SAVETI O BEBAMA

• Začetnik teme Začetnik teme mamaa
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
jao zia bas mi je zao za slinavka :heart:

esperanza potpuno te razumem. moj je popisanko sampion u grcevima zbog progutanog vazduha i/ili zbog varenja, ko ce ga znati.... stalno se zali iako ga stalno izbacuje na obe strane ;).
i ja bih mu dala te bakterijice i svaki put kad odem kod pedijatra hocu da je pitam za to pa zaboravim!
javi ako uocis neko poboljsanje!!!!!
A moja mala prozdrljivica je danas pojela krompir i sargarepu sa maslinovim uljem, pa kasnije jabuku i bananu sa malo plazme (pola kasicice, sa blagoslovom pedijatra). I trazila jos. Uh, imace 150kg!
bravo sunce mamino!!

moj je mis danas super zivahan penje se po meni ko free climber bez prestanka :D (evo i sad mu je jedno koleno u mojoj jetri :shock: !!!) odakle mu snaga kad nije hteo posteno da ruca (samo 65g :mad:)? grize mi ramena, bradu i nos. valda ga to zasiti...:mrgreen: i brblja brblja... "koi koi kage pua..."tesko je pisati ovako...

Jao i Aca i ja smo se prehladili,slinavimo,kasljemo i kisemo u duetu,ali temperaturu,hvala Bogu nismo imali.Doktorka mu je prepisala Avil,i vidim danas mu je vec bolje,a meni je uzas (ja ne smem da pijem antibiotike zbog Diane 35),pa se nalivam C vitaminom.
Pozdrav od Ace i mene :)

:( :( :(

Mlijeka je sve manje, danas sam mu dva puta davala Humanu, i oba puta je popio samo malo, drugi put uz vristanje, a bio je mrtav gladan. I imao je grceve, pa je doktorica preporucila Bebilac.
Mame koje ste izgubile mlijeko, pitam vas za svaki slucaj, kako su vase bebe prihvatile flasice posle sike? Jeste li imale puno problema, jesu li imale grceve u pocetku i koliko su trajali dok se nisu navikle na mlijeko? Meni je tako zao sto se sad muci sa grcevima, cijeli dan sam :cry: i razmisljam kako je njemu sad bezveze sto ne moze da se hrani kako je navikao. Mozda pretjerujem, ne znam, znam da nisam ni prva ni posljednja, i da su mnoge bebe tako morale, ali sta cu kad se osjecam :(

šta da ti kažem, juče je izašla doktorka da ga pregleda, jer je počeo užasno da kašlje, i naravno na kraju ispisala antibiotik, jer mu je grlo crveno..pije Sinacilin sirup na svakih 8 sati, ma užas kako se mučimo da proguta...pokušala sam mu staviti u mleko, u čaj, u sok od jabuke, samo izgura napolje cuclu...e onda se opet vratila na kašičicu, pa plačemo oboje dok ga ja mučim da mu ostanu zatvorena usta dok ne proguta lek...ali vidno mu je bolje već posle 2 porcije leka...nadam se da neće ovo dugo trajati...juče sam mu stavila malo banane u pirinčanu kašu, jede ko da nikad u životu do sada nije jeo, mamino pile...

pije Sinacilin sirup na svakih 8 sati, ma užas kako se mučimo da proguta...pokušala sam mu staviti u mleko, u čaj, u sok od jabuke, samo izgura napolje cuclu...e onda se opet vratila na kašičicu, pa plačemo oboje dok ga ja mučim da mu ostanu zatvorena usta dok ne proguta lek...ali vidno mu je bolje već posle 2 porcije leka...nadam se da neće ovo dugo trajati...juče sam mu stavila malo banane u pirinčanu kašu, jede ko da nikad u životu do sada nije jeo, mamino pile...

jesi li probala da mu ga das sa malim spricem? (naravno bez igle ;) ). tako sam ja ponekad davala mom vitamine na pocetku. stavis mu na vrh usana i strcnes dok on provali o cemu se radi lek je vec u ustima, to je lakse da prosvercujes medju usne nego kasiku.

rozarium zao mi je sto se mucite. ja ti nisam ekspert za vestacko mleko ali racunaj da kolike mogu da budi i od njega ali i od flasice. mora i da adaptira nacin sisanja.
kazu da se bebe brzo naviknu na promenu. drzim ti palceve.

Mlijeka je sve manje, danas sam mu dva puta davala Humanu, i oba puta je popio samo malo, drugi put uz vristanje, a bio je mrtav gladan. I imao je grceve, pa je doktorica preporucila Bebilac.
Mame koje ste izgubile mlijeko, pitam vas za svaki slucaj, kako su vase bebe prihvatile flasice posle sike? Jeste li imale puno problema, jesu li imale grceve u pocetku i koliko su trajali dok se nisu navikle na mlijeko? Meni je tako zao sto se sad muci sa grcevima, cijeli dan sam :cry: i razmisljam kako je njemu sad bezveze sto ne moze da se hrani kako je navikao. Mozda pretjerujem, ne znam, znam da nisam ni prva ni posljednja, i da su mnoge bebe tako morale, ali sta cu kad se osjecam :(
Razumem te u potpunosti jer sam i ja kroz to prosla:confused:.Nemoj ni slucajno da mu dajes Bebelak jer je to najgore mleko.Mi smo ga pili i imao je grceve od njega.Ako ti bebac reaguje na mleko to je zbog toga sto mu treba vremena da se navikne na formuli jer je do sada pio majcino mleko.Sva adaptirana mleka imaju svoju podvrstu koja imaju oznaku HA i ona sluze za ishranu odojcadi koja imaju osetljiv stomacic i kolike.Ako kupujes formulu kupi Humanu,ili NAN ili Novolac. Bebelak za osetljive stomacice jedino ima drugaciju oznaku i ona je EC. Mi smo ga pili u pocetku i moj bebac je stalno bio gladan od njega.Od kako smo presli na Nan on je odmah za mesec dana dobio 1,300. Rodio se sa 3250,a sad sa 6 meseci ima 7750. Mada,to je sve relativno jer su i bebe razlicite i svakoj prija neko drugo mlekce.Cula sam da je Hipp-ovo mleko slatko,pa mozes da probas i njega;)
Hipp http://www.hipp.co.yu/products.php?cat=64d0d786065603b1e5e948d37d5db41b
Ovde su ti mlekca poredjana po spisku,vrsti i ceni pa mozes da vidis kakvih sve ima: http://www.dodyshop.co.yu/narucite/bebi_hrana.html
Ako ti nasetaje mlekce,nemoj ga muciti gladju,vec mu daj koliko imas u siki,a ostalo flasica;). Ako te jos nesto interesuje slobodno pitaj,rado cu ti objasniti:D

jesi li probala da mu ga das sa malim spricem? (naravno bez igle ;) ). tako sam ja ponekad davala mom vitamine na pocetku. stavis mu na vrh usana i strcnes dok on provali o cemu se radi lek je vec u ustima, to je lakse da prosvercujes medju usne nego kasiku.

Ja mom i ne mogu drugacije da dajem jer nece nista da proguta(vodu,sok,caj)sve pljuje. Moze i mala pimpeta za nosic. Ja sam u sirupu gvozdja dobila nesto slicno kao spric,samo nema onaj mali nastavak.I samo mu sa njim dajem i gvozdje i Liobif jer drugacije nece.
Ako budes davala na spric gledaj da mu ne dajes po sredini nego stavi spric sa strane sto dublje i samo uspricaj i zatvori mu usta da ti ne pljune. Naravno pri tom stavi i neku vlaznu maramicu ispod vrata jer se sve tamo slije i papirnu pored usta jer:roll:
Jesu mali ,al su pravi nevaljalci:heart:

Ja mom i ne mogu drugacije da dajem jer nece nista da proguta(vodu,sok,caj)sve pljuje. Moze i mala pimpeta za nosic. Ja sam u sirupu gvozdja dobila nesto slicno kao spric,samo nema onaj mali nastavak.I samo mu sa njim dajem i gvozdje i Liobif jer drugacije nece.
Ako budes davala na spric gledaj da mu ne dajes po sredini nego stavi spric sa strane sto dublje i samo uspricaj i zatvori mu usta da ti ne pljune. Naravno pri tom stavi i neku vlaznu maramicu ispod vrata jer se sve tamo slije i papirnu pored usta jer:roll:
Jesu mali ,al su pravi nevaljalci:heart:

Takodje smo bolesni.
Moje dete jos nije ni skinuto sa inhalatora(vec mesec i po dana) i evo ga ,crveno grlo,slinavi-uzas.On je jako osetljibvi njemu se sve odmah spusti na pluca,pocne da krci.Jadnicak.Na svakim mesec dana moje dete se vraca inhalatoru.Dijagnozu nema(dal je astma,bronhijlana astma,bronhiolitis....) ali nam rece dr.da nastavm sa inhaliranjem da ne dobije napad.Napad cega pitam se?
Da,mi dajemo isto spricem.Nema boljeg resenja.Uspeces siguro i jos ce sve proci bez suza!

Jao nina-nana ista prica, sa 10meseci moj sin nije znao no da puzi ni da stoji...nista...niti ga je zanimalo...tek je negde pred rodjendan poceo kao malo da stoji i bukvalno smo ga ucili da pravi korake, nista nije hteo sam a do godinu dana ga nismo ni forsirali...sa 13,5meseci je prvi put stao sam bez drzanja onako par sekundi...prohodao je sa nekih 16-17meseci i tada je bio jako oprezan(kao i sada), i odmah je vrlo sigurno hodao...znaci bukvalno je preskocio onu fazu teturanja i padanja, jednostavno nije hteo da se pusti dok nije potpuno siguran...i danas, mada ima skoro 20meseci kada treba da sidje i sa njmanjeg steprnika lepo sedne, okrene guzu kao da ilazi sa kreveta i onda ponovo ustane..ma prosto ga je milina gledati, nema stresa da ce da padne...nemoj da se sekiras(a i meni nije svejedno bilo) ali definitivno svako dete prati neki svoj ritam, moj sin je jako oprezan verovatno kao i tvoj

Jos jedno pitanje za mama ennu-kako ste poceli dete da ucite da pravi korake?Ja se plasim da forsiram dete.Moj se "penje"uz mene ali savc se trese i iskrivi.Vidim da nije spreman a hoce.I nije mi jasno zasto dete nece pravo da puzi.On se dize kad miruje a cim pocne da "puzi"spusti stomak i ne odize od podloge/Vuce se na laktovma.

Na zalost, ja sam to iskusila odmah posle porodjaja. Mleka prvo nije bilo dovoljno, pa ga je bilo malo vise, pa sam taman pomislila da ce krenuti kad je mesec i po dana kasnije potpuno prestalo - mislim da je bilo od stresa, u to vreme smo u porodici prolazili kroz pakao.

Dakle, Bebelac NIKAKO. Imas Milupina mleka (Aptamil ima 1000 varijanti), moze i Novolac ili NAN (ja ih nisam koristila, ali vidim da su druge mame zadovoljne). Nemoj se sekirati, za nedelju dana najvise ce se navici i bebac i stomacic. :wink:

šta da ti kažem, juče je izašla doktorka da ga pregleda, jer je počeo užasno da kašlje, i naravno na kraju ispisala antibiotik, jer mu je grlo crveno..pije Sinacilin sirup na svakih 8 sati, ma užas kako se mučimo da proguta...pokušala sam mu staviti u mleko, u čaj, u sok od jabuke, samo izgura napolje cuclu...e onda se opet vratila na kašičicu, pa plačemo oboje dok ga ja mučim da mu ostanu zatvorena usta dok ne proguta lek...ali vidno mu je bolje već posle 2 porcije leka...nadam se da neće ovo dugo trajati...juče sam mu stavila malo banane u pirinčanu kašu, jede ko da nikad u životu do sada nije jeo, mamino pile...

Mame, preklinjem vas, pazite sa antibioticima! Trazite uvek antibiogram pre nego sto pristanete na antibiotike, veoma su opasni! Isto kao i gvozdje. Nije mi jasno zasto ih lekari tako lako prepisuju. Ako nije pravi antibiotik, dete ce razviti rezistenciju na njega i kad mu bude stvarno trebao nece mu pomoci, a sad ga njime samo trujete.

Ne zaboravite da je prolece, mozda je i alergija (ja se davim ovih dana).

Za nosic kupite Sterimar - rastvor morske soli, ima divnu pumpicu i stvarno pomaze.

Mame, preklinjem vas, pazite sa antibioticima! Trazite uvek antibiogram pre nego sto pristanete na antibiotike, veoma su opasni! Isto kao i gvozdje. Nije mi jasno zasto ih lekari tako lako prepisuju. Ako nije pravi antibiotik, dete ce razviti rezistenciju na njega i kad mu bude stvarno trebao nece mu pomoci, a sad ga njime samo trujete.

Ne zaboravite da je prolece, mozda je i alergija (ja se davim ovih dana).

Za nosic kupite Sterimar - rastvor morske soli, ima divnu pumpicu i stvarno pomaze.

ovo kod Gabriela sigurno nije alergija, pošto mu je grlo crveno i malo natečeno,kao i kanal nosa a malo i uši...kašlje ko magarac...a što se antibiograma tiče vikend je,već je bilo kasno popodne juče kad je doktorka izašla da ga vidi,nema kad da se uradi,a dete mi je loše...otkad pije Sinacilin u minimalnim količinama već mu je mnogo boljem napokon mirno spava, a tek 3 puta je popio lek...i ja sam pila Sinacilin za vreme trudnoće iz istog razloga,i hvala bogu dete mi se rodilo zdravo...e sad, naravno znam da može da bude i štetno, ali pošto je vikend nemam mnogo mogućnosti i vremena za razmišljanje..nažalost to je sad tako...

rosarium, i ja sam veoma brzo izgubila mleko...ko Boga te molim, ne moj da mu daješ Bebelac..a po mom mišljenju ni Aptamil...Gabriel je imao užasne grčeve od Aptamila...onda smo prešli na Novalac koji je super, kao i NAN i Humana...mi sada pijemo Humanu, i veoma sam zadovoljna, grčeva nema, niti bljucka, najviše voli ukus Humane od svih isprobanih, verovatno zato što je možda malčice slađe..e sad nemoj da misliš da ima unutra belog šećera, ni slučajno...iskreno ja sam sve probala koje je on pio, i meni se najviše sviđa ukus Humane...a ti sad odluči...

Pa ja i bila kupila Humanu poucena iskustvima mama sa foruma, a nama doktorica rekla da ima izvrsna iskustva sa Bebelacom :???: A ona je jos i nacelnica i onako mlada je i, reklo bi se, u toku sa novim saznanjima, pa mi cudno bilo sto nam ga preporucuje. Ja se tu zalozih za Humanu, a ona rece: slobodno probajte Bebelac.
Trenutno mi je sinak ujutru u "Sve me interesuje, osim hrane" fazi, pa siki onako metiljavo po dva minuta i onda pocne da zijeva unaokolo, i gleda, gleda, gleda. Sat vremena provedem sa njime pokusavajuci da ga okrenem put sebe i sve pjevam: vidi, sika, sika, sika, vidi, sika, jupiii, njami, hureeej, ali nema vajde. Onda moram da izmuzem ono mlijeka sto je ostalo, i sve kukam sto prosipam :sad2: A popodne navali, bas kad ja nemam dovoljno.

Jos jedno pitanje za mama ennu-kako ste poceli dete da ucite da pravi korake?Ja se plasim da forsiram dete.Moj se "penje"uz mene ali savc se trese i iskrivi.Vidim da nije spreman a hoce.I nije mi jasno zasto dete nece pravo da puzi.On se dize kad miruje a cim pocne da "puzi"spusti stomak i ne odize od podloge/Vuce se na laktovma.
ne znam sto nece da puzi ali svi kazu da je to sasvim normalno, ima dece koja puze i ima koja bi odmah sa stomaka na noge. moj je bas juce otkrio polozaj na sve cetiri, kao mali macak, samo sto nije znao sta onda da radi i kako da zakoraci kolenom pa se njihao napred-nazad. onda se ponovo spustio na stomak i tako nastavio da puza odnosno gamize :lol:.

sve hocu danima da vam kazem pa zaboravim: RESILA SAM PROBLEM SA NOCNIM PELENAMA!!!! jos uvek ne mogu da verujem. secate se da sam se zalila. svake noci jednom ili 2 puta :shock: sam morala da presvucem (ex)popisanka i krevet jer nije bilo pelene koja drzi!!!! e pa resenje je bilo jednostavno, kao sto mi je jedna od vas predlozila a ne mogu da pronadjem koja, to je bilo ko znakoliko stranica u nazad, danju mu stavljam velicinu 4(inace se ukaki do usiju :shock: ) a nocu 3. jedino sto mu umesto zelenih kao sto mi je preporuceno stavljam one zute pampers sa pilicima (newborn sensitive) posto imaju rastegljive trake (od decembra kad sam ih poslednji put koristila izaslo je novo izdanje i trake su jos rasteeegljivije, nekad sam ih stavljala da se dodirnu na stomaku sad ona leva dohvati desni kuk a desna ode sve do levog!!! :D ) ubedljivo su najbolje od svih! zelene su mom dugajliji male i dodju mukao niske gace.
koja mama mi jedala ovaj savet? moram da je castim!!!! :heart::heart::heart:

ne znam sto nece da puzi ali svi kazu da je to sasvim normalno, ima dece koja puze i ima koja bi odmah sa stomaka na noge. moj je bas juce otkrio polozaj na sve cetiri, kao mali macak, samo sto nije znao sta onda da radi i kako da zakoraci kolenom pa se njihao napred-nazad. onda se ponovo spustio na stomak i tako nastavio da puza odnosno gamize :lol:.

Da ali moj ima 11 meseci i niti puzi niti na noge,draga....smrc....

ovo kod Gabriela sigurno nije alergija, pošto mu je grlo crveno i malo natečeno,kao i kanal nosa a malo i uši...kašlje ko magarac...a što se antibiograma tiče vikend je,već je bilo kasno popodne juče kad je doktorka izašla da ga vidi,nema kad da se uradi,a dete mi je loše...otkad pije Sinacilin u minimalnim količinama već mu je mnogo boljem napokon mirno spava, a tek 3 puta je popio lek...i ja sam pila Sinacilin za vreme trudnoće iz istog razloga,i hvala bogu dete mi se rodilo zdravo...e sad, naravno znam da može da bude i štetno, ali pošto je vikend nemam mnogo mogućnosti i vremena za razmišljanje..nažalost to je sad tako...

Smrc...pilence malo, boli ga jadnicka grlo...:( Drzim vam pesnice da sto pre prodje. Ne zaboravi da mora da ga uzima bar 5 dana ako je vec poceo, zbog rezistencije.

Da ali moj ima 11 meseci i niti puzi niti na noge,draga....smrc....

Ne brini, moj mladji brat je prvi put pokusao sa 16 meseci...a sad ne mozemo da ga uhvatimo! A ja nikada nisam htela da puzim...bilo mi bez veze :)

Smrc...pilence malo, boli ga jadnicka grlo...:( Drzim vam pesnice da sto pre prodje. Ne zaboravi da mora da ga uzima bar 5 dana ako je vec poceo, zbog rezistencije.

znam šmrc šmrc,sve do srede treba da pije ovaj bljak bljak bljak bljak fuj fuj fuj fuj fuj fuj fuj antibiotik...manje kašlje otkad ga pije,i nosić više ne curi toliko...a vraća mu se i apetit, tako da sam jako sretna...juče je prvi put pio sokić od jabuke...majko moja što ga voli, sve je cupkao, i potekle su mu suze što mu nisam dala više, a ja umesto 20ml, koliko se daje za prvi put, već sam i ovako dala 40ml...ma srce da mi pukne...danas ćemo opet...a kašicu sa bananama ne mogu dovoljno brzo da mu dajem, toliko ga voli..
mame da li neko ima iskustva sa Babylove proizvodima??????...drugarica mi je juče stigla iz Budimpešte i donela i Babylove kozmetiku u kašice...ona je jako zadovoljna, sa oba sina je koristila ove proizvode...posebno je testirano za osetljivost i alergija, i ima sertifikat Nemačkih laboratorija...

Pa ja i bila kupila Humanu poucena iskustvima mama sa foruma, a nama doktorica rekla da ima izvrsna iskustva sa Bebelacom :???: A ona je jos i nacelnica i onako mlada je i, reklo bi se, u toku sa novim saznanjima, pa mi cudno bilo sto nam ga preporucuje. Ja se tu zalozih za Humanu, a ona rece: slobodno probajte Bebelac.
Trenutno mi je sinak ujutru u "Sve me interesuje, osim hrane" fazi, pa siki onako metiljavo po dva minuta i onda pocne da zijeva unaokolo, i gleda, gleda, gleda. Sat vremena provedem sa njime pokusavajuci da ga okrenem put sebe i sve pjevam: vidi, sika, sika, sika, vidi, sika, jupiii, njami, hureeej, ali nema vajde. Onda moram da izmuzem ono mlijeka sto je ostalo, i sve kukam sto prosipam :sad2: A popodne navali, bas kad ja nemam dovoljno.

rosarium nemoj da prosipaš to dragoceno mleko...24 sata može da stoji u staklenoj flaši u frižideru...pa kad popodne nemaš dovoljno mleka, ti posle dojenja još ponudi to svoje mleko, naravno treba da ga zagreješ u šerpi sa toplom vodom...znaš, staviš flašicu u vrelu vodu i neka stoji onoliko, da bude baš potrebne temperature...mooooooooooooooooooooooooooolim te nemoj da bacaš svoje mleko jer će srce da mi pukne...

sve hocu danima da vam kazem pa zaboravim: RESILA SAM PROBLEM SA NOCNIM PELENAMA!!!! jos uvek ne mogu da verujem. secate se da sam se zalila. svake noci jednom ili 2 puta :shock: sam morala da presvucem (ex)popisanka i krevet jer nije bilo pelene koja drzi!!!! e pa resenje je bilo jednostavno, kao sto mi je jedna od vas predlozila a ne mogu da pronadjem koja, to je bilo ko znakoliko stranica u nazad, danju mu stavljam velicinu 4(inace se ukaki do usiju :shock: ) a nocu 3. jedino sto mu umesto zelenih kao sto mi je preporuceno stavljam one zute pampers sa pilicima (newborn sensitive) posto imaju rastegljive trake (od decembra kad sam ih poslednji put koristila izaslo je novo izdanje i trake su jos rasteeegljivije, nekad sam ih stavljala da se dodirnu na stomaku sad ona leva dohvati desni kuk a desna ode sve do levog!!! :D ) ubedljivo su najbolje od svih! zelene su mom dugajliji male i dodju mukao niske gace.

hehehe...znači uspelo je...isto tako ja radim Gabrielu, i od tada ni jednom se nije noću upiškio,odnosno samo su pelene mokre, a sve ostalo suvo, za nas je taj fazon isto bio spas posle pranja i pranja i pranja i noći provedenih u menjanju posteljine...

ZIVIJO FORUM!!! :worth:

rosarium nemoj da prosipaš to dragoceno mleko...24 sata može da stoji u staklenoj flaši u frižideru...pa kad popodne nemaš dovoljno mleka, ti posle dojenja još ponudi to svoje mleko, naravno treba da ga zagreješ u šerpi sa toplom vodom...znaš, staviš flašicu u vrelu vodu i neka stoji onoliko, da bude baš potrebne temperature...mooooooooooooooooooooooooooolim te nemoj da bacaš svoje mleko jer će srce da mi pukne...

Zia, hvala na savjetu, nisam znala za ovo. Mada.....nema tu puno mlijeka, onako pet strickova, pa onda nekoliko kapi iz svake sike, nego meni zao sto nije sve pojeo sto se u tom trenutku naslo u siki :(

Back