SAVETI O BEBAMA

• Začetnik teme Začetnik teme mamaa
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
i ja sam dala Espumisan Gabrielu, ali jedva ga je progutao...on kad ima ovakav grč uopšte ne čuje ni ne vidi...ne možeš ga toliko smiriti, da te barem na par sekundi sluša...a i šta bi slušao bebac od 3 meseca?..no enigma je razrešena...kaka je opet jako smrdljiva, slinava, to ga je mučilo...u sredu kada smo išli u savetovalište na merenje duvao je jak vetar, mada je on bio dobro obučen, izgleda da je veoma osetljiv i od tada se sprema ova prehlada....to smo već prošlog meseca jednom proživeli..i tada je bila muka, isti ovakav grč, pa onda počeo pun nos, da guta slinu, pa onda slina izlazi sa kakom, baš smrdljiva...opet sam počela da mu dajem Liobif, posle konsultovanja sa pedijatrom, pa videćemo za koliko dana će stomačna flora da se stabilizuje...u svakom slučaju sinoć nije nešto spavao, pošto mu je nos bio pun, i džaba sam ja čistila, ni ne možeš stalno maltretirati dete sa tim odvratnim vakumom...pre sat vremena je uspeo da zaspi, i sad spava kao mali anđeo...

ko od vas koristi, ili je koristio box ili vrtic (kako li se to vec zove kod nas, onaj mali prostor opasan mrezom u koji se beba stavi da se igra i da ne pobegne ;-) )? Jesu li rado provodili vreme u tom cudu? koliko je bio veliki? ne znam da li da ga kupim ili ne...dete mi je stalno po rukama ili pored mene na dvosedu. moram da ga navedem (i da ga naucim) da se sam igra.

drage mame! hitno mi treba pomoc! moj sin (17mj.) nece nista da jede! popije mlijeko ujutru i uvece a u toku dana jedva da nesto stavi u usta. ne znam sta da radim...takav je vec mjesec dana...njegov doktor kaze da je to normalno za taj uzrast ali mene hvata panika...doduse,pojede za rucak 2-3 kasike ali to je premalo! HELP!

Joj Bože kako mi je ovo poznato!!!
Mi smo imali takvu dramu pre jedno dva meseca. Do tada jedina stvar kojom sam u svakom trenutku mogla da se pohvalim jeste bila klopa. Od rodjenja jede ko pravi. Prešao je na ne pasiranu hranu već sa sedam, osam meseci i jede ko na slavi, sve po redu.
I da ne bude sve savršeno, oko 20og meseca krene ludilo. Ne mogu, neću, gura od sebe, uzme pa pljune i to da samo pljune. To su bili napadi besa, dok mu ne obrišem jezik od i najmanje mrvice hrane. Omiljenu klopu smo uvek čuvali u šteku ako baš ništa neće onda mu nudim ono što znam da obožava. Ali... onda krene samo viršle i tako pet dana i to doručak, ručak, večera. Šesti dan ja opet po redu, iznesi jedno, drugo, treće kad neće ništa ajd viršle, ni da ih vidi.Pa je prešao na jaja i opet ista priča.
Posle mesec dana krene panika. Odvedem ga kod lekara, krvna slika odlična i eto.
Dan nakon vadjenja krvi dete krene da jede, najnormalnije kao da se ništa nije desilo.
Sad opet krka lepo, ne tako kao ranije ali makar jede.
Posle godine dana dete sve manje dobija na težini i to je normalno, zamisli da dobija i dalje po kilogram mesečno koliko bi imao sa tri godine.
Ništa se ne brini, redovno u savetovalište, prekontrolišite krvnu sliku za svaki slučaj, a možeš da mu daš i neke vitamine ako ti je baš frka.

Hipotenuzo, taj box ili vrtic(ja to zovem ogradica) moj sin nije hteo ni minut u tome! Prvo sam ga stavljala sa 6 meseci, i nema sanse. Ja mislila, hajde kad pocne cvrsto da sedi onda ce mozda hteti. Stavi ga sa 8 meseci nema sanse da sedi unutra i tako koliko god puta sam ga stavljala nije hteo da sedi unutra(mada znam majke kojima je ta ogradica kao kasnije i dubak-mada ga ne preporucuju-bili spas). Uglavnom zavisi od deteta, pa ne bi bilo lose kada bi pozajmila od nekoga, makar na par dana, da vidis kako ce da reaguje, jer ta ogradica nije mala, samo ce ti zauzimati prostor a o bacenom novcu da i ne pricam.
Zia i Happy-ca sincici su vam preslatki.

kao sto sam i mislila: zavisi od deteta do deteta. nemam od koga da ga pozajmim. a jednom kad platim 100 eurica ak omu se ne svidi okacicemo ga macku o rep! :-|

kad vec pricate o klopi: posle 5 nedelja od pocetka uvodjenja kasica sa 2 kasicice smo stigli do pola case(i to tek pre 4 dana)! Prosto mi je neverovatno:-P! na jelovniku mu je supa od krompira,sargarepe i tikvice sa malo izmiksanog tog povrca, neki kao rizolino (bez secera), parmezan i maslinovo ulje. uvela sam i meso koje na pocetku nije hteo ni da primirise. nije mu bas drago ali ide;). posle svakog rucka smo umazani oboje od glave do pete ukljucijuci i medu-igracku kojeg gura u usta izmedju 2 zalogaja...
evo ga i moj mali princ:
_3182263.jpg

Mi smo imali ogradicu (ili box), hteo je da sedi u njemu kada smo tu i može da nas vidi, ili kada je tu neko dete (starije), pa mu ubacuje igračke koje baci. Uglavnom, prodali smo je za 50 eura (velika Chicco-ova), te i tebi preporučujem da uzmeš polovnu, lepo očuvanu a ako imaš sreće naći ćeš i maltene novu. Imam prijatelje i komšije čija su deca puno vremena provodila u ogradici i to je zaista spas za roditelja.

Moj decak ima tri i po meseca, a deda mu je vec sad kupio ogradicu. :)
Polovnu, i ogromna je tako da nemam pojma gde cu je smestiti u jednosobnom stanu.

Inace jedva cekam da moja debeljuca (ima sedam kila i sto gr) pocne da jede kasice. za sad pijemo sokic od mrkve i jabuke,koji pravimo kuci, ne kupujemo. :)

zivim u Rimu. probacu da pogledam na e-bay-u da li mogu da nadjem neku...

klinac ti je opasno lep...pu pu pu...da ga popljujemo po naski...nego isprobaj ogradicu kod neke drugarice koja je ima...ili u nekoj prodavnici decije opreme...i pogledaj po netu uvek se nadje jeftinije i novo i koliko ti se to isplati u odnosu na e bay (krajnja cena i da li je novo ili polovno)...hhh...:heart:

Imam jedan problem, poceli smo sa odvikavanjem od dojenja! Mm je juce uspavo mog sina (ima 1,5godinu), jeste trajalo uspavljivanje sat vremena, ali je uspeo. Medjutim, mali se probudi posle sat vremena i pocne tako da place, da sam se sva isprepadala.:cry: Cudno je bilo to sto nije trazio da siki, vec se samo bacao i plakao, plakao... Na kraju sam ipak popustila i dala mu da siki(i onda sam ga jedva smirila, nije hteo da prihvati vec se samo bacao i plakao:cry:). Naj stasnije mi je bilo sto nikako nisam mogla da ga smirim, nije hteo da se nosi (probali smo oboje) ni da legne, ni da pije ni caj..nista!:cry: Danas sam potpuno ocajna, pa me zanima da li je neko imao slicna iskustva, da li znate neki "trik" kako ste odvikli vasu decu!:cry:

Da li je humana mleko? Izvini nisam upucena jer sam dojila. Ali ovako je nama rekla doktorka, dojenje(ili mleko) se ne izbacuju i ne zamenjuju obrokom, dete normalno pije mleko kao i pre uvodjenja cvrste hrane a hrana se daje izmedju.

Back