kekili
Zainteresovan član
- Poruka
- 211
Nema potrebe da soliš detetu ništa bar do prve godine jer su im bubrezi tek u razvoju pa im so samo smeta,tako nama reče pedijatar tad kad smo je pitali za so. Kako mi se sad čini da je to bilo daaaavnooooo!
Ne solim ni ja nista,nego negde procitah da im je kao potrebna neka kolicina soli,al nisu naveli uzrast detete vec samo -bebama-.Pa kao ne znam sad sta ciniti,neko kaze ovako neko onako i eto,mada soli im nece falti...
Saglasna sa boldiranim. Lineks samo istresi iz kapsule.

...i Ogi je tako urlao dan-noc...mozes jos da probas Nrs harvjes(ne znam kako se pise al tako se cita) sirup al tek kad napuni mesec dana...imas da kupis mede-termofor koji su napunjeni nekim gelom koji se stvrdne i ostaje topao oko sat vremena...ima ga u bebi prodavnicama, objasnice ti kako radi i nije mnogo skup a daleko je lakse nego da grejes pelenu svaki cas...i da znas, mi ti mozemo pomoci idejama sta da probas, al nema pravila, jednoj bebi nesto pomogne a drugoj ne...i da, imas adaptirano mleko, ne secam se kako se zove, al u svom nazivu ima AC, sto znaci protiv kolika-raspitaj se...Ogi nije hteo da ga pije jer je sisao...sve u svemu, nama nista nije mnogo pomoglo...sve sreca, pa grcevi prestaju vremenom...nama su najgori bili prvih 40dana...posle su poceli da se smanjuju, uglavnom ih je imao uvece, dok polako nisu skroz prestali...sta da ti kazem, znam koliko je to strasno i ako ti je lakse da znas da nisi jedina koja kroz to prolazi...ja sada cekam drugu bebu i mozda me ceka to isto...puno pozzz i naoruzaj se strpljenjem...jedno je sigurno-procice