a recite mikako je kod vas sa spavanjem nocu? kad vam bebe idu na spavanje?
koliko se cesto bude?
sisaju li nocu?
kad su pocele da spavaju po celu noc?!
moj zaspi oko 8.30-9.00 u mom narucju (znam da je to velika greska!) ali se budi u 2.00 i u 4.00 da sisa pa onda oko 7-8.00 se probudi definitivno i ustajemo. ukoliko popusti pelena oko 5-6 moram da intervenisem :-( zato mu je cesto promenim u gluvo doba posle sisanja u 4 sto mi zombiranoj uopste nije lako!! (dok je dojenje jednostavno. oboje smo u polu snu a traje 5 minuta!)
postoji neki metod tzv. Estevil po nekom pedijatru kojim se deca "nauce" da spavajuod uvece do ujutru. poznajete li ga?[/QUOTE
Ja stavim sinka da spava u rasponu od 9 do 10 i po, zavisno od toga kad se navrse tri sata od prethodnog dojenja. Nismo ga ni u pocetku budili u toku noci da jede (sam bi se probudio), pa smo nastavili da ga ne budimo. Prvih 20 dana jeo je dva puta u toku noci, spavao je, inace, po cijeli dan, a sada bude budan po 4, 5 sati prije kupanja, tako da je, na moje zadovoljstvo, poceo da spava i po 5,6 sati u cugu, jednom cak i 7 :shock:. Npr., jede od 10 do 10 i 20, kenjka nekih pola sata, pa se vrtimo oko kreveca i ljuljamo ga dok ne zaspe, i onda se probudi u 3 ili 4, i onda opet ujutru oko 6 ili 7. Ja ga dojim lezeci, nekako nikako ne uspijevam da se namjestim da ga dojim sjedeci, a i kada ga dojim komirana nocu, sigurnije mi je lezeci, jer se bojim da bih se prevrnula preko njega.
Inace, nisam cula za taj metod, ali sam zato cula za neke srecne roditelje cije bebe u 3 i 4mjesecu pocinju da spavaju po 10 i cak 12 sati

.
btw, Hipotenuza, ovo sto rece za Pampers je vrlo obeshrabrujuce

Zar je moguce da su pelene za veci uzrast slabijeg kvaliteta? Ili se kolicina "izlucevina" tako puno poveca kod vecih beba?
Imam i ja nesto da pitam. Sta radite kada znate da vam beba nije gladna, nije ukakana, nema grceve, dovoljno ste vremena proveli sa njom, a ona place, pretpostavljamo za drustvom? Da li je odmah uzimate ili je pustate da place i da se sama umiri? Ako je pustate da place, koliko dugo? Meni ovaj ili onaj kaze, nemoj pustati bebu da place, dobice bruh, itd. dok nam je doktorica rekla da beba mora da place oko 2 sata dnevno radi pluca i da one bebe koje ne placu moraju bukvalno da se natjeraju da placu.