Moja beba ulazi u 6. mesec za neki dan. Dajem mu kasice od voca i povrca al dokle treba da mu dajem humanu jer ipak mu je humana jos uvek glavna klopa...
Uvedi 3 obroka, dorucak, rucak i veceru... vec je vreme uveliko, mi smo poceli sa hranom od 4 meseca, u sestom je vec jela ko zmaj... Pola sata posle svakog obroka na pocetku mu daj humanu, dok se ne navikne na cvrstu hranu.
Ujutru prvo mleko, pa vockica / popodne mleko pa krompiric, sargarepa... predvece mleko pa zitarice, pa kupanje pa mleko... tako ide u tom periodu valjda
Mozes da mu dajes i keksic, plazmicu, i koru hleba i sl. ne opterecuj se s glutenom od 6 meseca je ok.
I meso / obavezno!
Prvo skuvas povrce i meso pa mu das tako, masnije povrce - pa onda dodajes po malo mesa u obroke.
U sedmom pocinjes s jogurtom, pa pavlaka, pa mladi sir... sve ubacujes u to povrce, pojacavas ga postepeno, u 8. vec moze da jede sve sto ti padne na pamet osim jagoda, ribe, belanca i kupusa.
Od 10 piju mleko dva puta dnevno pa mozes da mu das kravlje vec tad.
Ja nisam znala da li se kravica prokuvava ili ne pa sam kupila normalno ,,kuvajuce" mleko 2,8 i nisam ga mesala sa vodom. Lepo je to prihvatila i falim te boze ostade adaptirano iza nas.
Krvna slika joj je ok, debela nije, ima 8 zubica i 4 u usponu

Dobila sam odlicne recepte za ishranu beba, pa ih prenosim dalje cim pre