Saveti od kozmeticara i make-up artista !

Ja imam 19 i od skoro koristim Nivea aqua beauty za predeo oko ociju i mislim da nije jaka za moju kozu. Sto se tretmana tice ili imas preosetljivu kozu ili ona nije odratila kako treba tretman (ovo govorim za onaj klasicni higijenski) Ne znam koje kreme koristis, mislim da nije rano, ali da treba da koristis one blaze varijante 20+

nemam pojma.Sve mi se pomesalo u glavi oko krema!Ja isto mislim da su ove antirid ok , bar za sad nemam problema.Malo cu prorediti mackanje za svaki slucaj...

imam1kratko pitanje!da li moja kozhe zaista pati ako svaki dan stavljak techni puder koji uveche redovno skinem?puder je zaista kvalitetan,sa vitaminima i nije preterano tezhak,ali mi se u zadnje vreme javljaju neke bubuljice,pa pitam,da nije puder mozhda razlog....:-)

Naravno da steti, dobices bore pre vremena. I zasto stavljas tecni puder svaki dan, nadam se da nemas neke velike nesavrsenosti na licu pa ti treba tecni. Za normalnu kozu je sasvim dovoljnan puder u kamenu, a tecni eventualno moze da se stavi ispod ociju i po ivicama nosa, nikako ne kamuflirati celo licew ukoliko nemas bas preku potrebu da to radis. (oziljci, fleke, bubuljice)

Jedno pitanje za kozmetičare...

Na većini krema za lice uopšte ne piše za koje godine se preporučuje, tj. kreme protiv bora su najveći problem. Sigurno meni u ranim tridesetim ne odgovara isdta kao mojoj mami. Jedva da neka ima naznaku-za prve bore itd. A posebno za kreme za područje oko očiju.

Imam dosta bora oko očiju, kad se nasmejem posebno...genetika...koju kremu mi preporučujete? Takođe i podočnjake, ujutru otekle...

Kupila sam Grnijer kremu protiv podočnjaka itd. sa kofeinom...Zna li neko kakva je?

Naravno da steti, dobices bore pre vremena. I zasto stavljas tecni puder svaki dan, nadam se da nemas neke velike nesavrsenosti na licu pa ti treba tecni. Za normalnu kozu je sasvim dovoljnan puder u kamenu, a tecni eventualno moze da se stavi ispod ociju i po ivicama nosa, nikako ne kamuflirati celo licew ukoliko nemas bas preku potrebu da to radis. (oziljci, fleke, bubuljice)

Kakva je situacija sa puderom u prahu?
Koristim ga svakodnevno jer se lakse nanosi od kamenog, tecni samo u posebnim prilikama.

Meni se cini da je garnije za oko ociju prejaka.Moja drugarica je koristi , ali ona ima 40 i zali se da je cak i pece malo...probaj nesto od nivea programa..ja sam stavljala vishy protiv podocnjaka i odusevljena sam potpuno!Samo naravno , cena....

Ne znam da li mislimo na istu Garnije kremu. Moja je zelena u tubi, Nutritionist pise na njoj.
Koliko kosta Vichy)

ima li neko da mi odgovori?

imam tamne podocnjake i citav dio oko ociju, dobro to kamufliram korektorom i puderom i sminkam se iskljucivo svijetlim bojama, kako bih mogla ipak da se sminkam tamnim bojama ( obozavam tamne sjenke za oci i tamne karmine - ali izgledam kao narkoman ako bilo koje od to dvoje koristim)?

da li je dobro shto skidam shminku sa ochiju dzonsonovim bebi uljem,poshto nosim sochiva?(sochiva,naravno pre toga skinem,poshto nisam toliki balvan:-)).prochitah negde da se tako maste ochni kapci i da mozhe doci do infekcije!?mnogo dobro se skida maskara bebi uljem pa ne bih da ga menjam(ako ne moram,ali ipak ne bih ni da oslepim).

stavljala sam puder u kamenu,ali mi lice tada izgleda prashnjavo a i ne pokrije mi sve nedostatke.a oni musse puderi u peni,kakvi su oni?koji puder je najbolji(u kamenu,prahu,peni,nema veze)ali i da je cena normalna?inache,imam meshovitu kozhu,na t-zoni masna i upaljena,a ostatak mi sa vrlo chesto peruta,koliko je suva kozha.

Treba mi ponekad kad se nasminkam nije potpun efekat bez pudera,
rumenilo i senke lepse prijanjaju ako imam puder,
samo imam nedoumicu da li su mi potrebni i tecni i kameni puder jer stavljam rumenilo u kamenu pa nije bas srecno resenje stavljati ga preko tecnog pudera,a ne znam da li je kameni puder dobro stavljati bez tecnog.

A i nisam bas toliko mlada,mlada sam toliko da mi jos ne trebaju anti age preparati i puderi.

Back