SAVETI O BEBAMA

• Začetnik teme Začetnik teme mamaa
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Ne znam...ima tu svega (jedi, jedi, nestace ti mleko), pa onda se uzelis nekih stvari koje u trudnoci nisi podnosila, malo te hormoni ubijaju, nemam pojma, iz porodilista sam izasla sa -5 kg u odnosu na tezinu pre trudnoce, a za tri meseca je bilo vec strasno. Klasicna prica gubitka kontrole - dok radim ne stignem da jedem, a dok sam bila kod kuce sam non stop nesto zvackala

Nego, mi smo poslednje dve veceri imali totalni debakl oko pokusaja kupanja u kupatilu. Nacisto se prestravio i nije bilo sanse da ga okupam u njegovoj kadici ali u kupatilu, tako da do daljnjeg ostajemo da se kupamo u sobi i kvasimo sve zivo :dash:.
Kad i kako ste presli na kupanje svoje dece u kupatilu i jos bolje pod tusem?

Kad je imala 9 meseci smo isli na planinu pa na more, tako da nismo bas imali puno izbora da joj odrzavamo navike kupanja u sobi. E sad, posto joj je sve vec bilo novo i zanimljivo, cutala je. Pored toga, na moru smo imali samo tus kadu, pa sve i da se drala ne bi joj bilo pomoci. Kad smo se vratili, kupanje u kupatilu joj je bilo vec normalna stvar.

E sad, mi jos uvek punimo kadicu pa se brckamo i igramo u kupatilu - ona to bas voli, opusta je pred spavanje, samo se istusiramo na kraju i pravac krevet

Znaci nisam jedina sto se udebljala posle trudnoce....bas sam bila srecna kada se priblizio porod sto sam uspela da odolim carima hrane i knjiski se ugojila u trudnoci,1 kg mesecno....kad ono tek kasnije dodjose kile:(
I kako vidim nisam ni jedina sto trci sa uplakanom decom...kad se setim jedne prilike tek sam bila rodila drugo i odlucim ja da krenem sa njima dvoma malo u setnju,ispred zgrade imamo veliki park i tu provodimo prolece,leto i jesen...znaci blizu.
Sve je bilo OK dok ovaj stariji nije pao i malo se ogrebao na kolenu,nista strasno ali bio je mali trag krvi i tu je on poceo da prevce ocima sve uz vristanje ludacko (sto kaze Mici kao da mu nokte cupaju:hahaha:) Ja ga brze bolje podignem sa zemlje i trk prema kuci drzeci njega u rukama i gurajuci kolica ....kad se upalila mala sirena :besna:auuuaaaaaaauuuuuuuua,pocela i ova mala da place ali jakooooo i ona:sad2: Pomodrila sva,ma prestala i da dise...a "mali"(25 kg) nece dole,kao da je ostao bez noge,al sta cu dete se boji krvi,pada u nesvest...pada i ova druga u nesvest od placa oooooooo ...uhvatim ih oboje u ruke u jednoj mi treba velika snaga a u drugom ne smem toliko da stisnem,pa sva ovako zaobljena,preznojena,cupava sa oznacenim ramenima trcim prema kuci,(kad je muz dosao sa posla vozi i kolica iz parka kaze meni se ucinila nasa pa ja povezao:hahaha: ja ih u muci zaboravila a i ne znam s cim bi ih gurala)...mozete zamisliti sa kojom sam tremom drugi put izasla sa moja dva:heart:

Nego, mi smo poslednje dve veceri imali totalni debakl oko pokusaja kupanja u kupatilu. Nacisto se prestravio i nije bilo sanse da ga okupam u njegovoj kadici ali u kupatilu, tako da do daljnjeg ostajemo da se kupamo u sobi i kvasimo sve zivo :dash:.
Kad i kako ste presli na kupanje svoje dece u kupatilu i jos bolje pod tusem?

Od prvog dana sa malom,jer sam naucila sa sinom koji se isto tako uplasio.Sa njim nekako smo resili i pobedili taj strah sa igrackama:lol:sva su nam bile u kadi dok se on nije malo naucio...probaj i to:)

Mi smo sa 3 meseca bili na moru i pokusaj kupanja pod tusem, jer je tamo samo bila tus kada je bio sa uzasnim drecanjem pa smo mu punili bazencic i u njemu se kupao u sobi.
Preksinoc se malo plasio kad sam ga spustila u kadicu u kupatilu ali se posle opustio i na kraju opet malo uzentao kada smo ga ispirali. Ali sinoc...dok sam mu napunila kadu, cirka 3 minuta plakao je u kreveticu iako me je iz njega video i cuo jer sam se sve vreme nesto dernjala da kao komuniciram sa njim. Ali tako se isplakao da sam ga jedva svukla i kad sam krenula sa njim u kupatilo, ma zaflasterisao se za mene i sav se tresao, jedva da sam usla u kupatilo i morala sam odmah da izadjem??? Inace svaki dan ga perem nad lavaboom i umivam u kupatilu tako da mu taj deo stana nije stran...

Micimacko procitala sam da koristis termo bag, ja sam je upravo kupila ali ne znam bas kako da je koristim pa ako moze savet.. Ja samo dojim tako da bi nosala mleko iz fridza ali ne znam koliko to dugo stvarno moze da drzi (pise kao 4h) i kako ti to posle podgrejes? Moja devojcica ima puna 2 meseca i u par navrata je isto tako naprasno ogladnela, do zacenjivanja od placa, da stvarno moram da pocnem da nosam hranu. A gde zivim nisam bas hrabra da dojim public...

Mi sa kupatilom nismo imali problem...od prvog dana se kupamo tamo, jer je prilicno prostrano, pa je mogla da stane kadica, mama, tata, i cak i baba i deda, ponekad... :D
Ja sam zidove u kupatilu (plocice mi nisu do plafona) oslikala ribicama i skoljkama, pa Adrija voli da razgleda...mada sad nece da sedi u kadi, fascinira ga cesma, pa hoce da pusta i zatvara vodu...a da ne govorim da se sve kupke, samponi i sve sto moze dohvatiti, moraju naci sa njim u kadi...:roll::lol:

Micimacko procitala sam da koristis termo bag, ja sam je upravo kupila ali ne znam bas kako da je koristim pa ako moze savet.. Ja samo dojim tako da bi nosala mleko iz fridza ali ne znam koliko to dugo stvarno moze da drzi (pise kao 4h) i kako ti to posle podgrejes? Moja devojcica ima puna 2 meseca i u par navrata je isto tako naprasno ogladnela, do zacenjivanja od placa, da stvarno moram da pocnem da nosam hranu. A gde zivim nisam bas hrabra da dojim public...

nikako nemoj dojiti u Dubaiju na otvorenom,često idemo tamo,imam iskustva...termobag je zakon za takve situacije...recimo ako sam izmlazala svoje mleko,onda sam ga ugrejala da bude toplije,nego što bi dala bebi,i tako stavila u termo bag,i tutanj u šetnju,a posle kada sam izgubila mleko,ugrejala sam vodu baš jako,skoro do vrenja,i u flašici stavila u termo bag,u jednoj teglici izmerila toliko kašičica adaptiranog mleko treba za tu količinu vode,i onda kada je ogladneo(to je bilo otp. 1-2 sata nakon što smo krenuli od kuće)voda više nije bila vruća,nego taman toplo koliko treba,ubacila već izmerenu količinu praha,promućkala i mogao je da pije....i stvarno 4 sata min,drži temperaturu,i dan danas zimi recimo napravim mu čajić,i stavim u termo bag,i sigurna sam nekoliko sati,ako odemo u šetnju da će imati topli čaj ako ožedni na hladnoći...koristim Aventov termo bag,ali imaš dobar i od Lindama,i još neke...

imas uvek neka mesta gde mozes da dojis dete, gde god se nalazis trazi neko mesto da to mozes da uradis!

deca u tom uzrastu sisaju gde god i kad god im dune, nema tu neke racunice... a tvoje dete moze i da odbije da sisa iz flasice koju poneses... tako sam i ja mom nosila, u tim torbicama koje drze temperaturu i on nije hteo! jednostavno trazi sisu i ciao!

ili posisa to iz flasice, pa onda trazi i sisu... mozes misliti! zavisi kako je bio raspolozen...

btw, mene je bilo bas briga! jel sme neko nesto da mi kaze! imam malu bebu koja je gladna i gotovo... to je njegova osnovna potreba i tu niko nista ne sme da ti kaze... ako ima problem sa tim, ko ga sisa... njegova stvar

Micimacko hvala na odgovoru! Bas imam taj Aventov, bas cu da isprobam sad ;) Svidja mi se sto cesto dolazis, kapiram da znas o ovim kasicama i hranicama ovde pa cu i za to da te pitam za savete kad dodje vreme ;) :)

Etotako ovde ne bih da rizikujem sa pokazivanjem svojih sika, hapse suvise lako :) Sva sreca, mala hoce flasicu samo je vazno da je moje mleko. A da nema reda kada ogladni, uh, sve se nadam da ce steci neki red kad malo poraste...

A imam jos jedno pitanjce, da li neko ovde koristi sling maramu? Imam je al moje dete ne moze da stane u nju :eek: Ima 2 meseca i za taj polozaj, kao nursing nema saje! Ima li neko slicno iskustvo? A i knjizica sa uputstvima kako bebu staviti je neka katastrofica fotokopija pa se ni ne vidi.. Ima li neko neki link sa uputstvom a da nije sa onog naseg sajtica 'sling marama'?

za sling maramu ja lično ne znam,nikad je nisam koristila,ni kengura,ni sling maramu,samo kolica...a za sve ostalo ako znam,rado ću pomoći...evo mi se ponovo spremamo za Dubai,u planu nam je u naredne 2 nedelja,ali ne znam još tačno kada...

ja sam imala wrap sling, te ti ne mogu pomoci... jer je to skroz drugacija marama

aaaa... sto se tice reda... good luck with that!
moj sin se doveo u red tek kada je sisanje svedeno na uspavljivanje, tj. sisa samo pred spavanje, a to je dva puta dnevno :) i par puta u toku noci kada se budi, ali ja to ne znam, posto on to radi dok ja spavam, covek se sam posluzi :lol:
a ako se probudim ja mu ne dam da sisa, nego ga lepo vratim na njegov jastuk i kazem mu "spavaj" i on spava onda... sta ce... jao, sto sam opasna :lol:

Nema pravila...od negde tri i po meseca je prestala da spava danju a pocela nocu, menjalo se to jako cesto draga, sa 6 meseci nije htela ni minut u toku dana da spava....

Sta se dogadja? Martica pajki i nece se druzi sa mamom?

Micimacko taman kad dodjes mozemo da prosetamo po rafovima pa te lepo sve ispitam :lol: Nego super je upalilo ovo sa termo bag jer sam ja opustena a ona nije ni zaplakala ;) Odlicno :super:

Etotako, da wrap je drugaciji.. Nemam pojma, cekacu onda da jos malo poraste pa na drugi nacin da je nosam, to je kapiram lakse.. A za red, ma sta mi sad vredi kad je na leto donosim bakama koje ce ionako da je pokvare :)

Kockice, moja beba je sad usla u treci mesec i jedva spava preko dana, bas se trudim da je uspavam al zato nocu uglavnom spava.

Kockice, moja beba je sad usla u treci mesec i jedva spava preko dana, bas se trudim da je uspavam al zato nocu uglavnom spava.

Hvala puno na informaciji :hvala:

Nema pravila...od negde tri i po meseca je prestala da spava danju a pocela nocu, menjalo se to jako cesto draga, sa 6 meseci nije htela ni minut u toku dana da spava....

Sta se dogadja? Martica pajki i nece se druzi sa mamom?

Hehehehe ma hoce ona i da se druzi i da spava, onako bude budna oko ukupno 6h dnevno a ostalih 18h spava :aha: nego me prosto zanima, posto ova moja bas voli da spava, place samo kad je gladna i kad ima grcice, a inace kad je budna i nista je ne boli i nije gladna ona gledaaa u mene, slusa sta joj pricam, gleda okolo pa opicena je :mrgreen: Srce malo mamino... :heart:
Nego sam pitala jer me prosto zanima koliko bi trebala da spava i kad prestaju preko dana da spavaju i krecu nocu vise :aha:
Cy3a hvala i na tvom izvestaju :D mi smo jos mali, ali uskaldice se sve to, jedva cekam :mrgreen:
Hvala vam svima... :zag: :cvet: :heart: mazite i ljubite bebirone od Maki i mene! :D

Micimacko taman kad dodjes mozemo da prosetamo po rafovima pa te lepo sve ispitam :lol: Nego super je upalilo ovo sa termo bag jer sam ja opustena a ona nije ni zaplakala ;) Odlicno :super:

Etotako, da wrap je drugaciji.. Nemam pojma, cekacu onda da jos malo poraste pa na drugi nacin da je nosam, to je kapiram lakse.. A za red, ma sta mi sad vredi kad je na leto donosim bakama koje ce ionako da je pokvare :)

ajde videćemo...mm tamo ima puno rodbine,pa uglavnom moramo kod njih u posete,uvek smo u nekoj gužvi...javljam kad krenemo,pa ćemo se dogovoriti....drago mi je što termo bag pomaže:heart:

Nisam mogla sve da citam...pa ne znam da li je neko deci vec pravio spagete bolonjez...uglavnom, pre pola godine smo na moru pronasli kasicu hipovu bolonjez...i od tad obozava taj ukus...pa sam mu napravila...nekad pomesam i sa pavlakom, koju takodje obozava...i tako...moj skromni doprinos ovoj temi... ;)

Back