SAVETI O BEBAMA

• Začetnik teme Začetnik teme mamaa
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
tvoje dete je starije 7 meseci a ja sam mom kupila sandale odavno... Nisu anatomske... benetonove su, kožne do duše al videla sam u parku da sva deca imaju sandale, samo se moje kuva u cipelicama i tako sam ja njoj skinula cicibanove cipele... E sad, dobila je patike - ja joj to ne oblačim, malo me strah, otkud znam...

Jesi li sigurna? Bas sam se pitala do koliko godina moraju da se kupuju "propisne" cipele...Ogi ima 22meseca, odavno crsto hoda, sada jedan deo dana nosi neke plasticne sandalice koje nisu ortopetske jer se cesto igra sa vodom mada imamo i ciciban al one su kozne pa bi se raspale i ja stalno osecam grizu savest kada nosi te plasticne...inace nikad nije imao problema sa stopalima...mozda je vreme da se malo opustim po pitanju cipela:rumenko:? Da li da mu za jesen kupi patike?

slobodno mu kupi patike za jesen,Ogi je već veeeeeeeeeeeeeliki dečko...dr.Marčikić,specijalista za dečju ortopediju mi je sve ovo rekao,inače pre 4 meseca se vratio iz Norveške sa specijalizacije...ako detetova stopala nemaju deformitet bilo kakve vrste,znači krivo stopalo,spušteno stopalo i slično,mogu da mu se kupe sandalice,patikice...naravno nije naodmet da budu kvalitetne recimo Cicibanove i slično,koje imaju unutra taj ortopedski dodatak,ali recimo dete Ogijevih godina već ima dovoljno čvrste zglobove da baš ne mora da nosi one cipele određene za prohođavanje deteta koji su povišeni pri zglobu...

Zia, nadam se da znas da ciciban ima "posebne" modele za prohodavanje(imaju neki crveni kao deo od gume na djonu)..Ja nisam znala i kupila obicne ciciban, a i prodavacica mi nije nista naglasila i ako sam joj rekla da su za prohodavanje grrrr...tek druge sam mu kupila bas za prohodavanje i mogu da ti kazem da se videla razlika, nekako je bio stabilniji cim sa ih obula...ima tu necega, nekako je siri model i meksa guma...mozda vec znaz, al ako ne znas da se ne predjes kao ja...

Nerviraju me ti cicibanovići - mnogo su im skupe cipele... :roll:
A i nemaju baš neke modele - baš je mali izbor za naš broj 20/21 - uđem u radnju oduševljena i onda mi kažu - gledajte cipelice samo sa ove poličice, odatle imamo brojeve...

Mislim da joj više neću kupovati te, ako bude nekih problema naručićemo u ortopanu ili ne znam...

Zia, nadam se da znas da ciciban ima "posebne" modele za prohodavanje(imaju neki crveni kao deo od gume na djonu)..Ja nisam znala i kupila obicne ciciban, a i prodavacica mi nije nista naglasila i ako sam joj rekla da su za prohodavanje grrrr...tek druge sam mu kupila bas za prohodavanje i mogu da ti kazem da se videla razlika, nekako je bio stabilniji cim sa ih obula...ima tu necega, nekako je siri model i meksa guma...mozda vec znaz, al ako ne znas da se ne predjes kao ja...

super što si napomenula...nisam znala...ali bih svakako naznačila da je to za prohodavanje...sva sreća da mi jedna drugarica radi u Planikinoj prodavnici u Merkatora,valjda me žena neće zeznuti...ipak cicibanove cipelice nisu jeftine...:mrgreen:

Nerviraju me ti cicibanovići - mnogo su im skupe cipele... :roll:
A i nemaju baš neke modele - baš je mali izbor za naš broj 20/21 - uđem u radnju oduševljena i onda mi kažu - gledajte cipelice samo sa ove poličice, odatle imamo brojeve...

Mislim da joj više neću kupovati te, ako bude nekih problema naručićemo u ortopanu ili ne znam...

ma da,ja sam rekla cicibanove pošto sam se sad setila jedino tek marke...ima isto slovenačka firma sa dečijim cipelicama,samo sad ne mogu da se setim,isto ortopedske cipelice,i duplo jeftinije od cicibana...uglavnom važno je da cipelice budu kvalitetne...mislim što se odeće tiče ionako se stalno pere,i brzo i izrastu,pa i ja kupujem jeftinije,ali kao što ni kod odraslih,za obuću ne treba štediti...naravno ne kažem da treba uvek kupovati najskuplje,nego kvalitetno i za svoj džep...

Da, da... naravno - prirodni materijali, anatomske i sl... što se cipelica tiče stvanro ok je dati keš za njih.

Nego nervira me - em nemaju modele, em su jako neljubazne prodavačice (bila sam u 3 njihove radnje i u sve tri su me toliko smorile da je to strašno)

Da, da... naravno - prirodni materijali, anatomske i sl... što se cipelica tiče stvanro ok je dati keš za njih.

Nego nervira me - em nemaju modele, em su jako neljubazne prodavačice (bila sam u 3 njihove radnje i u sve tri su me toliko smorile da je to strašno)

skoknite u NS,imam vezu u Planiki...:hahaha::hahaha::hahaha:
a sad ozbiljno,mene nervira i kad za sebe kupujem cipele pa su tako neljubazne,a kamoli ako treba da kupim za dete...juuuuuuuuuuuuuu...za dete u svakom momentu glavu bih otkunula bilo kome....a kad se setim onog drugog proizvođača,napisaću ti...verovatno imaju radnju i u BG

I mi imamo dva para ciciban sandalica, onih pocetnickih za pocetnike tj. bebe na pocetku hodanja ili u pocetnom stadijumu hodanja i samom pocetku hodackog staza

i tako...

Gledala sam ovde po radnjama te cipelice za decu, razne... i nekako mi se cini da su Ecco najbolje. Nemam pojma da li ima u Srbiji da se kupi. Cene su tu negde kao kod Cicibana.

Ono sto mi se svidelo kod Ecco cipelica/sandalica je neverovatno mekan djon koji nisam videla kod drugih proizvodjaca, npr. Ciciban.

I mi imamo dva para ciciban sandalica, onih pocetnickih za pocetnike tj. bebe na pocetku hodanja ili u pocetnom stadijumu hodanja i samom pocetku hodackog staza

i tako...

Gledala sam ovde po radnjama te cipelice za decu, razne... i nekako mi se cini da su Ecco najbolje. Nemam pojma da li ima u Srbiji da se kupi. Cene su tu negde kao kod Cicibana.

Ono sto mi se svidelo kod Ecco cipelica/sandalica je neverovatno mekan djon koji nisam videla kod drugih proizvodjaca, npr. Ciciban.

hm..Ecco,nikad čula...proveriću malo na internetu...

Zamisli samo :shock:
Em je izdrndam do radnje pa sve vreme pokušavam da je savladam da im radnju ne poruši, pritom gledam šta da joj probam uopšte a ona mi se otima iz ruku... a prodavačica mi se nešto beči tu, kao krava neka mutava i dodatno me nervira... Mutave su, šta god da pitam, klima mi glavom... ko da ja mogu sad da je fiksiram i čitam joj misli a i onako vidno su zgranute mojim nemirnim detetom - mrzim kad moram da joj kupim cipelice

Pa postoje vežbice i sl... Mi smo njoj to radili :rumenko:
Imali smo komšinicu fizijatra pa nam je pokazala - ne teraš ga nego ga vežbaš... ne umem da ti objasnim ,,podstičeš" je valjda prava reč, meni je ona još pre petog propuzala sigurna sam rano - zbog vežbica, rano je i prohodala... sva je u mišićima bila : )))
pa ok sto ste radili, ja nisam nista vezbala sa njim... razumela sam da vezbaju deca koja imaju neki problem u razvoju, pa sam jednostavno pustila dete da radi sta hoce

moj stav je da necu previse da se mesam, neka se razvija svojim tempom

Razumem tebe... kada sam bila u Srbiji svi su me ubacivali u masinu oko toga, kako ide njegov napredak, da li je prohodao, koliko je visok/tezak, kako ovo, kako ono... ja sam se smorila zestoko!!! Toliko su ljudi ambiciozni preko svoje dece i toliko ih guraju da urade sto vise i sto pre, a ne samo roditelji, nego i babe i dede... mislim, mi smo ovde sami, snalazimo se kako znamo i umemo... meni nema ni ko da pomogne, ni ko da mi soli pamet, ni ko da podize obrve na to sto moje dete nije prohodalo pre godinu dana, skroz jedna opustena atmosfera da moj sin radi stvari svojim tempom.

A ja se snalazim kako znam i umem... trenutno gledam da se sakrivam po coskovima jer je toliko nadrndan (rastu mu trojke) da meni dodje da iskocim iz svoje koze

jutros sam ga gadjala sa cerealijama koje doruckovao... ali prvi je poceo da ih baca po kuhinji... kada bi me videla mama ili svekrva kako se gadjam po kuhinji sa malom bebom i da me je neko video da sam ga prskala sa vodom po licu

ponekad mi dosadi da mu budem mama, pa svi smo mi ponekad deca :mrgreen:

Ja bojkotujem ciciban, već sam ovde pisala o tome; da se ne ponavljam.
Ima odličnih domaćih proizvođača cipelica, a ima i slovenačkih tri puta jeftinijih (Primo), istog kvaliteta.
I od kad sam u chiccovoj prodavnici videla da njihova obuća uopšte nema anatomski đon i kako su mi objasnili da on nije potreban preventivno, nego tek posle treće godine ako ortoped prepiše; uopšte se ne nerviram zbog obuće. Stefan sad nosi najke, kao bombona je, nosi sandale, čak i japankice, (neke kojima svira peta; to da čujem gde se kreće :lol:)... A najviše hoda bos i to je definitivno najzdravije... Po parku, na igralištu, pesku (!), ispred kuće, u dvorištu.... Dobro, to je leti. Inače ima poluzatvorene sandalice anatomske (pollino, to je dobio), a sve što mu ja kupujem jeste anatomsko, nekog domaćeg proizvođača uglavnom (Pavle - takođe su dosta skupi, MDD, ne mogu da se setim, ima ih bar 5...)... I zimi gumene čizme :mrgreen:

I ima nedelju dana kako smo bili na kontroli, rekla je dr da je sve odlično, da super hoda, da su tabani počeli da se podižu taman kako treba :ok:

jutros sam ga gadjala sa cerealijama koje doruckovao... ali prvi je poceo da ih baca po kuhinji... kada bi me videla mama ili svekrva kako se gadjam po kuhinji sa malom bebom i da me je neko video da sam ga prskala sa vodom po licu

ponekad mi dosadi da mu budem mama, pa svi smo mi ponekad deca :mrgreen:
:super::klap:
I mene uhvati nekad takvo ludilo, ali to je super, na kraju se smeješ umesto da se nerviraš :)

Mene niko nije mogao da razume kad sam pustila Stefana da sa manje od godinu dana šara pavlakom po kuhinji. Ali to je bilo njegovo prvo kreativno delo, ja sam bila oduševljena:)

:super::klap:
I mene uhvati nekad takvo ludilo, ali to je super, na kraju se smeješ umesto da se nerviraš :)

Mene niko nije mogao da razume kad sam pustila Stefana da sa manje od godinu dana šara pavlakom po kuhinji. Ali to je bilo njegovo prvo kreativno delo, ja sam bila oduševljena:)
Draga mackice... i ja se zezam nekad, ali ovaj put sam totalno otkacila, moj sin vec danima vristi i dere se...
od muke sto se on stalno dere ja sam pocela da sapucem, iskljucivo sapucem, a kada se dere ili baca hranu koju sam mu onako jadna i rastrojena od njegove dreke... na onoj vrucini spremala i znojila se pored sporeta, onda jedino sto mogu je da ga gadjam sa hranom... od muke. :(
smejala bih se, ali mi je tako lose da ne mogu cak ni da kliknem na nasmejanog smajlija...

Proći će ;)
I Stefan je prošle nedelje jedno tri dana bio apsolutno nemoguć. A što su veći, to su više u stanju da budu nemogući... Ali posle par dana vrate se u normalu. Možda i njega muči vrućina, i kažeš zubići... Biće sve ok; a kad ne mogu da jedu, imaju oni neki razlog, ne treba ih mnogo ni prisiljavati :heart:

Proći će ;)
I Stefan je prošle nedelje jedno tri dana bio apsolutno nemoguć. A što su veći, to su više u stanju da budu nemogući... Ali posle par dana vrate se u normalu. Možda i njega muči vrućina, i kažeš zubići... Biće sve ok; a kad ne mogu da jedu, imaju oni neki razlog, ne treba ih mnogo ni prisiljavati :heart:
jeste... proci ce ili ca ja stvarno otkaciti
ko zna sta me jos ceka
:heart:

Da polinove su malo tvrde - a pavle su plitke pa joj je problem zbog risa :lol:
Našla sam neke - ne znam ni kako se zovu - prodaju se u plavim kutijicama na kojima je nacrtana Sara Kej... one su nam odlične.

Etotako - Leni su izbili SVI zubi već... možeš misliti na šta je ona ličila kad su odjednom krenuli da izlaze SVI :roll:
Poginusmo i ona i ja...

A i mi se igramo STALNO :lol:
KRŠ TOTALNI napravimo... prekjuče sam joj dala da jede celu krišku lubenice sama :lol:

Ja bojkotujem ciciban, već sam ovde pisala o tome; da se ne ponavljam.
Ima odličnih domaćih proizvođača cipelica, a ima i slovenačkih tri puta jeftinijih (Primo), istog kvaliteta.
I od kad sam u chiccovoj prodavnici videla da njihova obuća uopšte nema anatomski đon i kako su mi objasnili da on nije potreban preventivno, nego tek posle treće godine ako ortoped prepiše; uopšte se ne nerviram zbog obuće. Stefan sad nosi najke, kao bombona je, nosi sandale, čak i japankice, (neke kojima svira peta; to da čujem gde se kreće :lol:)... A najviše hoda bos i to je definitivno najzdravije... Po parku, na igralištu, pesku (!), ispred kuće, u dvorištu.... Dobro, to je leti. Inače ima poluzatvorene sandalice anatomske (pollino, to je dobio), a sve što mu ja kupujem jeste anatomsko, nekog domaćeg proizvođača uglavnom (Pavle - takođe su dosta skupi, MDD, ne mogu da se setim, ima ih bar 5...)... I zimi gumene čizme :mrgreen:

I ima nedelju dana kako smo bili na kontroli, rekla je dr da je sve odlično, da super hoda, da su tabani počeli da se podižu taman kako treba :ok:

Isto sam i ja čula... kažu da je besmisleno... Ma smorim se ponekad mačkice - samo nas bombarduju nekim čudima :roll:
CIciban, Kiko, Milupa, Hipp... I sad ti ako hoćeš NAJBOLJE za svoje dete moraš da imaš stvarno NAJBOLJE dubok džep u suprotnom se smoriš - a onda se ispostavi da je NAJBOLJE prirodno i da dete treba da šeta boso, da se hrani prirodno i da bude flekavo, umazano bojama, hranom - veselo... ako me razumeš... Ne sad ti ga fensi obučeš, posadiš u kolica i pozirate u parku.... Moja svekrva je smešna - jao, jao - musava je, isprljaće se :roll:
Jadan moj Žarko... ako je ona toliko vodila računa o tome da mu se benkice ne isflekaju

Back