SAVETI O BEBAMA

• Začetnik teme Začetnik teme mamaa
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
i ja sam Gabrielu davala Humanine kašice,Milupine baš nešto i nije voleo a Hippove još manje...a posle sam ja radija sama pravila te kašice...skuvala pirinač,pa u blender i dodavala razna voća,povrća zavisno šta smo uvodili...

moja cerka ima sad 14 meseci i od skora kada jedemo musli nema sanse da i ona ne poklopa malo od nas. ja sam pocela da joj dajem taj nas musli pa se nesto mislim, da li je to ok? da nije to malo tesko za njen stomak? ne mogu vise da je pohvatam uopste, te nesto jede, te za par dana to isto ne jede... al za musli je uvek raspolozena :)

U jelovniku za jaslice sam videla corn flakes, pa sam onda chitala malo o tim raznim pahuljicama - kazzu da mogu bebe to da jedu bez problema, ali ne treba preterivati sa integralnim zrncima, poshto puno vlakana (koja su za nas velike dobra) za bebe mozze da bude previshe u smislu da previshe proradi stomak, pa izbacuju umesto da polako vare i apsorbuju hranljive materije... E sad, koliko je to ok, a koliko previshe - to nisu definisali :think: Ja bi najvishe verovala osecaju - ako vidish da joj prija, onda valja. :mrgreen:

fala!! nije mi nesto cudno reagovala jedino sto sam joj juce dala za veceru tik pred spavanjac pa je malo nemirno zaspala, ali tako reaguje kad god kasno vecera pa ne bih bas povezala sa muslijem. ja njoj jako cesto kuvam ovsenu kasu i palentu, jaja pa ne znam vise sta da joj dajem za dorucak/veceru. pokusavam i sa sendvicima al kako kad ide..

pa sta znam ja recimo jos uvek dajem lazaru te kasice ali sve redje i redje jer se desava da pojede pre palentu a planiram i poparu da uvedem pa onda kad voce ne pojede onda to ruckamo za obrok koji treba te pirincane kasice ili mu pomesam sa palentom to voce ...ne znam vise a nekada samo pojede hleb sa pavlakicom

Koliko treba da se kuva bundeva?
Do sada sam samo pekla...

Nodzolina,
Za dorucak mozes palnetu sa jogurtom, vocni jogurt, pa ubacis neke zitarice ili malo plazma keksa, hleb sa krem sirom ili pavlakom...Mozes sada razne u kutijama kashice...Odlicna je Hipp Ovas sa jabukom, imas stvarno razne, pa kombinujes.

Back