SAVETI O BEBAMA

• Začetnik teme Začetnik teme mamaa
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
E za to da se natibiotik pije 5 dana najmanje nsam znala.
Moj mali je pio jednom mozda dan i po i posto je dobio proliv oni mu ukinuse a usput su i skapirali da mu ne treba.Katastrofa.
Zia75-znam kako ti je.Ma svako curenje nosica mi je palo tesko a onda su usledile "teze"bolesti i ne zelis da znas kako je mucno i bolno.Sve ce to proci a i cujem da su u Srbiji nesto svi bolesljivi,valjda promene vremena pa idealno za viruse.
mame,jel vam se desava da ste toliko nervozne da ne znate gde glavom da udarite?Samo se pitam dal dete to bas oseti a rekla bih da da!!!!

Jos jedno pitanje za mama ennu-kako ste poceli dete da ucite da pravi korake?Ja se plasim da forsiram dete.Moj se "penje"uz mene ali savc se trese i iskrivi.Vidim da nije spreman a hoce.I nije mi jasno zasto dete nece pravo da puzi.On se dize kad miruje a cim pocne da "puzi"spusti stomak i ne odize od podloge/Vuce se na laktovma.

Sve mi je ovo poznato, nemoj da se sekiras:D! Moj sin nije znao ni da puzi ni da hoda do 12meseci, niti se podizao na noge! Cak ga je mm "ucio" da puzi! Ma to je bila smejurija, mm onoliki na sve cetiri:rotf:, a mali ni makac, prevrne se na stomak i ako uspe da se prevuce par cantimetara:rolleyes:, cak ni u hodalici(dupku) u koji smo ga stavili sa 12meseci, cisto da probamo nije vozio ni napred ni nazad, ma sou zivi:lol:. Pokusavali smo da hoda(sve tu negde oko 12meseci-na nagovor baba, kao atrofirace mu misici ako ne vezba) i to je izgledalo onako tuzno, maltene je vukao nogice pa smo odustali:roll:. Posle te faze smo ga samo malo postavljali da stoji kada je on hteo, pa se pustio sam(da stoji) negde oko 13,5 meseci. E od tada je poceo polako da ide uz krevet, namestaj...i prohodao sa 16meseci. E, da sa negde 13meseci, kada je ucvrstio da stoji poceo i da puzi i to onako lepo i brzo:super:, ma svako dete ima neki svoj ritam i redosled:think:. Eto, nemoj da se sekiras, kod nas do 12meseci nije bilo nista od hodanja, prve cipelice smo mu kupili za rodjendan, dok su bebe oko nas, njegovog uzrasta menjale vec treci par:rumenko:.

:( :( :(

Mlijeka je sve manje, danas sam mu dva puta davala Humanu, i oba puta je popio samo malo, drugi put uz vristanje, a bio je mrtav gladan. I imao je grceve, pa je doktorica preporucila Bebilac.
Mame koje ste izgubile mlijeko, pitam vas za svaki slucaj, kako su vase bebe prihvatile flasice posle sike? Jeste li imale puno problema, jesu li imale grceve u pocetku i koliko su trajali dok se nisu navikle na mlijeko? Meni je tako zao sto se sad muci sa grcevima, cijeli dan sam :cry: i razmisljam kako je njemu sad bezveze sto ne moze da se hrani kako je navikao. Mozda pretjerujem, ne znam, znam da nisam ni prva ni posljednja, i da su mnoge bebe tako morale, ali sta cu kad se osjecam :(

Ja sam imala mleka, ali mom detetu nije nesto odgovaralo, jer je stalno trazio da sisa, sto je mene dovodilo do ludila...pa sam mu uvela formulu...prvo smo kupili Bebelac, ali je od nje imao grceve, pa smo kupili Aptamil i sada smo prezadovoljni...Nemoj nikoga da slusas, prati svoje dete...mozda ce tvom detetu odgovarati bebelac, moja kuma je svom detetu davala i bilo mu je super...svako dete je individua za sebe...
Moj ti je savet da probas sa razlicitim dudama, tj. flasicama...mozda prihvati, ako mu promenis, neku koja mu se vise svidja *mi koristimo siroke, nukove...izgledaju kao dojka...nadam se da ces uspeti...:super:

Pa ja i bila kupila Humanu poucena iskustvima mama sa foruma, a nama doktorica rekla da ima izvrsna iskustva sa Bebelacom :???: A ona je jos i nacelnica i onako mlada je i, reklo bi se, u toku sa novim saznanjima, pa mi cudno bilo sto nam ga preporucuje. Ja se tu zalozih za Humanu, a ona rece: slobodno probajte Bebelac.
Trenutno mi je sinak ujutru u "Sve me interesuje, osim hrane" fazi, pa siki onako metiljavo po dva minuta i onda pocne da zijeva unaokolo, i gleda, gleda, gleda. Sat vremena provedem sa njime pokusavajuci da ga okrenem put sebe i sve pjevam: vidi, sika, sika, sika, vidi, sika, jupiii, njami, hureeej, ali nema vajde. Onda moram da izmuzem ono mlijeka sto je ostalo, i sve kukam sto prosipam :sad2: A popodne navali, bas kad ja nemam dovoljno.

A sto bacas???...zasto ne ostavis, pa mu das svoje mleko na flasicu kada ogladni...u frizideru tvoje mleko moze stajati celi dan.

Ja sam imala mleka, ali mom detetu nije nesto odgovaralo, jer je stalno trazio da sisa, sto je mene dovodilo do ludila...pa sam mu uvela formulu...prvo smo kupili Bebelac, ali je od nje imao grceve, pa smo kupili Aptamil i sada smo prezadovoljni...Nemoj nikoga da slusas, prati svoje dete...mozda ce tvom detetu odgovarati bebelac, moja kuma je svom detetu davala i bilo mu je super...svako dete je individua za sebe...
Moj ti je savet da probas sa razlicitim dudama, tj. flasicama...mozda prihvati, ako mu promenis, neku koja mu se vise svidja *mi koristimo siroke, nukove...izgledaju kao dojka...nadam se da ces uspeti...:super:

Bebelac je lose mleko. Zastarelo.

Moj mali je pio jednom mozda dan i po i posto je dobio proliv oni mu ukinuse a usput su i skapirali da mu ne treba.Katastrofa.

Da. I ovde to ludaci od lekara rade. Prepisuju antibiotike ko bombone pa kad ne pomogne onda ih menjaju. Strasno. I niko ti ne kaze sta posle moze da se desi.

Zia75-znam kako ti je.Ma svako curenje nosica mi je palo tesko a onda su usledile "teze"bolesti i ne zelis da znas kako je mucno i bolno.Sve ce to proci a i cujem da su u Srbiji nesto svi bolesljivi,valjda promene vremena pa idealno za viruse.
mame,jel vam se desava da ste toliko nervozne da ne znate gde glavom da udarite?Samo se pitam dal dete to bas oseti a rekla bih da da!!!!

O znam za tu nervozu, cesto mi se desava i onda se trudim da ne pipam dete....oseti i ona i onda smo nervozne u duetu...

Ma kako da ne, ja nervozna, onda on jos nervozniji, radi sve najvece gluposti kojih moze da se seti, pa se ja jos vise nerviram...:frown:ma zacaran krug, al cudo jedno kako osete...

sve hocu danima da vam kazem pa zaboravim: RESILA SAM PROBLEM SA NOCNIM PELENAMA!!!! jos uvek ne mogu da verujem. secate se da sam se zalila. svake noci jednom ili 2 puta :shock: sam morala da presvucem (ex)popisanka i krevet jer nije bilo pelene koja drzi!!!! e pa resenje je bilo jednostavno, kao sto mi je jedna od vas predlozila a ne mogu da pronadjem koja, to je bilo ko znakoliko stranica u nazad, danju mu stavljam velicinu 4(inace se ukaki do usiju :shock: ) a nocu 3. jedino sto mu umesto zelenih kao sto mi je preporuceno stavljam one zute pampers sa pilicima (newborn sensitive) posto imaju rastegljive trake (od decembra kad sam ih poslednji put koristila izaslo je novo izdanje i trake su jos rasteeegljivije, nekad sam ih stavljala da se dodirnu na stomaku sad ona leva dohvati desni kuk a desna ode sve do levog!!! :D ) ubedljivo su najbolje od svih! zelene su mom dugajliji male i dodju mukao niske gace.
E bas mi je drago sto si ih kupila.Kao sto sam ti rekla,kod nas ima nocnih,ali sa crnkinjom i crncetom.Htedoh onda da ti slikam kesu,ali posto nisu ista pakovanja... Ma kod vas ima da se kupi cudo Bozije.I kvalitet je mnogo bolji nego nas.Glavno da je mali upisanko suv i zadovoljan.Mi smo danas isli kod doktora.Ipak ce mu uzeti bris sa guze.Ja sam to htela odmah.Ona me moja luda doktorka ubedjuje da to nije nista,a detetu vise od mesec dana crveeeeeeeenoooooooo.Kad bese dolazis?Kolko se ja secam ti rece pred kraj ovog meseca ili sam se ja presla:D Ajd javi pa da ti ostavim mob da se cujemo kad dodjes.Nadam se da ces da nadjes malo vremena za jednu setnjicu i kaficu. Ljubi bebu :kiss::heart:

ovo kod Gabriela sigurno nije alergija, pošto mu je grlo crveno i malo natečeno,kao i kanal nosa a malo i uši...kašlje ko magarac...a što se antibiograma tiče vikend je,već je bilo kasno popodne juče kad je doktorka izašla da ga vidi,nema kad da se uradi,a dete mi je loše...otkad pije Sinacilin u minimalnim količinama već mu je mnogo boljem napokon mirno spava, a tek 3 puta je popio lek...i ja sam pila Sinacilin za vreme trudnoće iz istog razloga,i hvala bogu dete mi se rodilo zdravo...e sad, naravno znam da može da bude i štetno, ali pošto je vikend nemam mnogo mogućnosti i vremena za razmišljanje..nažalost to je sad tako...

super sto mu je bolje,ali da znas za sledeci put: i vikendom rade privatne laboratorije i cak dolaze i kuci(patronaza) i to kod nas kosta 200-250din.Super je da ne moras sa bolesnim detetom da ides nigde po vrucini.Brisevi se urade za 2 dana tako da dete moze da pije pravi lekic.Inace Sinacilin je odlican.Moj ga je Nikola pio 2 puta.
:kiss: Gabija i zelim mu da brzo ozdravi:heart:

Takodje smo bolesni.
Moje dete jos nije ni skinuto sa inhalatora(vec mesec i po dana) i evo ga ,crveno grlo,slinavi-uzas.On je jako osetljibvi njemu se sve odmah spusti na pluca,pocne da krci.Jadnicak.Na svakim mesec dana moje dete se vraca inhalatoru.Dijagnozu nema(dal je astma,bronhijlana astma,bronhiolitis....) ali nam rece dr.da nastavm sa inhaliranjem da ne dobije napad.Napad cega pitam se?
Da,mi dajemo isto spricem.Nema boljeg resenja.Uspeces siguro i jos ce sve proci bez suza!

nista gore nego kad je malisa bolestan:(
i njemu jedan :kiss: da mu brze prodje:D

sto se tice zivaca... uh i ja nekad odlepim. :frown: nije lako biti mama 24h. bas mi je u subotu bila dosla zuta minuta. cak sam se bila i rasplakala :sad2: . sve mi se skupilo i nervoza i hronicni umor od jos hronicnijeg nespavanja i mali koji nece nikad da jede i sto sve radim sama... kad je mm video da je doteralo cara do duvara predlozio je da on hrani vrapca navece. probao sinoc. posle 30min preznojavanja jos su bili na 1/3. pita me je l' to on tako stiska usta svako vece i preti urlanjem? stiska i uvece i za rucak pa ti vidi kako je meni... :roll:

stizem u bg krajem maja ako bude sve ok oko mog i bebinog pasosa. drzite nam palceve. bilo mi smesno u policiji pre neki dan kad smo popunjavali formulare za njegov. stoji pitanje: visina? 73cm. :lol:

Ista prica cico.I moj nesto nece da jede,molim ga,kumim,nema sanse.Srkne malo i ludira se:roll:..
Najsmesnije je kad se tata ponudi da hrani bebu, a ona se naravno inati i nece:D i samo vidis kako tata gubi pocetnicki elan hahahha.
Mnogo ga volim al me nervira kad nece da jede uhhhhhh, a jos drzim dijetu jer sam se bas ugojila od one glupe boze koju sam pila da bih bezuspesno vratila mleko koje je nestajalo i sad sam nervozna,gladna,stalno mi se piski ma da covek poludi:roll:

Moguce...ja stvarno nisam strucnjak za mlecne formule, samo znam da ima beba koj su se sasvim lepo razvile i napredovale od bebelaca...a opet, mom sinu nije odgovaralo...Kao sto rekoh, individualno je...;)

Pazi, nece od Bebelaca biti ni gladan niti ce mrsaviti. Ali druga mleka imaju vise sastojaka, probiotike, imuno-formule, vitamine i minerale koje Bebelac nema. To ti je kao parizer i prsuta...:)

Ista prica cico.I moj nesto nece da jede,molim ga,kumim,nema sanse.Srkne malo i ludira se:roll:..
Najsmesnije je kad se tata ponudi da hrani bebu, a ona se naravno inati i nece:D i samo vidis kako tata gubi pocetnicki elan hahahha.
Mnogo ga volim al me nervira kad nece da jede uhhhhhh, a jos drzim dijetu jer sam se bas ugojila od one glupe boze koju sam pila da bih bezuspesno vratila mleko koje je nestajalo i sad sam nervozna,gladna,stalno mi se piski ma da covek poludi:roll:

Od jutros: 40 ml mleka, posle 3 sata 2 kasicice tikvice, posle tri sata 100 ml mleka a sad spava kao da nije vec danima. Polako sizim i NIKADA SE VISE NECU HVALITI DA JE DOBRO JELA. Da ne cuje zlo!

Pazi, nece od Bebelaca biti ni gladan niti ce mrsaviti. Ali druga mleka imaju vise sastojaka, probiotike, imuno-formule, vitamine i minerale koje Bebelac nema. To ti je kao parizer i prsuta...:)
Moj Nikola je od Bebelaka bio jako gladan i stalno je trazio da jede i plakao jer nije mogao da ga zasiti.Kad smo presli na Nan druga prica.Od obicnog Bebelaka je dobio strasne grceve pa smo morali da mu kupimo Bebelak EC.Doktorka mi je rekla da ne menjam mleko,ali ja sam ga ipak promenila i mali super napreduje;)

Moj Nikola je od Bebelaka bio jako gladan i stalno je trazio da jede i plakao jer nije mogao da ga zasiti.Kad smo presli na Nan druga prica.Od obicnog Bebelaka je dobio strasne grceve pa smo morali da mu kupimo Bebelak EC.Doktorka mi je rekla da ne menjam mleko,ali ja sam ga ipak promenila i mali super napreduje;)

Hm, moguce, ja sam joj dala samo jednom Bebelac (rekli mi u porodilistu da ih oni time hrane i da je sasvim OK) i odmah potom presla na Aptamil. I njega bih promenila da je bilo problema, ali ga je od pocetka volela, lepo je napredovala a grceve nismo mogli da izbegnemo, mada nisu bili tako strasni.

Evo i ovde da se ponovim sa pitanjima posto ste sve sveze i iskusne :). Ne uspevam da pronadjem diskusiju koju ste vodile, kako ono bese sa flasicama, staklene ili plasticne i koje plasticne niposto? A cucle kaucuk ili silikon?

Evo i ovde da se ponovim sa pitanjima posto ste sve sveze i iskusne :). Ne uspevam da pronadjem diskusiju koju ste vodile, kako ono bese sa flasicama, staklene ili plasticne i koje plasticne niposto? A cucle kaucuk ili silikon?

Avent plasticne, staklene ako nadjes (ja ih nisam nasla), moja cerka ne zeli silikonsku cuclu, samo kaucuk pa budzimo chiccovu kaucuk na Avent flasicu....

Pazi da na dnu plasticne flasice ne stoji za reciklazu #7 i oznaka PC - otrovne su (bifenol :mad:)

Back