SAVETI O BEBAMA

• Začetnik teme Začetnik teme mamaa
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Nema potrebe da soliš detetu ništa bar do prve godine jer su im bubrezi tek u razvoju pa im so samo smeta,tako nama reče pedijatar tad kad smo je pitali za so. Kako mi se sad čini da je to bilo daaaavnooooo!

Ne solim ni ja nista,nego negde procitah da im je kao potrebna neka kolicina soli,al nisu naveli uzrast detete vec samo -bebama-.Pa kao ne znam sad sta ciniti,neko kaze ovako neko onako i eto,mada soli im nece falti...

caos svima!evo ja da malo skrenem sa teme pa da vas pitam sta da dam bebi uvece posle kupanja umesto mleka i ujutru posto ima stomacni virus,povraca i ima proliv,rekli su mi da nesme nista mlecno pa jel ima neko nesto da mi preporuci.hvala

pa ne može beba da ne pije mleko,svašta,čak i kada povraća i ima proliv...mi smo se dugo mučili sa istim simptomima,i doktorka je preporučila Humanu HN,koja je probiotična,i upravo se daje kada bebe imaju proliv,Linex,i Enterofuryl sirup(ali ovaj sirup smeš dati detetu samo po preporuci lekara,nikako na svoju ruku),ne može dete da ne pije mleko,kakav je to lekar koji ti je to rekao...

pa ne može beba da ne pije mleko,svašta,čak i kada povraća i ima proliv...mi smo se dugo mučili sa istim simptomima,i doktorka je preporučila Humanu HN,koja je probiotična,i upravo se daje kada bebe imaju proliv,Linex,i Enterofuryl sirup(ali ovaj sirup smeš dati detetu samo po preporuci lekara,nikako na svoju ruku),ne može dete da ne pije mleko,kakav je to lekar koji ti je to rekao...

:ok: Saglasna sa boldiranim. Lineks samo istresi iz kapsule.

ne može dete da ne pije mleko,kakav je to lekar koji ti je to rekao...

Eeee, to je tuga, što ovo govori dosta lekara. Moj Luka se razvlačio po domovima zdravlja mesec ipo dana sa prolivom i stomačnim tegobama i svi lekari su govorili da dete ne sme ni da jede ni da pije ništa mlečno. Ja se uhvatila za glavu, gde sad kad mu je najpotrebnije. Naravno, nisu mu uopšte pomogli, vukao je dijareju dok nismo otišli privatno kod doktora i čovek me gleda u neverici kada sam mu rekla da su nam zabranili mleko. Rekao mi je da je Humana kao stvorena za dijetu, a na njoj piše da se preporučuje i deci i odraslima koji su na dijeti....
Nema veće muke nego naći doktora koji će se posvetiti detetu, pregledati ga k'o svet i izlečiti ga... A u domovima zdravlja uglavnom rade mesari, nemaju ni vremena ni želje da se posvete detetu...Čast izuzecima, ali ja za njih još nisam čula...z:((

eto kameron,imaš od više nas isti odgovor,tako da odmah počni da dajem Humanu HN,dete jeste da treba da bude na dijeti dok ima proliv,ali na planiranoj dijeti,koja mleko ipak sadrži,obavezno kupi i daj detetu,pa mora nešto da jede..

evo mi sad dosli od lekara,privatnog naravno,i on me jos nakrpi sto mu ne dajem moje mleko.kaze kravlje nesme,nesme ni adaptirano sem te humane sto spominjete i kaze da ima i aptamil koji se daje deci kad imaju proliv,prepisao nam smektu i rekao da obavezno nastavim sa dojenjem,ja sam kupila tu humanu pa cemo videti

Ćao mame.
Nemam vremena da čitam ispočetka,moja mišica ima 22 dana i grčeve.Sve moguće što sam znala sam probala od kamilice i kima ,komorača, obloga ,masaža...Došla sam do Hipp probiotika i još da dubim na glavi.kakva su vaša iskustva?

evo mi sad dosli od lekara,privatnog naravno,i on me jos nakrpi sto mu ne dajem moje mleko.kaze kravlje nesme,nesme ni adaptirano sem te humane sto spominjete i kaze da ima i aptamil koji se daje deci kad imaju proliv,prepisao nam smektu i rekao da obavezno nastavim sa dojenjem,ja sam kupila tu humanu pa cemo videti

pa naravno,ne može beba bez mleka..bilo ko da ti je to rekao,je dao najgori mogući savet...a što se Aptamila tiče,kod mnogih beba izaziva grčeve,pa ti preporučujem da se držiš Humane..puno sreće!

Ćao mame.
Nemam vremena da čitam ispočetka,moja mišica ima 22 dana i grčeve.Sve moguće što sam znala sam probala od kamilice i kima ,komorača, obloga ,masaža...Došla sam do Hipp probiotika i još da dubim na glavi.kakva su vaša iskustva?

пробај baby friend капи и топлу пелену... Нама је то помогло! И, наравно, стави је на свој стомак, мази је, певај јој, нека осети твоју близину, не може да шкоди... Масирај стомачић и табанчиће... Пуно среће!

Ćao mame.

ako ništa od gore navedenih ne pomaže,onda se naoružaj strpljenjem,nastavi sa svim time,kupi Espumisan kapi,i daj mu 2o kapi pre svakog obroka,što više ostavi da bude bez pelene,masiraj stomak,pravite male vežbice(bicikl nogicama itd.,da gurka stomak,to podstiče rad želuca)i kažu posle 40 dana to će se promeniti...kod mog nije,a ne bi da te plašim,jako su individualni,trebaće ti puno strpljenja...
a što daješ probiotik ako dete nema proliv ili povraća???????????probiotik se daje samo kad beba dobije proliv,kada se poremeti prirodna stomačna flora,probiotik ne pomaže kod količnih grčeva...

nama je jedino usisivac pomogao,kad je imao grceve mi samo upalimo usisivac i on miran,i kao sto sam vec rekla ja sam stavljala kasicicu mlevenih semenki lana u svoje obroke,to sam procitala u mojoj bebi i mislim da pomaze.....naravno ako beba sisa

ako ništa od gore navedenih ne pomaže,onda se naoružaj strpljenjem,nastavi sa svim time,kupi Espumisan kapi,i daj mu 2o kapi pre svakog obroka,što više ostavi da bude bez pelene,masiraj stomak,pravite male vežbice(bicikl nogicama itd.,da gurka stomak,to podstiče rad želuca)i kažu posle 40 dana to će se promeniti...kod mog nije,a ne bi da te plašim,jako su individualni,trebaće ti puno strpljenja...
a što daješ probiotik ako dete nema proliv ili povraća???????????probiotik se daje samo kad beba dobije proliv,kada se poremeti prirodna stomačna flora,probiotik ne pomaže kod količnih grčeva...

To je početno mlijeko sa kulturom laktobacilusa za regulisanje tj uspostavljenje probave i jačanje imunološkog sistema .Jednostavno da probam i to. Bebica je doslovno urlala ovih dana.Prestrašno.

HVALA SVIMA, POZDRAV.z:poz:

To je početno mlijeko sa kulturom laktobacilusa za regulisanje tj uspostavljenje probave i jačanje imunološkog sistema .Jednostavno da probam i to. Bebica je doslovno urlala ovih dana.Prestrašno.

ok,to je onda adaptirano probiotično mleko,a ne probiotik,bitna je razlika...nadam se da će grčevi prestati...nama je jedino Espumisan pomogao,i dan danas kada ima grčeve,ja mu dam 10 kapi...

joj znam kako je,i kao sto kazes,prestrasno!nama je kazem ti pedijatar rekao da pokusamo nesto od bele buke i eto vidis usisivac je upalio a kapi nam nisu pomogle

Ćao mame.

Galilea, znam kako ti jez:cry:...i Ogi je tako urlao dan-noc...mozes jos da probas Nrs harvjes(ne znam kako se pise al tako se cita) sirup al tek kad napuni mesec dana...imas da kupis mede-termofor koji su napunjeni nekim gelom koji se stvrdne i ostaje topao oko sat vremena...ima ga u bebi prodavnicama, objasnice ti kako radi i nije mnogo skup a daleko je lakse nego da grejes pelenu svaki cas...i da znas, mi ti mozemo pomoci idejama sta da probas, al nema pravila, jednoj bebi nesto pomogne a drugoj ne...i da, imas adaptirano mleko, ne secam se kako se zove, al u svom nazivu ima AC, sto znaci protiv kolika-raspitaj se...Ogi nije hteo da ga pije jer je sisao...sve u svemu, nama nista nije mnogo pomoglo...sve sreca, pa grcevi prestaju vremenom...nama su najgori bili prvih 40dana...posle su poceli da se smanjuju, uglavnom ih je imao uvece, dok polako nisu skroz prestali...sta da ti kazem, znam koliko je to strasno i ako ti je lakse da znas da nisi jedina koja kroz to prolazi...ja sada cekam drugu bebu i mozda me ceka to isto...puno pozzz i naoruzaj se strpljenjem...jedno je sigurno-procicez:dm5:

evo da dopunim ennnin post,Nurse Harveys se pije od napunjenih godinu dana,ali to je grip water,odnosno mešavina anisa i kima sa fiziološkim rastvorom i daje se kašikica ne više od 5 puta na dan...moraš još znati da kada otvoriš flašicu posle mesec dana moraš da baciš ono što nisi potrošila i kupiš novi...a adaptirano mleko za količne bebe je Novalac AC...moj sin ga nije voeo,jer je dijetetsko mleko,pase nije mogao zasitutu od njega...

evo da dopunim ennnin post,Nurse Harveys se pije od napunjenih godinu dana,ali to je grip water,odnosno mešavina anisa i kima sa fiziološkim rastvorom i daje se kašikica ne više od 5 puta na dan...moraš još znati da kada otvoriš flašicu posle mesec dana moraš da baciš ono što nisi potrošila i kupiš novi...a adaptirano mleko za količne bebe je Novalac AC...moj sin ga nije voeo,jer je dijetetsko mleko,pase nije mogao zasitutu od njega...

Jao jeste, tako se pise, samo nije od napunjenih godinu dana, vec od napunjenih mesec dana, i jeste Novalak AC, bravo, kako se secas svega...vidim da ste i vi imali zurke ove vrstez:dm:

Jao jeste, tako se pise, samo nije od napunjenih godinu dana, vec od napunjenih mesec dana, i jeste Novalak AC, bravo, kako se secas svega...vidim da ste i vi imali zurke ove vrstez:dm:

sorry,Nurse Harveys ide sa napunjenih mesec dana...Gabriel mi sedi u krilu,pa ne mogu da se skoncentrišem...a sećam sezbog toga što je on bio baš količna beba,i mučio se prvih 4 meseca,pa znam sve moguće cake,nema šta nisam isprobala

sorry,Nurse Harveys ide sa napunjenih mesec dana...Gabriel mi sedi u krilu,pa ne mogu da se skoncentrišem...a sećam sezbog toga što je on bio baš količna beba,i mučio se prvih 4 meseca,pa znam sve moguće cake,nema šta nisam isprobala

Znaci ne mogu da verujem, i Ogiju su grcevi trajali do 4-4.5meseca...takodje sam sve probala, cak sam narucivala kapi iz Italije, al nista nije pomoglo nazalost, dok samo nije proslo...samo je sreca sto kasnije postanu redji i slabiji(kod nas posle 2.5-3meseca)...

Back