SAVETI O BEBAMA

• Začetnik teme Začetnik teme mamaa
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Ja nisam davala detetu te cerealije, nemam nista protiv njih, nego kad sam jednom napravila sa adaptiranim mlekom, bile odvratne...tako da sam to izbegavala...
Tako smo mi po savetu pedijatra poceli prvo sa vocnim kasicama...jabuka, pa jabuka i mrkvica...i slicno... :)

Poceli smo isto sa pet meseci.

caos svima!
pitanjce - pocinjem bebi da uvodim klopu. ima 4 i po meseca (hm, blize 5) i kupila sam neke rice cereals. e sad, tu pise da se spremaju sa vodom i pise "full cream milk" sto bi znacilo mleko a ne formula... jel mogu ja to da smuckam sa formulom bez obzira? znam da bi bilo najbolje sa mojim mlekom al nema toliko nazalost, najvise zato i pocinjem.. a inace dojim. fala!

joj i mi smo izbegavali te cerealije...po meni najbolje bi bilo da počneš sa Nestleovom pirinčanom kašicom što ide od 4 meseca(ima ga i u Dubaiju,znam sigurno),pa onda neka ti to podloga za ostale ukuse...možeš dodati šargarepu,tikvice,sve polako....ja sam prvo davala povrće,i tek posle voće,jer se bebe lako priviknu na sladak ukus,i onda teže prihvataju slano...te Nestleove a i Milupine(isto ih ima kod tebe) kašice možeš sa adaptiranim mlekom...

ladno nisam uspela da nadjem milupine pa sam kupila neki holle organik, to je ta pirincana kasa, kaze "rice porridge" samo me bas zbunilo da treba da se pravi sa obicnim mlekom. trazicu i dalje milupa jer sam bas pocela da dohranjujem sa aptamil formulom uvece pa kao da bude isti proizvodjac, mada kapiram da to nema veze al aj ;) i da, sledeci potez bi mi bio ubacivanje povrca. ja sam ovo pocela da joj dajem za obrok poslepodne, e sad kad budem uvela povrce jel ga posle odvajam za poseban obrok a kasica ostaje i dalje? i da pocnem sa vodicom - za koju se nadam da ce prihvatiti jer su prvi pokusaji bili katastrofica :lol: znam da ima tema "sta kuvamo danas" al da sad ne cesljam, kad dodjem u bg pa kad je bake preuzmu ;)
a jel cerealije nisu ok za bebe? meni dr rekla da i njih polako uvedem al sad, sta znam..
fala mame :D

ladno nisam uspela da nadjem milupine pa sam kupila neki holle organik, to je ta pirincana kasa, kaze "rice porridge" samo me bas zbunilo da treba da se pravi sa obicnim mlekom. trazicu i dalje milupa jer sam bas pocela da dohranjujem sa aptamil formulom uvece pa kao da bude isti proizvodjac, mada kapiram da to nema veze al aj ;) i da, sledeci potez bi mi bio ubacivanje povrca. ja sam ovo pocela da joj dajem za obrok poslepodne, e sad kad budem uvela povrce jel ga posle odvajam za poseban obrok a kasica ostaje i dalje? i da pocnem sa vodicom - za koju se nadam da ce prihvatiti jer su prvi pokusaji bili katastrofica :lol: znam da ima tema "sta kuvamo danas" al da sad ne cesljam, kad dodjem u bg pa kad je bake preuzmu ;)
a jel cerealije nisu ok za bebe? meni dr rekla da i njih polako uvedem al sad, sta znam..
fala mame :D

te cerealije još nisu za tako malu bebu...postoji postupak kako uvodiš i koju hranu bebcima...ne znam,mi smo Milupa kašica bez problema našli u Dubaiju..gde si tražila?..kada počneš sa kašicama,tako i sa ovom pirinčanom,to treba da bude odvojen obrok,najbolje je prepodne zbog reakcija,i ako slučajno zaboli stomak,da to ne bude u večernjim satima...i onda ti je sledeći obrok normalno mlekce,znači jedan mlečni obrok zamenjuješ čvrstom hranom...a vodicu kada počneš da daješ adaptirano mleko i čvrstu hranu moraš obavezno da daješ...na kašikicu nutkaj češće,da se navikne...cerealije sadrže gluten,koji se ne sme davati do napunjenih 7 meseci,pa ti zbog toga ne preporučujem...na pakovanju treba da piše gluten free,ili with gluten...daj samo taj koji je gluten free...

hvala za link feelgood
ja sam u marini i obisla sam ceo komsiluk, ima kasica nego je ovaj pirinac trenutno out of stock, znas kako to ide, kad ti bas treba nesto toga nema ;) sad cu da odem do geanta u battuti. zbog vrucina sam joj par puta davala vodicu ali ne voli nikako, ni na kasicicu ni na flasicu. da da, sve gluten free i gledam. nasa dr mi savetovala jos od 3 meseca da uvedem sokice i voce ali nisam htela upravo da mi se ne navikne na slatko pa posle da mucim muku sa povrcem. ne bih ja njoj jos nista uvodila da imam puno mleka nego je bas jako visoka i dr kaze da njoj treba vise. a i kada mi jedemo ona sve hvata i kao da zvacka i ona, imitira nas, mica.. :) ja bih njoj sad davala po 2-3 kasicice ovog pirinca pa bih onda u to ubacila povrce, kapiram da ce lakse da prihvati jer pirinac ima ukus kao formula a formulu voli. jel ok tako i da ubacim povrce za 2-3 nedelje il je rano? pa ga posle dam samog kao poseban obrok.

hvala za link feelgood
ja sam u marini i obisla sam ceo komsiluk, ima kasica nego je ovaj pirinac trenutno out of stock, znas kako to ide, kad ti bas treba nesto toga nema ;) sad cu da odem do geanta u battuti. zbog vrucina sam joj par puta davala vodicu ali ne voli nikako, ni na kasicicu ni na flasicu. da da, sve gluten free i gledam. nasa dr mi savetovala jos od 3 meseca da uvedem sokice i voce ali nisam htela upravo da mi se ne navikne na slatko pa posle da mucim muku sa povrcem. ne bih ja njoj jos nista uvodila da imam puno mleka nego je bas jako visoka i dr kaze da njoj treba vise. a i kada mi jedemo ona sve hvata i kao da zvacka i ona, imitira nas, mica.. :) ja bih njoj sad davala po 2-3 kasicice ovog pirinca pa bih onda u to ubacila povrce, kapiram da ce lakse da prihvati jer pirinac ima ukus kao formula a formulu voli. jel ok tako i da ubacim povrce za 2-3 nedelje il je rano? pa ga posle dam samog kao poseban obrok.

važno je da svaki novi ukus uvodiš min.3 dana zbog mogućih alergija,a posle možeš dodavati novi ukus i kombinovati..elem,ja se nisam ograničavala na 2-3 kašičice hrane,od prvog dana sam dala onoliko koliko je hteo,i on je pojeo 11 kašikica pirinča prvi put...ali važno je da 3 dana uvodiš samo jedan novi ukus...ja sam prve 2 nedelje davala samo ovu pirinčanu kašu da se prvenstveno navikne na čvrstu hranu,i nakon toga počela na svaka 3-5 dana da uvodim povrćke....

mislim da sme,koliko se secam hipp caj od komoraca ide od 7. dana,mi ga pili,a ima i humanin kim-komorac,a ja se kunem u dobru staru belu beku tj. usisivac,mene spasio,1000 puta sam to vec napisala :roll:,smorila sam samu sebe.....:manikir:

A da joj mazes one preparate protiv ujeda komaraca?
Ja sam kupila onu kao zujalicu sto talasima kao tera komarce jos prosle godine jer je bio bas mala beba pa da ga ne izlazem tih mehikalijama ali cini mi se da nesto ba si ne radi...Stavim na kolica a oni mu i dalje slecu na glavu?!
Kad ce bre da zaprasuju???

moje dete stvarno nece da jede vishe nishta.
danas sam mu iz ochaja, ne bi li pojeo neshto "gradivno" dala pilecu dzigericu sa bananom. o, uzzasa.

..moj sin bi pojeo g.vno sa kiselim mlekom, kad je bio bebac.. :lol:
..tako smo "proguravali" svaku namirnicu jacheg ukusa, nebitno da li je voce, povrce, meso.. :roll:

..njegove "drugarice" iz ulice, bliznakinje starije 4 dana, sve su jele iskljuchivo sa bananom.. :sad2:
..jedno pola godine, od 7-8 meseci pa nadalje, slushala sam ovakve "recepte"
od njihove mame, sa istim "o, uzzasa" na kraju.. :lol:

ma pochela sam klot da kuvam, nikakve egzibicije, samo prosta `rana.
ma jok. nishta ne pomazze.
pruzi ruku i uzme keks, pa ga malo glaba.
jutros sam mu uvalila jaje kroz jogurt od kajsije - nijedan mlechni proizvod osim vocnog jogurta nece.
jedino na shta otvara usta je instant kashica od humane i to je to.
haos.
mislim da je smrshao.
al` super je volje i veseo je.

Ništa ne brini, proći će i ta faza...

Ova moja nije htela danima ništa osim mleka, a to me izluđivalo... non stop samo mleko...
I jednog dana, ja onako bez veze pitam "Hoće dete da ručka?" a ona odgovara "Gladna" :lol:
spremim ja, da sam joj dala, olizala bi činijicu :lol:

Samo strpljenja...

..jedno pola godine, od 7-8 meseci pa nadalje, slushala sam ovakve "recepte"
od njihove mame, sa istim "o, uzzasa" na kraju.. :lol:
"o, uzzasa" je najprimerenije, majke mi.
dajem mu TO danas (kako god se to mozze nazvati) i muka mi je... u sebi redjam neka opravdanja tipa, ma ovo je chista kulinarska egzibicija, kineski bebi kuvar, slatko slane varijante, al` dzaba.... i dalje ne mogu da verujem na shta sam spala. :D

uz to sam dobila po prvi put posle porodjaja i zzeludac mi se prevrce i na manje gadne stvari od dzige sa bananom.

:cmok2: ..nemoj da se sekirash.. niko nije ostao gladan pored hrane.. :)

..i nemoj da upadash u tripove da ga ganjash svakih pola sata sa hranom
ili da kuvash chetiri ruchka, da bi pojeo "dovoljno" .. :)
..jednom neko pametan reche - tvoje je da smislish shta ce da jede i kad ce da jede,
njegovo je da odluchi koliko ce da pojede.. :)
..uostalom, naidje i nama takav period ponekad, kad nam se nishta ne jede..
(..shteta, sve redje, s godinama.. :( )

:cmok2: ..nemoj da se sekirash.. niko nije ostao gladan pored hrane.. :)

..i nemoj da upadash u tripove da ga ganjash svakih pola sata sa hranom
ili da kuvash chetiri ruchka, da bi pojeo "dovoljno" .. :)
..jednom neko pametan reche - tvoje je da smislish shta ce da jede i kad ce da jede,
njegovo je da odluchi koliko ce da pojede.. :)
..uostalom, naidje i nama takav period ponekad, kad nam se nishta ne jede..
(..shteta, sve redje, s godinama.. :( )
jes` vala... dodushe, meni sve stvari od pre trudnoce velike. ovih dana planiram da idem u shoping. :D

a sa kashikom ga ne jurim i ne silm, chak sam vishe u varijanti - daj da ga izgladnim pa da me sunce ogreje kad pojede sve, kad ono corak. :D

A da joj mazes one preparate protiv ujeda komaraca?
Ja sam kupila onu kao zujalicu sto talasima kao tera komarce jos prosle godine jer je bio bas mala beba pa da ga ne izlazem tih mehikalijama ali cini mi se da nesto ba si ne radi...Stavim na kolica a oni mu i dalje slecu na glavu?!
Kad ce bre da zaprasuju???

mazem i one zanze za decu i ukljucujem taj prokleti zujeci aparat koji nista ne pomaze niti je ikada, pregledam dobro sobu pred spavanje, i uvek se prikrade jedan skot barem da joj popije krv a glupo mi malo da je mackam tim smradovima posle kupanja

i ne znam kad ce da zaprasuju :dash:

Back