SAVETI O BEBAMA

• Začetnik teme Začetnik teme mamaa
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Veruj mi da bih i ja kuvala i 7 puta dnevno i posebno za nju samo kad bi htela da jede...ima periode kad nece bas nista i periode kad jede ono...zadovoljavajuce ali nikad dobro, uvek imamo malo povuci - potegni. Ako nece da jede, molim lepo, ogladnece...ne mogu vise da je jurim sa kasikom:dash:

Da znas da jeste tako...meni pukne film i gospodina vise ne jurim...sednemo mm i ja da veceramo, kad eto njega, hoce da jede...to je ok kada je zdrav, al je cesto bolesljiv, curi mu nos i kaslje, pu slajma pa od njega ne moze da jede...e onda je muka:dash:

Drage mame,

Moj mali tj veliki decak je jutros sam izasao iz krevetica :eek: :worth: To je onaj klasicni krevetac, dusek je u najnizem polozaju, znaci Hudini je u akciji. Ima 19 meseci, visok je92cm i tezak bogami 15kg . Ne znam da li da skinem ogradicu sa krevetica? Problem je sto se toliko vrti da se bojim da ne ispadne dok spava...Joj zivote lutalico...

Ja sam pre 6 dana postala dupla mama:lol: Dobili smo jos jednog decaka :ok:. Rodio se u 41. nedelji tezak 4400g i visok 53,jedna slatka buci buci bebica.

Znaci kod nas je zurka nonstop :super:

ja vise ovom mom ne kuvam odvojeno,jede isto sto i mi,kad hoce ali to je uglavnom jurnjava sa kasikicom po kuci,moje drugarice mi kazu da sam luda sto ga jurim,znam da nije ispravno ali sta da radim kad nece ni za sto ni u hranilicu.....pogotovo kad je rucak u pitanju

Drage mame,

Moj mali tj veliki decak je jutros sam izasao iz krevetica :eek: :worth: To je onaj klasicni krevetac, dusek je u najnizem polozaju, znaci Hudini je u akciji. Ima 19 meseci, visok je92cm i tezak bogami 15kg . Ne znam da li da skinem ogradicu sa krevetica? Problem je sto se toliko vrti da se bojim da ne ispadne dok spava...Joj zivote lutalico...

Ja sam pre 6 dana postala dupla mama:lol: Dobili smo jos jednog decaka :ok:. Rodio se u 41. nedelji tezak 4400g i visok 53,jedna slatka buci buci bebica.

Prvo, cestitke na novom clanu porodice.:klap::klap:

Drugo, slobodno skini ogradicu, a ako se bas toliko bojis, ostavi pored kreveta neki sundjerasti madrac, ili veliki stari jastuk, pa ako i padne, pasce na meko. Mada, verovatno da nece...:)
Uvek sam smatrala da je bezbolnije ako se skotrlja s krevetica, nego da bupne odozgo, sa ogradice, kad pokusava da je preskoci.

Pozz.

Drage mame,

Čestitamo!:klap:

Joj, blago tebi...ja Ogiju jos kuvam ovojeno(ima 2god i 8meseci)...prosto, nece da jede isto sto i mi...proba i pljune:think:

:eek::eek::eek:
ennna mila ti ćeš imati strašnih problema ako ne skupiš hrabrost i ne prestaneš posebno da kuvaš za Ogija..par dana će se mrštiti,ali navići će se,veruj mi,neće ostati gladan,tražiće sam..ja od prvog rođendana Gabrielu ne kuvam posebno..ni mi ne jedemo slano,njemu kada je gotova klopa izvadim koliko on pojede,pa posle ako neko još želi da soli,i stavi tucanu ljutu papriku,bilo šta te vrste posle može to da doda,ali jede sve što jedemo mi...kada je gladan pojede sve,a kada nema apetit,možeš da mu ponudiš 5 vrsta obroka,neće hteti ništa...ni mi ne jedemo istim apetitom svaki dan...ali počni da ga odvikavaš da odvojeno kuvaš za njega...

Drage mame,

Veselaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa,čestitke:super:,bravo za malog dečačića,svaka čast što si sa ovako malom razlikom uspela 2 dečaka da doneseš na svet:zag:
jaka bebica...koje ste mu ime dali?jeste sad u Beogradu ili ste se vratili za SAD?...
a tvoj veeeeeeeeeeeeeeeeliki dečkić je 2 meseca stariji od mog,i baš je napredan,super...skini ti tu ogradicu kako je i mlekce rekla...bolje da se bućne dole sa madraca,mada oni se tako vešto penju,da ne verujem da bi se to desilo,a zamisli da padne sa ogradice,to je ipak visoko...

Vesela, svaka cast...:D Cestitam, od srca, za malisu... :D

I mi sa tim pentranjem imamo situacija...Andrija nije izasao iz kreveca, ali svaki dan se strecam, cim cujem da se probudio, skacem, da mogu da ga kontrolisem :roll:...pre neki dan, ja kuvala rucak...i on se uvek muva oko mene u kuhinji...u jednom trenutku ja izbacivala smece na terasu i pogledam kroz vrata (vidi se dnevni boravak)...kad imam sta da vidim...srecica se popeo na stolic u dnevnom, i jedna noga mu na vrticu...sto je preostar, a da ne govorim o vrticu punom raznoraznih igracaka...potrcala sam iz kuhinje brzinom svetlosti...:D

Drage mame,

čestitamo mami na još jednom dječaku,:cmok::cvet:

Zene treba mi hitno savet! :aha: kako to izgleda kad beba odbija hranu?! :think: moja Makica evo vec neko vreme kad jooj spremim hranu cugne par puta, ponekad i do 50ml i onda krene da se grci i neutesno da place... jedva je smirim i kad je dignem kao kad podriguje... e onda kad se smiri opet joj dam opet malo popije, pa place, grci se i tako u krug :eek: inace pije 200ml Novalaca, ali evo sad pre par sati sam joj dala Humanu i isto tako se grcila i plakala ali samo 2 puta i onda je sve popila u cugu :aha: jel njoj ne prija taj Novalac?! Ili ima grceve?! (iako ima vec 3,5 meseca) :think: Dal sam ispravno postupila sto sam joj promenila?! Vise ne znam sta da radim, ali se vec izludela od plakanja tokom svakog obroka... :sad2:

Kockice ne paniči, vrlo je moguće da joj ne prija Novalac, pogotovo ako ima grčeve a prestali su na neko vreme... Mi smo pokušali da menjamo formulu i desilo se isto...

Samo polako, napravi joj neki čaj protiv grčića i vrati mlekce koje ste prvobitno pili.. biće dobro :kiss: za Marticu

Kockice, samo nemoj da je teras, budi strpljiva. Nama se to desavalo i kad nismo menjali formulu i trajalo je neko vreme kad je pila po 100g mleka ukupno za ceo dan. Mozda joj je vrucina, stavi je na krevet pored sebe kad joj dajes da jede pa probaj...

Kockice ne paniči, vrlo je moguće da joj ne prija Novalac, pogotovo ako ima grčeve a prestali su na neko vreme... Mi smo pokušali da menjamo formulu i desilo se isto...

Samo polako, napravi joj neki čaj protiv grčića i vrati mlekce koje ste prvobitno pili.. biće dobro :kiss: za Marticu

Znaci da joj ne menjam sa Novalaca na Humanu?! :think: caj smo probali sto puta nece dete ni caj ni vodu da pije, napravi facu kao govanca da joj dajem i ispljuje :aha:

Kockice, samo nemoj da je teras, budi strpljiva. Nama se to desavalo i kad nismo menjali formulu i trajalo je neko vreme kad je pila po 100g mleka ukupno za ceo dan. Mozda joj je vrucina, stavi je na krevet pored sebe kad joj dajes da jede pa probaj...

Moguce da su vrucine... :think: ali kod nas radi klima u drugoj sobi i uvek je soba u kojoj smo lepo prijatna... znaci to moze da bude i samo tako?! :eek: a smizla mirabel draga nece da jede lezeci ona bi da jede u polusedecem polozaju da gleda oko sebe :brus:

Zene treba mi hitno savet! :aha: kako to izgleda kad beba odbija hranu?! :think: moja Makica evo vec neko vreme kad jooj spremim hranu cugne par puta, ponekad i do 50ml i onda krene da se grci i neutesno da place... jedva je smirim i kad je dignem kao kad podriguje... e onda kad se smiri opet joj dam opet malo popije, pa place, grci se i tako u krug :eek: inace pije 200ml Novalaca, ali evo sad pre par sati sam joj dala Humanu i isto tako se grcila i plakala ali samo 2 puta i onda je sve popila u cugu :aha: jel njoj ne prija taj Novalac?! Ili ima grceve?! (iako ima vec 3,5 meseca) :think: Dal sam ispravno postupila sto sam joj promenila?! Vise ne znam sta da radim, ali se vec izludela od plakanja tokom svakog obroka... :sad2:

A kada piju na flašicu jel bebe puno moraju da vuku? Nešto sam čitala da ako beba plače dok sisa to može da ukazuje na upalu uha, ali to možda samo ako sisaju jer onda jako vuku. Nisam sigurna, ali ako ne prestane proveri i to.

A kada piju na flašicu jel bebe puno moraju da vuku? Nešto sam čitala da ako beba plače dok sisa to može da ukazuje na upalu uha, ali to možda samo ako sisaju jer onda jače vuku.

Ne, mislim da je lakse piti iz flasice :think: ili gresim... sve u svemu znam za to sa usima, a i neke bebe vole kad im ide manje, neke vise... sve zavisi od bebe do bebe i treba ih upoznati :aha: moja voli velike rupe na cuci tj flasici i to samo 1 veliku ne nekoliko malih :mrgreen:

Znaci da joj ne menjam sa Novalaca na Humanu?! :think: caj smo probali sto puta nece dete ni caj ni vodu da pije, napravi facu kao govanca da joj dajem i ispljuje :aha:

mila obavezno joj daj i čaj i vodu,nema da neće...tečnost u špric,špric u usta prisloniš ka unutrašnjem delu obraza i iz šprica to curi ravno u ždrelo....mora da pije tečnosti!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!:besna::rtfm:

Back