SAVETI O BEBAMA

• Začetnik teme Začetnik teme mamaa
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Inace je Makica dobila neke sitne bubuljice po licu, to sam vam vec pisala, e sad to crvenilo jos traje i cak joj je skroz hrapavo lice... posto toga nema na telu nigde, mislim da joj je koza veoma osetljiva i da reaguje na pelene na kojima spava ili je stavim da podrigne :aha: culi smo se sa jednim pedijatrom i on nam je dao jednu kremicu da koristimo, danas je prvi dan, sme samo 1 dnevno da se nanese i tako 5 dana... nadam se da ce proci :worth:

meni su rekli da su te bubuljice normalne, i da su to bebece akne, jer im se cisti koza, moj mali jos uvek to ima na obrazima.

imam pitanje za mame koje doje bebe, mene zanima, znam da je jos rano, ali kad budem to trebala da ucinim sta da radim. moja beba lepo sisa preko dana zavisi, dajem mu kad to trazi, nekad na sat nekad na dva ipo nekad na tri. e nocu spava i po pet sati i vise, meni se grudi napune nekad da ne znam sta da radim. a mogu da zamislim sta ce biti kad mu izbacim nocni obrok. bojim se da ispumam mleko, jer mislim da cu da preteram da mu nece biti dosta kad se probudi. sta ste vi radili? inace beba mi je stara mesec ipo dana

ja sam sa dva mjeseca izbacila noćni podoj, ali naveče pre spavanja dam i jednu i drugu da dobro izvuče , nisam mu dala da zaspi,
u početku će se puniti ali posle dok se on navikne, kako kažu ponuda i potražnja,to je samo par noći,pozz

pa imam pravo na trudnicko, ali mi to nece biti dovoljno novca, a posto sam samohrana majka, nemam izbora nego da zasucem rukave... dolazi mi baka iz srbije, bice tu kad se porodim, i ostaje dok god bude potrebno, tako da beba ostaje u sigurnim rukama...

i meni je žao kad čujem da se mame moraju vratit odmah na posao ,kad bi mogla bar tri mjeseca da se ti odmoriš,ali šta da se radi kad je takva situacija,neka bar će baka sa radosti da pomogne unučici svojoj, čini mi se da je djevojčica u pitanju negdje sam pročitala,
ma vi ćete biti prave sretne damice...:heart:

imam pitanje za mame koje doje bebe, mene zanima, znam da je jos rano, ali kad budem to trebala da ucinim sta da radim. moja beba lepo sisa preko dana zavisi, dajem mu kad to trazi, nekad na sat nekad na dva ipo nekad na tri. e nocu spava i po pet sati i vise, meni se grudi napune nekad da ne znam sta da radim. a mogu da zamislim sta ce biti kad mu izbacim nocni obrok. bojim se da ispumam mleko, jer mislim da cu da preteram da mu nece biti dosta kad se probudi. sta ste vi radili? inace beba mi je stara mesec ipo dana
Pa šta ti radiš sa ispumpanim mlekom? Valjda ga čuvaš za dete. Ako se probudi pre nego što imaš dovoljno mleka u grudima, daćeš mu to što si ispumpala. Prosto ko pasulj!

Inace je Makica dobila neke sitne bubuljice po licu, to sam vam vec pisala, e sad to crvenilo jos traje i cak joj je skroz hrapavo lice... posto toga nema na telu nigde, mislim da joj je koza veoma osetljiva i da reaguje na pelene na kojima spava ili je stavim da podrigne :aha: culi smo se sa jednim pedijatrom i on nam je dao jednu kremicu da koristimo, danas je prvi dan, sme samo 1 dnevno da se nanese i tako 5 dana... nadam se da ce proci :worth:

Draga, nemoj joj ništa mazati na lice. To sva deca imaju, čisti im se lice. Samo će proći. Za mesec, dva će se sve srediti. Sa tim kremama joj samo začepljuješ pore, mastiš lice i praviš još veći problem. Poslušaj me, molim te!

A mene vise dovodi do ludila ova kvrzica velicine zrna pasulja sto moja bekaca ima na siki,kaze dr nije nista samo zlezda se malo uvecala,opet zbog hormona kaze da ce da prodje ali da treba malo vise vremena.Ali mene uzasno strah,umisljam najgore stvari(luda jesam i onako a kada se radi o deci jos gore),u mojoj blizini niko cuo za to pa mi to jos gore.Da li ovde koja mamica zna nesto o tome fenomenu?

Nego i moj sin je imao tih bubuljica i samo sam ga umivala kamilicom,te sam svu njegovu robicu i posteljinicu prala bez omeksivaca i po dva puta ispirala jer mogu da ih nadraze ovi danasnji jaki praskovi!

Da to za umivanje moze, ali za prasak mi je malo nelogicno da je on u pitanju kad joj je to samo na licu gde nema odece, a svugde gde ima odece nema nicega! :eek: :think:

A mene vise dovodi do ludila ova kvrzica velicine zrna pasulja sto moja bekaca ima na siki,kaze dr nije nista samo zlezda se malo uvecala,opet zbog hormona kaze da ce da prodje ali da treba malo vise vremena.Ali mene uzasno strah,umisljam najgore stvari(luda jesam i onako a kada se radi o deci jos gore),u mojoj blizini niko cuo za to pa mi to jos gore.Da li ovde koja mamica zna nesto o tome fenomenu?

Uh verujem da se brines... :sad2: mozda da se posavetujes sa jos nekim?! :think:

mila moja,nemoj ništa da joj mažeš na lice,a naročito ne tu kremu...nisi napisala naziv,ali ako se sme koristiti samo 5 dana,to je kortikosteroid,i te kreme kao i sirupi smeju se davati samo 5 dana....nikako tako maloj bebi nemoj mazati tom kremom...budi strpljiva,lice će se očistiti,treba vremena...a to je i u genima..i ti si imala bubuljica...nagutala se ona i mekonijuma a i njen mali organizam da se navikne na samoodbranu...prerano mackanje,mazanje može kasnije dovesti do ekcema...napravi čaj od kamilice,tupfer umoči i time maži lice nekoliko puta na dan i to je to...pusti da samo prođe...ti kortikosteroidi su i za odrasle opasni,kamoli za bebu...verovatno je pedijatar hteo da po kratkom postupku izleči bubuljice,kortikosteroidi služe za to,i ne dozvoljavaju organizmu da se sam odbrani,i tako ojača organizam..to bebama jako treba...:cmok2:

mila moja,nemoj ništa da joj mažeš na lice,a naročito ne tu kremu...nisi napisala naziv,ali ako se sme koristiti samo 5 dana,to je kortikosteroid,i te kreme kao i sirupi smeju se davati samo 5 dana....nikako tako maloj bebi nemoj mazati tom kremom...budi strpljiva,lice će se očistiti,treba vremena...a to je i u genima..i ti si imala bubuljica...nagutala se ona i mekonijuma a i njen mali organizam da se navikne na samoodbranu...prerano mackanje,mazanje može kasnije dovesti do ekcema...napravi čaj od kamilice,tupfer umoči i time maži lice nekoliko puta na dan i to je to...pusti da samo prođe...ti kortikosteroidi su i za odrasle opasni,kamoli za bebu...verovatno je pedijatar hteo da po kratkom postupku izleči bubuljice,kortikosteroidi služe za to,i ne dozvoljavaju organizmu da se sam odbrani,i tako ojača organizam..to bebama jako treba...:cmok2:

:eek: pa zasto nam je to pedijatar onda savetovao?! :dash:
Ok pricacu i sa mojom majkom da joj to prestane mazati... :aha:

:eek: pa zasto nam je to pedijatar onda savetovao?! :dash:
Ok pricacu i sa mojom majkom da joj to prestane mazati... :aha:

mila pisala sam ti,zato što je to najkraći mogući način da se oslobodite tih bubuljica...neki pedijatri smatraju da tih 5 dana kortikosteroida ne može škoditi,ali mnogi pedijatri su protiv,naročito što se maže na lice,a onda trlja rukicama,pa rukice stavlja u usta...mišljenja su podeljena i kod pedijatara,ali ja nikako ne bih mazala...ajde napiši naziv kreme da budemo sigurni da je kortikosteroid,ali ako se maže samo 5 dana,sigurno jeste...

Valjda joj nece biti nista od toga... :sad2: a moja majka kaze da joj je proslo i crvenilo i sve to... :dash:

pa naravno da je prošloo od te masti,za to služi,jak attak na organizam i Enterofuryl sirup,i mast,i kapsule za odrasle...neće biti ništa,ali budi pametna,i više ne koristite tu mast...kamilica,krema od noćurka i to je to,ako baš jako mora...pustite ta joj odbrambeni sistem proradi...

sorry,malo sam oštra,ali Makica mi je snajka,tako da je proradila lavica u meni:heart:[/QUOT

ja želim poštenu borbu kome će Makica da bude snajka,hm
nije mi Kockica rekla da je Makica zauzeta,,Lazar će se razočarat,hihihihh;)

eh Wenerice jaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaako si zakasnila,Senjorita Martita je zauzeta još iz doba kada je bila 3 meseca u maminom stomaku...tako da kako već pisah jednom,Gabriel izlazi na megdan sa svakim ko želi da je ukrade,neka tako bidne i sa Lazarom...a ako je Lazar voljan da deli isključivo drugarske osećaje sa Maki,onda je Gabriel voljan da podeli igračke i lepe trenutke drugarski bez megdana sa Lazarom:heart:

Back