Hipotenuza
Zainteresovan član
- Poruka
- 212
esperanza kako ide sa guzom, je li jos crvena? 

Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
esperanza kako ide sa guzom, je li jos crvena?![]()
He, he, e ja crko' brinuci se je li mi beba gladna, a danas isli kod naseg pedijatra, i tamo vidjeli da je dobio 200 grama za 6 dana. Pa, misim, dokle ovako, sine Ognjene???![]()
I ja cu sad joke on the side, citala sam da je jedan od znakova da je beba gladna da nema stolice i mokrace, a njemu su par onih kriticnih dana pelene bas bile suve :-(
Danas sam mu po preporuci pedijatra citav obrok zamijenila formulom, slistio je 130 ml za dva minuta. Na kutiji pise da je to mjera za njegov uzrast, medjutim.....on poce da place za jos, pa onda jedna sika, pa druga sika, i to je konacno bilo to.
Slobodno mu daj flasicu kad nemas dovoljno mleka, ati pokusaj da se masiras sto vise da biti mleko pocelo da nadolazi.I jedi i pij da bi imala odakle da napravis mleko. Ako ti dete trazi da pije daj mu koliko hoce.Nemoj da gledas tablice jer nisu sva deca ista.Ako je gladan nahrani ga,ako nece ne sili ga.Jesce kad bude bio gladan.Nece beba da trpi glad.Ne sekiraj se. To ti govorim iz licnog iskustva jer sam ga ja dojila i dohranjivala.Zao mi je sto nisam imala vise mleka,ali sta je tu je. I bez nervoze,jer i to utice na mlekce![]()
Nebi trebalo da kuvas meso i zamrzavas ga.Beba treba da jede uvek svezu hranu.Sto ti je problem da u maloj serpici skuvas samo za njega? I ona supica je jako vazna jer je dobra za stomak i hranljiva je. Mozes ti da skuvas supu za vas i da pre nego sto je zacinis izvadis komadic mesa pa ne moras da kuvas za njega posebno. Isto to mozes da uradis i sa povrcem koje kuvas u supi. To ti je savet patronaznih sestara koje su nam drzale cas o uvodjenju cvrste hrane.
Inace za mame koje tek treba da uvedu meso: prvo se komadic kuva zajedno sa krompirom i sargarepicom,ali mu se ne daje meso nego se pomesa supica sa povrcem i tako mu se da. Drugi dan moze da se da to isto meso zajedno sa povrcem i supicom![]()
nemoj da se sekiras. to je sasvim normalno posle vakcinacije. a i desava se da imaju te periode kad ne piju mnogo. gledaj u pelenu. ako je dovoljno puta piskio onda je ok. probaj da mu das baby jogurt ili obicni ako ti je pedijatar dala ok. ono sto si napisala za rozarium vazi i za tebe! ;-)Jeste cico,kupili smo Mustelin sapun i kremu (papreno skupo,ali ako vredi)
Kupili smo i Liobif o kojem ste toliko pricale i mogu vam reci da je sjajan.Posto puno prdi,mozda i previse dala sam mu jednu ampulu i on se posle nekoliko sati toliko ispraznio da sam ga jedva oprala.Ali kaka je super - boje senfa,odavno nije bila takva. Ne znam dal mu je poremecena crevna flora jer je kakio na 2 dana i preovladjivala je zelena boja - nismo nista jeli zeleno. Nego od kako je dobio vakcinu izgubio je apetit i od 29 vec jede jako malo.Nekad popije i 50-70ml za obrok i nece vise.Ako ga malo nateram da popije vise on povrati. Bas se plasim jer popije oko 450-520ml na dan a to je jako malo za njegov uzrast. Jel je imao neko taj problem? Stvarno ne znam sta da radim. Sa 120ml-150ml (oko 700-800ml) sad pije upola manje i ne moze ni da siki kako treba. Ja se tripujem da su mozda zubi,ali ne vidim da mu ista izlazi ni gore ni dole,a i ne balavi puno.Izludecu sa njim majke mi
![]()
Ako ti dete trazi da pije daj mu koliko hoce.Nemoj da gledas tablice jer nisu sva deca ista.Ako je gladan nahrani ga,ako nece ne sili ga.Jesce kad bude bio gladan.Nece beba da trpi glad.Ne sekiraj se.
nemoj da se sekiras. to je sasvim normalno posle vakcinacije. a i desava se da imaju te periode kad ne piju mnogo. gledaj u pelenu. ako je dovoljno puta piskio onda je ok. probaj da mu das baby jogurt ili obicni ako ti je pedijatar dala ok. ono sto si napisala za rozarium vazi i za tebe! ;-)
i sad kad pomenusmo vakcinaciju setih se da sam jutros zaboravila da odem da vakcinisem popisanka protiv meningokokusa :mad::mad::mad: gde mi je mozak?![]()
Moj NIkola je u stanju da trpi gladan do besvesti.Tu se razlikuje od drugih eba.Takav je bio i kad se rodio.Zato sam jednim delom brzo i izgubila mleko. On bi po ceo dan da se igra i nosi i nikad ne place ili daje znake da je gladan.Tek kad mu pokazem flasicu i kazem ruckamo,siki Nikola,onda se seti da je gladan i rasplace se.
Defakto njega nesto boli kad sisa.Vidim da se grci - grci noge,dize ih u vis i prdi bas jako. Ne znam kako odbijaju mleko kad im rastu zubi.Ovo meni lici na bol u stomaku,mada ko ce ga znati.Dajem mu ampule Liobifa pa se nadam da ce mu regulisati crevnu floru.Tamo pise i da ne dozvoljava alergenima iz hrane da doslpu u krvotok.To je super za njih sada kad im uvodimo novu hranu.Samo ne znam koliko dugo da mu dajem te ampule.Kupila sam 10 kom.Nece mu od njih nista biti jer su to dobre bakterije kao i iz jogurta,ali opet,ko zna.A sto se tice jogurta nama su rekli da ga dajemo tek u 7 mesecu,a Nikola 18 puni 6.Mnogo mi ga je zao,muci se jadnicak![]()
Nema veze ako preskocite par dana,ma i 2 nedelje.Vakcina ne sme da se daje ranije,a kasnije moze. Nikad nisam cula za meningokokus. Za meningitis jesam i za ehinokokus,ali meningokokus stvarno nisam
Joj nasla sam.:shock:Najčešći uzročnici bakterijskih meningitisa su: meningokokus, pneumokokus, hemofilus influence, streptokokus, ređe stafilokokus i gonokokus. Virusni oblik meningitisa koji može da se prenese kao i svaka druga virusna infekcija kijanjem, kašljem, prljavim rukama, najčešće izazivaju enterovirusi, herpes zoster, herpes simpledž, mums, infektivna mononukleoza, morbili, infektivni hepatitis i drugo. Zaraza se širi neposredno od bolesnika ili kliconoše. Infekcija najčešće do mekih moždanih opni stiže putem krvi ili direktnim prodiranjem uzročnika iz (sinusa, srednjeg uha, ždrela, povredama lobanje).
pa da meningokokus je uzrocnik meningitisa ;-) napravila sam dar mar sa tim vakcinama. na kraju sam jutros otisla i dali su mu 2. od 3 doze antipneumokokusa a meningogk. ce mu dati sa godinu dana (nisu mogli da mu daju obe u isto vreme a moraju da postuju raspored). ja sam htela da mu je daju pre puta u bg, sigurnosti radi. no nema veze. nadam se da nema mnogo slucajeva meningitisa kod nas... jel tako? vakcinisu li se kod nas bebe protiv toga?
Kupila sam mu Nan 2 HA,i nadam se da ce to bolje da prihvati.Imam jos 2 kutije ovog za manje bebe,pa cemo za par dana da krenemo sa novim mlekcetom. Nego kako si ti cuvala te ampule? Ja sam tek sad videla da treba da stoje na niskoj temperaturi,a u apoteci mi nisu napomenuli da ih stavim u frizider![]()
A moja mala prozdrljivica je danas pojela krompir i sargarepu sa maslinovim uljem, pa kasnije jabuku i bananu sa malo plazme (pola kasicice, sa blagoslovom pedijatra). I trazila jos. Uh, imace 150kg!