SAVETI O BEBAMA

• Začetnik teme Začetnik teme mamaa
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Elinis, tvoj Luka je istog izrasta kao moj Ogi...Ogi isto ima 2god. i 3meseca...nemiran jeste ali nije hiperaktivan...ima dana kada bi samo trcao i skakao i dana kada je bas miran...pade mi na pamet jedan savet, ne znam koliko je dobar, al ja Ogija uspevam da smirim sa crtacima...mozda da probas, pola sata pre spavanja da mu pustis neki lep crtac, da se opusti i smiri, mozda ce bolje spavati...naoruzaj se strpljenjem, iz okoline sam videla da su decaci najaktivniji izmedju 2. i 3. godine, posle se prilicno smire...ne znam kakvi ste ti i tvoj muz?...ja i mm smo prilicne spavalice pa i Ogi takav postaje...sada je malo pokvario ritam zbog praznika pa spava od 23h do 9-10ujutru...preko dana 1-2sata...prestao je da se budi nocu negde sa 18meseci kada je i prestao da sisa...
I bas mi je drago da je malo zivnula ova tema...dajte da se ispricamo o nasoj decici

jaoj ennna,blago tebi,kad bi Gabriel toliko spavao,ja bih bila srećna...on zaspi oko 22h,i budi se oko 5-6h da popije mleko,pa spava još sat vremena i to je sve,a danju ne spava,nema šanse,a strašno je aktivan...

slatka on je ukinuo sam sebi dnevno spavanje,nema šanse...ja ga stavim u krevetac,smirim,pričamo priču,pevušimo,zaigra se sa medom,počne da guguče,ali da sklopi oči,nema šanse...ovako izdrži možda 15 minuta i traži da ga izvadim iz kreveta,ja to pokušavam više puta na dan,i sa čajem da ga uspavam,ma svašta sam probala,ali on kao da se plači da se izostati sa nečeg,ako zaspi....a ima godinu dana...

Auuuuu...jeste se vi raspricali, otkad mene nije bilo...samo sam preletela strane...
Dobrodoslica svim "novim kolacima"! :D

Mi smo bili bolesni...prehlada, kasljanje i upala uha..."super" smo se proveli za Novu...ali sad smo bolje...masemo svima i cujemo se uskoro... ;)

:D
al` ste se raspisale zzene...
jedva sam uspela da ischitam sve.

prvo na temu onih kilazza: ako bi chovek nastavio da raste tempom kao shto je rastao od zachetka (u stomaku) do kraja prve godine, sa 60 godina bi imao gabarit sunca. :D nauchna chinjenica. :D

ja sam svoje dete, mada je to suprotno svim pravilima, stavila kod sebe u krevet da spava. i moram priznati, napokon sam se JA naspavala. kad se probudi nocu, sam se nekako dogega do sise, sisa i prekine, nastavi da spava i tako. ako nishta drugo, stvarno sam se odmorila.
:D

Hoda i sisa???? z:lol:
Moram priznati da mi je to nekako antiprotivno, a možda to samo iz mene progovara ljubomora jer je meni mleko nestalo sa 6 meseci z:(

Inače smo i mi Luku pustili kod nas u krevet. Nije moglo drugačije. Od rođenja je naučio da ga nosamo dok se uspavljuje i to je naravno tata radio. Nismo mogli da ga pustimo da se dere, a osim toga, dok se derao niko od nas nije spavao. I zarad mira u kući, tata ga je nosao.
Međutim, sa nekih 6-7 meseci je prilično otežao, a pošto je uspavljivanje uvek dugo trajalo (neće dete da spava pa to ti je), ja sam predložila da ga uspavljujemo kod nas u krevetu. To je pomoglo, utoliko što smo od umora nas dvoje i dremali na rate, a Luka je i dalje vilenio, ali se barem nije derao.
Sada sa 2 godine i kusur, uspavljuje ga tata u njegovom krevetu - kupili smo mu veliki krevet, da mu traje do ženidbe, posle će u bračni. z:mrgreen:
Nekako u svom krevetu zaspi sa tatom u zagrljaju, ali se u pola noći probudi. Nekad se dere i onda ja samo odem po njega i donesem ga kod nas. A nekad ga ni ne čujemo, nego se sam ušunja kod nas. Kad legne kod nas, onda tu više nema spavanja. Ako i zaspi, jako nemirno spava, šuta nas, grebe, budi se u bunilu i priča nešto i tako....
Muke naše, nek nam je živ i zdrav! :heart:

mi smo sad već toliko napredovali da uveče kada popije mleko malo se još rvemo na velikom krevetu i onda on sam traži da ga stavimo u njegov krevetac,tamo se još malo igra sa Vini Pu,priča mu nešto i onda sam zaspi,ne treba ga više uspavljivati na krilu...mada je on još lagan,ali ne znam šta bih radila da moram i kad bude stariji da ga uspavljujem na rukama...imam sreće sa njim...a i mi smo ga nosali duuuuuuuuuuuugo duuuuuuuuuuuuugo...sada se ponovo budi noću,mada to davno nije radio,ali izgleda da mu 2 donje dvojke izlaze odjednom,pa ga verovatno to muči..

Hoda i sisa???? z:lol:
Moram priznati da mi je to nekako antiprotivno, a možda to samo iz mene progovara ljubomora jer je meni mleko nestalo sa 6 meseci z:(

ma kakvo hodanje... ovaj moj suklesan je tek ulazi u shesti mesec za koji dan... :lol: :lol:

on se nocu okrene ka meni na bok, pa se neshto migolja rukama i nogama, pa se dobatrga do mene, a onda krene glavom da mashe levo desno (to mi je super slatko kod svih beba...), dok ne uhvati sisu. moj zadatak je samo da zadignem majcu, ili da spavam otkrivenih sisa. :D

Mnogo su smešni i slatki kad krenu tako da mašu glavicom, ja sam svoju ćeru prozvala
kornja :lol: sva je bila ko kornjačica u pokušaju da nađe sisu :lol:

Inače opet da se pohvalim, moja vrca stoji.. Od Božića naovamo, sa oduševljenjem puzi kako treba
(ne unazad) i uspravila se držeći se za tatu :lol: postaviću sliku tog ushićenja na onoj temi o smešnim
malim ljudovima :lol:

Da bas ne odskocim od teme i mi smo nocas morali dasu da smestimo pored nas,desi se po nekad,odvalismo jutros do deset svo troje...inace bi vec u osam bili na nogama.
Nego ja hocu da pitamkada ste pocele da dodajete SO u kasice??? mi imamo 7 i po..

mi smo sad već toliko napredovali da uveče kada popije mleko malo se još rvemo na velikom krevetu i onda on sam traži da ga stavimo u njegov krevetac,tamo se još malo igra sa Vini Pu,priča mu nešto i onda sam zaspi,ne treba ga više uspavljivati na krilu...mada je on još lagan,ali ne znam šta bih radila da moram i kad bude stariji da ga uspavljujem na rukama...imam sreće sa njim...a i mi smo ga nosali duuuuuuuuuuuugo duuuuuuuuuuuuugo...sada se ponovo budi noću,mada to davno nije radio,ali izgleda da mu 2 donje dvojke izlaze odjednom,pa ga verovatno to muči..

i nama izlaze donje dvojke...a koliko ste vi stari???

@maslachak
Izvini draga, kad si rekla dogega, ja mislila da hoda z:lol:
Super je to fora sa sisanjem u krevetu, mislim tako je svima lakše. Dobro to zvuči, kao ne puštajte decu u krevet, navići će se, pa ih nećete moći isterati.
***, ja ne znam ni jedno dete koje ide u školu, a spava sa roditeljima. Kontam da će tu negde sa 3-4 godine najkasnije da se odvikne od ušunjavanja u naš krevet. A ako se i ne odvikne, meni ne smeta z:lol:
Doći će vreme kad mi neće dati ni da ga poljubim i zagrlim, a kamoli da spava sa mnom u krevetu. Ne fermam ja te fore, samo mi je važno da mi je dete zadovoljno :heart:
I nek je razmažen, to mu je jedini period kada će biti mažen, pažen i zaštićen. Dočekaće njega život, mislim, kad ću ga maziti, ako ne sada z:lol:

Da bas ne odskocim od teme i mi smo nocas morali dasu da smestimo pored nas,desi se po nekad,odvalismo jutros do deset svo troje...inace bi vec u osam bili na nogama.
Nego ja hocu da pitamkada ste pocele da dodajete SO u kasice??? mi imamo 7 i po..

Nisam sigurna, ali ja mislim da sam ja Luki uveliko dodavala so sa nekih 6 meseci. Vrlo malo, ali dovoljno da bude ukusno i da sve jede.

jaoj ennna,blago tebi,kad bi Gabriel toliko spavao,ja bih bila srećna...on zaspi oko 22h,i budi se oko 5-6h da popije mleko,pa spava još sat vremena i to je sve,a danju ne spava,nema šanse,a strašno je aktivan...

Auuu draga, pa jel ti ne bude nervozan kasnije popodne? Ja sam probala Luki da izbacim dnevno spavanje, ali nije mogao da izdrži. U 6h popodne je bio mrtav. Onda mi je bolje da ga uspavam oko 12-1h i da ga pustim sat, dva da spava, nego da mi zaspi u 6h popodne.
Doduše, davno sam to pokušala, oko godinu ipo dana, možda bih mogla opet. Jer stvarno jako loše spava. Mada kada je bolestan (kao ovih dana), ne može da spava celu noć, jer ga budi kašalj i ne može da diše.... Joj srce me boli zbog toga z:(

Auuu draga, pa jel ti ne bude nervozan kasnije popodne? Ja sam probala Luki da izbacim dnevno spavanje, ali nije mogao da izdrži. U 6h popodne je bio mrtav. Onda mi je bolje da ga uspavam oko 12-1h i da ga pustim sat, dva da spava, nego da mi zaspi u 6h popodne.
Doduše, davno sam to pokušala, oko godinu ipo dana, možda bih mogla opet. Jer stvarno jako loše spava. Mada kada je bolestan (kao ovih dana), ne može da spava celu noć, jer ga budi kašalj i ne može da diše.... Joj srce me boli zbog toga z:(

on je sam sebi napravio takav ritam,i ne da je pospan ili nervozan popodne,nego onda tek kulminira njegova zainteresovanost za igru i svakakve vragolije...ne kažem nekada veoma retko odspava recimo 30-40 minuta,ali to onda proslavljamo i zapisujemo

Nema potrebe da soliš detetu ništa bar do prve godine jer su im bubrezi tek u razvoju pa im so samo smeta,tako nama reče pedijatar tad kad smo je pitali za so. Kako mi se sad čini da je to bilo daaaavnooooo!

Back