blogger with a cause
Zainteresovan član
- Poruka
- 359
Moguce je da si nesto jela pa je zbog toga mleko poprimilo ukus te hrane i zato odbija da siki.Izbegavaj jake zacine - biber,luk,boraniju,grasak,pasulj.Ako pusis mleko moze da ti bude ljuto - ili ako pasivno udises dim. Od cokolade ce verovatno da dobije zatvor,a kafa i caj razdrazuju bebu. Pokusaj da malo trljas bradavice da nabubre jer mozda ne moze lepo da ih dohvati.Meni je jedna bila malo uvucena pa sam imala problema sa malim oko toga.Nije mogao lepo da siki.Posle je odbijao tu siku i da ti ne pricam.
Sto se tice onog caja za nadolazak mleka stvar je individualna. Meni je dete dosta bljuckalo i kadkad povracalo od njega. Pozalile su mi se jos neke mame koje su ga pile. Probaj da pijes Bozu,ona je mnogo bolja od tog caja i za tebe i za dete.
Da,umalo da zaboravim.Operi dojku svaki put pred podoj i nemoj da je mazes nisakakvim kremicama jer ga mozda to iritira (sapun,pomada) i pokusaj da ne stavljas dezodorans, vec se brisi vlaznim maramicama blagog mirisa - ako se znojis.Sve to isto moze da iziritira bebu jer ima jako osetljivo culo mirisa.
Ajd srecno sa podojem![]()
Nemam pojma koji si ti caj pila... moj je bio neki jako fin caj sa proverenim sastojcima i mojoj bebi je JAAAKO prijao.Sto se tice hrane... ja sam jela SVE. Cokoladu sam svaki dan jela, isto kao sto sam i pila kafu... ali sam gledala da ne pijem vise od 2-3 soljice kafe, kao sto sam i kroz citavu trudnocu radila. Jela sam grasak, pasulj... wow, sto sam jela pasulj... pa bas mi je tada jako prijao, jela sam ga vise nego inace. To sta bebi prija, a sta ne je JAKO INDIVIDUALNO. Mom sinu je smetalo kada sam jela jaja (kada je bio mali), posle se navikao... ili kada sam jela nesto slano. Jos uvek imam bolne uspomene na neku slanu pizza-u sa incunima i kaparima. Odrao se od plakanja tog dana. Za takve prilike treba imati smrznutu zalihu mleka.