju varijantu istog opisa(samo izbegni mus jer je to izgleda njesra,ne pokriva dovoljno a i trosi se brzo)

Ja imam jedno pitanjce...Imam 23 godine i vec godinu dana koristim kreme za lice protiv bora ili sa elementima protiv slobodnih radikala.... nivea , l'oreal , neutrogena , plus koristim i antirid za predeo oko ociju s tim sto ga ne stavljam svaki dan...Da li je to "tesko" za moju kozu ili je dobro sto sam pocela na vreme???Inace imam kombinovanu kozu , ali vise naginje ka masnoj sa malo zapusenim porama u T zoni. Znam da deluje apsurdno sto koristim antirid kreme u 23 god , ali trend lepote i vecite mladosti je neumoljiv...Pliz , ljudi dajte neki savet P.S.Da li imate neku preporuku za kozmeticara?Isla sam u salon u "Tasu" ali nisam bas zadovoljna jer je lice posle tretmana crveno nedelju dana , a onda je lepo par dana , a onda potpuna katastrofa opet!!! :shock::shock::shock::shock::shock:

Ja imam 19 i od skoro koristim Nivea aqua beauty za predeo oko ociju i mislim da nije jaka za moju kozu. Sto se tretmana tice ili imas preosetljivu kozu ili ona nije odratila kako treba tretman (ovo govorim za onaj klasicni higijenski) Ne znam koje kreme koristis, mislim da nije rano, ali da treba da koristis one blaze varijante 20+

Prilozi

• nivea.jpg
    nivea.jpg
    20,8 KB · Pregleda: 2

Back