terapeut
Primećen član
- Poruka
- 988
Hvala najlepse na objasnjenju. Pozz 

Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
upravo moj pedijatar je rekao da je najbolje koristiti staklene flašice, NUK-ove su najbolje...ja inače koristim Aventove, ali na njima nema tih oznaka koje si ti spomenula...ipak staklene je lakše i čistiti...Aventove koristim samo zbog toga što sa pumpicom dobijaš i dve flašice pa sam mislila i da ih iskoristim...a od pre neki dan koristim i sterilizator,pa mi je malo lakše održavanje...do sada sam iskuvavala, i koristila s svremena na vreme tablete za sterilizaciju..za sve tri navedena imam i pro i kontra..od iskuvavanja naslage kamenca su užasne...od tableta za sterilizaciju dude imaju specifičan miris kao kad baciš hlor u bazen(dobro nije toliko jak miris, ali oseti se), a ovaj aparat za sterilizaciju...pa prvo moraš dobro da opereš flašice i dude, onda staviš u sterilizator..flašice su fantastične,ipak na dudama se oseća taj miris kao ustajalog mleka...ma ne možeš biti dovoljno pametna...već sam napomenula, treba da nađeš adekvatne stvari za svoju bebu...svi su oni posebni, pa različito i reaguju...
Ma zbog stranica!Uzas!
A sto se tice tvog pitanja-znam da razmak treba da bude 6 nedelja izmedju dve primljene.barem su meni tako rekli jer moje dete je primilo pentaxim prvi u Bgu i kad je trebao da primi drugi(a mi morali da putujemo,posto vise ne zivimo u Srbiji) rekli su mi da treba da primi barem nedelju dana pre puta a to je bilo nakon nepunih 6 nedelja pa smo cekali da prodje i ta 6-ta da bi primio vrlo bitnu drugu dozu.Prvu je primio sa dva meseca i 9 dana.
a recite mikako je kod vas sa spavanjem nocu? kad vam bebe idu na spavanje?
koliko se cesto bude?
sisaju li nocu?
kad su pocele da spavaju po celu noc?!
Sa pampersom nesto nije u redu odkad su ubacili onaj bath care lotion. Kod nas u JA majke masovno prelaze na huggies ili neke druge pelene jer bebe dobijaju osipe i ojede. Da li i vi imate takve probleme??? A sto se tice propustanja pelena, to je zato sto veci brojevi nisu predvidjeni za decu koja sisaju ili se hrane nocu, pa i vise mokre. Smatra se da bebe starije od tri meseca nemaju potrebu za hranom u toku noci i da ne placu zato sto su gladne.
a recite mikako je kod vas sa spavanjem nocu? kad vam bebe idu na spavanje?
koliko se cesto bude?
sisaju li nocu?
kad su pocele da spavaju po celu noc?!
moj zaspi oko 8.30-9.00 u mom narucju (znam da je to velika greska!) ali se budi u 2.00 i u 4.00 da sisa pa onda oko 7-8.00 se probudi definitivno i ustajemo. ukoliko popusti pelena oko 5-6 moram da intervenisem :-( zato mu je cesto promenim u gluvo doba posle sisanja u 4 sto mi zombiranoj uopste nije lako!! (dok je dojenje jednostavno. oboje smo u polu snu a traje 5 minuta!)
postoji neki metod tzv. Estevil po nekom pedijatru kojim se deca "nauce" da spavajuod uvece do ujutru. poznajete li ga?
I ja koristim sterilizator i bas sam zadovoljna njime. Za 8 minuta sterilise 8 flasica.I nema vise upropascenih serpi i lonaca i velike potrosnje struje.
Naravno da treba dobro da operes flasice i cucle (da cuclu izvadis iz plastike i operes oba dela jer se tu zadrzava prljavstina i sapunica) Koristim tecnost za sudove i mekani sundjer za pranje teflonski povrsina jer ne ostecuje-grebe flasicu,a koja mora dobro da se ispere od sapunice da je dete nebi pilo u mleku,jer koliko god ti da sterilises lose isprana sapunica ostaje na unutrasnjem zidu flasice. Od pocetka koristim destilovanu vodu za sterilizaciju - mozes je kupiti u balonu od 5l i uopste nije skupa, a traje dugo, jer ova nasa ima strasan kamenac. I sterilizator ce se brzo pokvariti od nase pijace vode. Miris ustajalog mleka na cuclama je zato sto ih nisi dobro oprala.Pazi, jer beba moze od toga da dobije eserihiju!!!! Uvek posle pranja predji prstom u unutrasnjoj strani cucle i ako osetis da je masna operi je ponovo.
I moj malisa izgleda ima neki osip oko cmarica. Ne znam da li je to od Pampersa ili zato sto sam mu uvela lasicu pa je alergican na nju.(pise u knjizi da hoce da se zacrveni i od uvedene hrane)
Sto se tice nocnih pelena, postoji Pampers 3 koji je bas za noc - Nacrtana je crnkinja sa klincem. Ja njih stavljam malisi iskljucivo nocu ili kad podjemo u setnju i nemam nikakvih problema. Moze bas dugo da izdrzi. Meni je par puta bio upisken jer nisam dobro zategla onaj lepljivi deo na stomacicu. Znaci za noc Pampers 3, a za dan Pampers 4.
i moj mali je imao osip...već sam pisala o tome...sva crvena guza i gorelo je, na dodir je bio vruć, mada on nije reagovao, znači nije ga bolelo...e sad pedijatar je rekla da je možda zbog disbalansastomačne flore ili zbog Pampers pelena...kao mali bebac koristili smo i Pampers i Huggies,i bilo je svejedno, nije imao nikakvih reakcija...sada mu se već povlači crvenilo, ali posle korišćenja Nystatin i Pantenol masti...a toku dana koristim isključivo tetra pelena,i samo noću Pampers...
Moguce da ti je bebac postao alergican na Pampers, ili na vlazne maramice? Jer si mu menjala ili koristis iste? Mene je prodavac u bebi butiku dok sam jos bila trudna posavetovao da mu stalno menjam maramice da bi se guza navikla na promenu da nebi imao posle problema kad mu ih promenim. I stvarno. Ja sam promenila nekoliko vrsta i nisam imala problema. Presvlacim ga na svaka 3 sata izuzev nocu.I svaki put obrisem maramicom i stavim Pavlovicevu i milina Nocu mu stavim nocni Pampers u 12h, tad ga i zadnji put nahranim i do 7h ujutro sam mirna. Pavlovicevu koristim obilato iako neki pricaju da je ne treba stavljati jer Pampers ima zastitu. Samo ona ne pomaze kad se guza ili vrat ojedu. A mom malom se ispod podgusnjaka stalno skuplja, ne mogu nekad lepo da ga obrisem i nekad mu se zacrveni - kad stalno zeza dok jede i pusta mleko niz usta, a ja ne stignem sve da mu obrisem. Nesto nece da jede u poslednje vreme pa se natezemo.Inace ima4,5 meseca. Jedino mi pomaze Jekoderm - ali onaj pravi, sto mirise na ribu, ne Jekovit. Cula sam da je i Bekutan sa cinkom odlican kod ojeda i alergija - probala je drugarica cije je dete takodje sklono alergijama na pelene.
u početku sam i ja koristila više vrsta, Pampers, pa Jonhson'a, pa Huggies vlažne maramice, ali sad već ne koristim nijednu, samo ako idemo kod goste ili lekara...kod kuće isključivo sapun i tetra pelenu da prebrišem na suvo na savet pedijatra...tek od kada tako radim počelo je da se povlači, i sad već guza super izgleda, ali plašim se da se vratim na bilo koju vrstu pelena, jel izgleda da podnosi iključivo tetra pelene...inače koristim tkz.Originalnu Pavlovićevu mast, ta mi je najbolja, ali kod osipa je pomogao jedino Nystatin i Pantenol mast...