SAVETI O BEBAMA

• Začetnik teme Začetnik teme mamaa
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Ortopedi preporucuju da prve cipelice budu na pertle. Mi imamo Pollino i jako se lako obuvaju, kad lepo otpertlas. Nisam htela da kupujem Ciciban koje su skuplje i po 2000din, kad su Pollino i lepe i lepo uradjene.

i mi imamo polino na pertle i ja sam cula da su cipeke na pertle bolje jer fixiraju nogu a cicajk jeste nama prakticniji ali se otkaci pa detetu noga dolazi u situaciju da je izvrne ili slicno...tako bar kazu sta znam ajde reko mi uzeli polino inace ciciban imate ko je iz bgd u piramidi na 1 spratu povoljno bas bas imaju i pavle i polino svasta nesto...pavle su super!

Nase cipele su chicco,stvarno su bile preskupe,ali mm zapeo za te i nijedne druge:)
Sto kazete,za nas su komplikovanije ove sa pertlama ali su mozda bolje...ja danas samo sto sam mu obula cipele da idemo napolje,on sedi i lepo covek dira pertle i odvezao ih...:roll:Kod mene je generalno strah da mu ih ja ne obujem dobro...eto toga se ja plasim...jer uglavnom je to sve nesto na brzinu i on se mrda...

i ja češće kupujem one na čičak,mada ima i na pertlu...ako je kalup dobar,onda su i cipele na čičak sasvim okej,ako kalup drži nogicu kako treba,nema veze da li pričvršćuješ pertlom ili čičak trakom,pošto ni pertlu ne možeš vezati baš jako...

Devojke, da li neka od vas ima iskustva sa spazmatičnim napadima kod dece?
Mi smo našu devojčicu odveli lekaru zbog temperature, koja treći dan već nije imala nameru da prodje. Primetila sam ja i pre nego što mi je dr rekla da beba čudno diše, pliće i brže, ali sam mislila da je to zbog temperature, da je umorna i slično. Medjutim, dr kaže da to ukazuje na mogući skori spazam. Ne mora da se desi, ali kaže- toliko iskustva imam, da znam da prepoznam da je to to. I ja joj verujem. Dala je aloprol ( spalmotil ) da dajemo bebi na osam sati, tri dana, i već je posle dugog davanja leka lakše disala.
Sad mene interesuje, kako ja da prepoznam ako to , ne daj Bože, ipak počne? Kako to uopšte izgleda? Šta da očekujem, koliko će da traje, da li je strašno??? I šta još mogu da uradim, osim leka, naparavanja bebe nad kamilicom, i mazanja meda na grudi uveče pred spavanj ( ljudi, nemate pojma kako je to dobra stvar, pomogne joj svaki put, za par dana izbaci sav sekret, samo piče zelembaći iz nosića ), dakle šta još da uradim da sprečim da do tog napada dodje???
Ne zamerite, nemam iskustva sa time, iako je, takoreći, tuce beba odraslo na mojim rukama, al ni jedna od njih nije moja, jel... nemam iskustva sa problemima sa disanjem, tako da sam sad uspaničena i ne znam šta da radim i da očekujem.
Ako neka od vas ima savet, ili bar da mi kaže kako to izgleda, unapred se zahvaljujem :)

Nemam nikakvo iskustvo niti kakav savetu vezi spazmaticnih napada, iskustvo sa kracim i plicim disanjem prilikom visoke T imam i te kako...i nije spazam u pitanju vec obicne viroze i upalice visokih disajnih puteva.
Od srca vam zelim da nije spazam u pitanju...a to za med na prsa stvarno deluje? kako joj stavljas? mi sa slajmom nikako na kraj izaci pa sve metode probavamo....

Pisala sam već, ali naravno, ponoviću :)
Namaže se malo meda bebi na grudi, uveče posle kupanja i odmah se obuče zagrejan bodi. Ja sam grejala na TA peći, mada može i neko drugi da greje peglom i odmah ti doda da obučeš bebi. Onda se obuče i zagrejana pidžama ili majica dugih rukava, šta već ko oblači detetu za spavanje, i onda pod pokrivač, dok je sve to još toplo. Do jutra nema meda na koži, ostane par flekica na bodiju ali to se opere, a videćeš da vrlo brzo beba krene da izbacuje sekret. Dva tri dana samo slini i kašlje, ali baš produktivno, izbacuje i kroz stolicu. I zaista se jako brzo očisti od šlajma i sekreta.
Sad, moguće je da to zavisi i od kvaliteta meda. Mi imamo naš med, direktno iz rama u centrifugu i dok sipaju u tegle ja sklonim nekoliko za nas. :) Uzmi livadski npr, nemoj neki prejak, ali gledaj da kupiš neki dobar, bez primesa i gluposti, samo čist prirodan med.
I srećno :D

Namaže se malo meda bebi na grudi, uveče posle kupanja i odmah se obuče zagrejan bodi. Ja sam grejala na TA peći, mada može i neko drugi da greje peglom i odmah ti doda da obučeš bebi. Onda se obuče i zagrejana pidžama ili majica dugih rukava, šta već ko oblači detetu za spavanje, i onda pod pokrivač, dok je sve to još toplo.

Ja med (nama, velikima :) ) na grudi stavljam tako sto u serpici ugrejem kasiku-dve meda, pa na lanenu krpu namazem tako ugrejan med... lanena krpa mnogo duze drzi toplotu, tako da je i efekat bolji... a kao sto atakualpa rece, rezultat je fenomenalan kad god vas bole pluca od kaslja, sekreta, upala traheje...

I moje dete je bilo, a i danas ume da bude, lenjo za zvakanje.
I sad ga uhvati bas to sto Lazy kaze da zvace pa pljune, pa uzme novi zalogaj pa u krug.
Sto se tice pricanja dugo je samo mumlao a onda je odjednom propricao i sad ima bas zavidan fond reci. To se desilo negde oko18-20 meseca da je otvorio usta i sad ne zaklapa :).

juce sam pomenula maramice za pranje zubica kod beba koriste se od 4 meseca...dal toga ima u srbiji i dal je neka od vas uopste cula za to sta je to i kako izgleda?ja za to cula od drugarice iz hrvatske pa me zanima...

Joj, kad smo kod zuba i pranja - meni zubarka rekla da kupim pastu 0+ i da pocnemo da koristimo po mrvicu te paste. E sad, ona je naglasila da bude 0+ a ne 12+ zbog kolichine fluora, a apotekarke i apotekari me belo gledaju kad im to trazzim. Imaju samo neku 0 - 6 godina, ali to nije to, tu ima dosta fluora za dete od 5 godina koje zna lepo da pljune. Jel zna neko gde u Novom Sadu nabaviti pastu za maaaaale bebe?

Joj, kad smo kod zuba i pranja - meni zubarka rekla da kupim pastu 0+ i da pocnemo da koristimo po mrvicu te paste. E sad, ona je naglasila da bude 0+ a ne 12+ zbog kolichine fluora, a apotekarke i apotekari me belo gledaju kad im to trazzim. Imaju samo neku 0 - 6 godina, ali to nije to, tu ima dosta fluora za dete od 5 godina koje zna lepo da pljune. Jel zna neko gde u Novom Sadu nabaviti pastu za maaaaale bebe?

ja nemam pojma,moj koristi onu vandemecum

Back