srecna mama
Primećen član
- Poruka
- 867
nema na cemu 

Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
I evo..pre 10 minuta je jeo..popio 60ml (ni ne mutim mu odmah 100 jer redovno bacam) i zaspao..negde pred kraj je bljucnuo..kao dosta mu je..uredno podrignuo..sve kao po knjizi..spustili ga u krevetac i - :nono: Posle 2 minuta je poceo da stuca. Aj kao uzmi ga da prestane..kad dasa trpa prste u usta i cokce..GLADAN!!!!!!!!!! I 'ajte molim vas objasnite ako umete. Mi - pojma nemamo!!! I sad mu ja kao doradim jos 30..jel to inace funkcionise nekim takvim tokom ili smo mi izrodi?
Evo i nas kod novopecenih mama. Nas su poceli da muce grcevi a cuveni recept da se pupa greje ne smemo da primenjujemo jer nam jos nijhe odpao pupak. Nabavili smo sirup Nurse harveys i Espumisan kapi ali cekamo da porastemo do mesec dana da bi ih koristili. Kad se presvlacimo masiramo se nozicama. Ima li jos nesto sto mozemo da uradimo da mu bude lakse, mnogo mi ga je zao kad vidim kako stenje i grci se?
Ej Pele,mnogo ste mi lsatki.Svi smo mi prosli kroz tu fazu.Vi imate srece sto hoce da pojede nekad i 100ml. Moj me je zezao 3 meseca.Stalno je pio 30,60,10,60,30,10ml i to na pola sata,sat,2 sata.Ja zamalo da poludim.Nabacala sam se mleka da ti ne pricam koliko.I onda mi je moja drugarica rekla da ga uobrocim,jer cu da odlepim jos malo.Pazi,uobrocava se tek kad malo poraste. Tako da mu nisam davala mleko na pola sata kako je trazio vec sam ga pustila da malo ogladni,davala mu vodu,uspavljivala i polako mu uvodila mleko na 3h. I da vidis kad ogladni kako jede!!! Sad nema sanse da mu dam mleko kad mu nije vreme.Ali ima nepunih 7 meseciMa koliko god mislili da kontamo ovo nase dete - JOK!!! Znaci povecali smo mu meru za klopu na 100ml! Ali fora je sto jedan put on nema sanse da pojede sve to jer na 60-70ml ZASPI na cucli..i sanse nema da ga probudimo. Mozda nam ne verujete ali je tako..i stipaj, i cokci i drndaj mu tabane i nista. Ej ljudi NISTA!!! A sa druge strane imamo momente da uljudno pojede svoju normalnu turu od 100ml i - oci k'o dukati. I nema spavanja. Cuti on, ne place ali ne spava! Onda ga kao stavimo kod nas na jastuk i igramo se, on gugce..i tako po dva-tri sata. I gde to vodi? Posle nam dete nece napredovati jer ne jede famoznih 100ml jer jednostavno zaspi..ne uspe da ih budan popije.
Evo i nas kod novopecenih mama. Nas su poceli da muce grcevi a cuveni recept da se pupa greje ne smemo da primenjujemo jer nam jos nijhe odpao pupak. Nabavili smo sirup Nurse harveys i Espumisan kapi ali cekamo da porastemo do mesec dana da bi ih koristili. Kad se presvlacimo masiramo se nozicama. Ima li jos nesto sto mozemo da uradimo da mu bude lakse, mnogo mi ga je zao kad vidim kako stenje i grci se?
Meni su radili epizotomiju i ima ona neka žuta tečnost što se kupi u apoteci, stavi se direktno na ranu ali ja se ne sećam kako se zove
Ma koliko god mislili da kontamo ovo nase dete - JOK!!! Znaci povecali smo mu meru za klopu na 100ml! Ali fora je sto jedan put on nema sanse da pojede sve to jer na 60-70ml ZASPI na cucli..i sanse nema da ga probudimo. Mozda nam ne verujete ali je tako..i stipaj, i cokci i drndaj mu tabane i nista. Ej ljudi NISTA!!! A sa druge strane imamo momente da uljudno pojede svoju normalnu turu od 100ml i - oci k'o dukati. I nema spavanja. Cuti on, ne place ali ne spava! Onda ga kao stavimo kod nas na jastuk i igramo se, on gugce..i tako po dva-tri sata. I gde to vodi? Posle nam dete nece napredovati jer ne jede famoznih 100ml jer jednostavno zaspi..ne uspe da ih budan popije.
Ne znači da mu se ne zapuši nosić. Oni to baš loše podnose
A možda je i sanjao; ako mu se nešto novo dešavalo...
Joooj mi smo celu noc imali uzbunu...Andrija zaspi pa se onda probudi placuci...malo je smrcav, ali mislim da nije od toga...a zubici...pipam mu desni i nema nista, cini mi se neverovatno da je od toga...
nismo ni mm a ni ja oka sklopili, nosala sam ga kao kad je bio skroz mali i kad su ga mucili grcici...pred zoru se malo smirio i odspavao...![]()
kad stavljas fizioloski u nosic (pretpostavljam da znas,al nemoj se ljutiti sto ipak napominjem) ne sme da lezi na potpuno ravnoj podlozi,vec blago uzgignutoj,ako npr spava u krevecu ispod duseka stavi par knjiga i li poeskir ili sl,da ima blagi nagib
Devojke, verovatno mi je promaklo koja je od vas ovde imala carski rez? E sad, moja Sladjana je imala takav porodjaj i juce smo isli i skidali konce. Da li postoji nesto cime se maze rana i da li sme da se vec sada maze,dan posle skidanja konaca, posto lekar nije nista rekao? Da li postoji nesto za brze zarastanje?
I jos nesto..Petricu su na jeziku kao neke tackice bele boje, pretpostavljamo da je to od mleka. Redovno mu dajemo vodu, sto na flasicu (e tada ga bas zeznemo) ili na kasicicu ali su se te tackice ipak pojavile. Kako to skidati? Prstom ne ide, probano! :nono:
Ajd da se ja nadovezem na SPANAC
Spanac treba dobro ocistiti od peteljki i zilica i onda nema problema - moze slobodno da se kuva,bari,przi.Samo ne sme da se podgreva kao ni zeljei blitva.I zelju se cisti peteljka i zilice,a blitvi se odsece samo peteljka.