SAVETI O BEBAMA

• Začetnik teme Začetnik teme mamaa
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Tico, daj joj pre adaptiranog uvek da proba da sisa, i to dugo nek siki i pokushava (ne bash toliko dugo da se unervozi i plache) jer to potstiche mleko da se stvara, pa joj onda daj adaptirano da ne ostane gladna... ako tako radish za svaki obrok, bar po teoriji, bi trebalo brzo da ti se regulishe mleko, a ako joj samo dash adaptirano i umesto sisanja mleko ce ti skroz na skroz nestati poshto da bi se stvaralao mora bebe da gnjavi siku.

Tico,
Bas kao sto Lazy kaze...Mnoge mame dohranjuju bebe, samo moras uvek prvo dati da sisa,pa onda ponudis dohranu. I naravno, ako vidis da se ponovo sredilo mlekce, da ga ima dovoljno, ukidas dohranu. Meni se kolicina mleka smanjila od stresa kad smo bili u bolnici, pa sam mu tamo davala i malo Humane, ali vec posle par dana se sve sredilo i uspela sam da nastavim samo sa dojenjem.

sta bi na kraju?

ovaj moj je posle 48 sati temperature i ruke tvrde kao kamen samo odjednom ustao, kao da nishta nije bilo i tu se pricha zavrshava. a pizdrla sam... i psovala i shta sve ne....

kako je proshla angi na komisiji?

Bi to da mu je cela butina bila crvena i vrela. Noga vidno deblja od druge. Nije imao t i bio je solidno raspolozen ali to na nozi je odvratno izgledalo. Sad, posle 4 dana je prestalo da bude vruce a malo je poplavelo :confused: ali nije vise ni toliko crveno... S**em im se na vakcine.

Bi to da mu je cela butina bila crvena i vrela. Noga vidno deblja od druge. Nije imao t i bio je solidno raspolozen ali to na nozi je odvratno izgledalo. Sad, posle 4 dana je prestalo da bude vruce a malo je poplavelo :confused: ali nije vise ni toliko crveno... S**em im se na vakcine.

evo sad citam ovo po 7mi put i pitam se ... noga??
nama su davali u guzu
sad mi noga nije jasna
srce malo....

zelela bih da znam da li pasterizovano kravlje mleko treba prokuvati,isa kojim procentom masnoce da predjem na njega,s obzirom da bebe imaju 13 meseci,a dosada su pili bledile sa dodatkom gvozdja i nekih vitamina.unapred hvala

Ako se ja dobro sećam, otprilike dete treba do 6.meseca da udvostruči težinu sa rođenja.
To je otprilike tako, ne mora da bude bukvalno. Znači, Aleksa je odličan. Za mesec dana će biti kao po knjigama. :D

pa kako sad da znam da li moja devojcica napreduje dobro,rodjena je sa 2.300 sada ima 8 kg sa 13 meseci,a njen bratic,rodjen sa 2.600 a ima 11kg ona je sva sicusna,zdrava je ali me brine njena kilaza.

zelela bih da znam da li pasterizovano kravlje mleko treba prokuvati,isa kojim procentom masnoce da predjem na njega,s obzirom da bebe imaju 13 meseci,a dosada su pili bledile sa dodatkom gvozdja i nekih vitamina.unapred hvala
ne,ne prokuvava se,prvo krenes sa 1,6mm a posle ako sve bude ok ides na 3,2mm
pa kako sad da znam da li moja devojcica napreduje dobro,rodjena je sa 2.300 sada ima 8 kg sa 13 meseci,a njen bratic,rodjen sa 2.600 a ima 11kg ona je sva sicusna,zdrava je ali me brine njena kilaza.

i moj decak je sicusan ali bas puno jede,jednostavno je takav,jako je aktivan i po ceo dan skace,ako je beba zdrava nema sta da se brines,svako dete je prica za sebe i svi su razliciti,bitno da je ona zdrava..

ne,ne prokuvava se,prvo krenes sa 1,6mm a posle ako sve bude ok ides na 3,2mm

i moj decak je sicusan ali bas puno jede,jednostavno je takav,jako je aktivan i po ceo dan skace,ako je beba zdrava nema sta da se brines,svako dete je prica za sebe i svi su razliciti,bitno da je ona zdrava..

puno ti hvala,znam da je svaki klinac prica za sebe,ali kad je vidim onako sicusnu,dusa me boli a nemirna,nemirna ne pitaj,vazno da je zdrava,sto zelim i svoj deci,a tebi jos jednom puno hvala

Evo jedne vesti sa Blicovog sajta:
* * *

Tanjug | 04. 03. 2010. - 20:49h | Foto: G. Srdanov - Ilustracija | Komentara: 1

Rukovodstvo Kliničkog centra Srbije i Ginekološko-akušerske klinike uputilo je danas hitne pozive roditeljima da donesu na pregled bebe koje su boravile do 29. janura na odeljenju za prevremeno rođenu decu te zdravstvene ustanove.

Hitan poziv upućen je zbog tuberkuloze konstatovane kod pedijatrijske sestre G. L, a KCS će, u saradnji sa Ministarstvom zdravlja i Gradskim zavodom za plućne bolesti i tuberkolozu, preduzeti neophodne mere kako bi se 54 bebe koje su bile pod rizikom, pregledaju, zaštite i medicinski zbrinu, navodi se u saopštenju Uprave KCS.
...

Ludnice,
I ja se pitam kako belance...Verovatno malo skuvanog sa zumancetom i nekim povrcem sa kojim inace dajes...

Nego, ubedjuje me drugarica da mnoga deca, nezavisno od broja zubica, sa godinu dana i malo pre jedu vec meso u komadima i sve krupno. Ja jos uvek meso blendiram. povrce malo krupnije ostavim...Kako da sazvace meso, nije mi jasno?:dontunderstand:
Dajem mu hleb sa krem sirom, gricka keks, jabuku...Ali nisam nikad uzela batak pa otkidala da mu dajem:confused:

Back