SAVETI O BEBAMA

• Začetnik teme Začetnik teme mamaa
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
uovom ili onom iz baste ima svasta da se razumemo sve nam je zagadjeno tako da je to i diskutabilno jedino ako imas bas u svojoj basti pa onda..ja sam lazi davala paradajz al oguljen i sa izvadjenom semenkama i sobzirom da sam ja sklona alergijama eto laza ih nije imao da kucnem u drvo ;)

Kako ste obezbedili fijoke da deca ne mogu da otvaraju? Mi smo zalepili nekom trako, ali sada je poceo to da odlepljuje i stavlja u usta. Dobili smonesto za obezbedjivanje fijoka, ali moraju da se buse. Jel postoji nesto bez busenja, a da je efikasno?

Hvala Kameron,
Sad sam bila i nasla clanak, ali ne moze za se udje u prodavnicu ako nisi registrovan, trzi sifru, a ne vidim kako se registruje.a sajtu sam registrovana, ali to nije to:dontunderstand:

ja sam sada bila i pise da je prodavnica privremeno zatvorena...inace sam i ja tamo registrovana tj na sajtu i uvek udje..e bzvz..tamo je bilo bas dobrih stvari u delu sigurnost

Kako ste obezbedili fijoke da deca ne mogu da otvaraju? Mi smo zalepili nekom trako, ali sada je poceo to da odlepljuje i stavlja u usta. Dobili smonesto za obezbedjivanje fijoka, ali moraju da se buse. Jel postoji nesto bez busenja, a da je efikasno?

Bile su u Turbo Limacu kao male plasticne bravice za te svrhe...nemam pojma da li sluze icemu, a bilo je i onih zastitnika za utikace, koji svakako sluze

Hvala mame na odgovorima...:D

Ne odustajem od dojenja ni slucajno...pomoglo nam je ovo pauziranje od dan,dva....
Sad su mi vec mnogo bolje grudi....
A da ih ceo dan luftiram to moze da potvrdi komsiluk hehe...
Ceo dan setam sa grudima na izvolte hihih....
Nadam se da ce sve biti ok i da me nece opet muciti grudi...
Juce i danas koliko vidim je sve ok,videcemo za dalje...
A da,neka od vas je napisala da je moguce da bebana ne uhvati dobro dojku...
Mislim da nije to u pitanju...
Mislim da je u pitanju to sto ona ``mezi`` pa je bradavica dosta dugo pod ``vakumom`` koji beba pravi...
A da joj uguram jos grudi nema sanse,samo sto je ne udavim kad joj guram dojku u usta...uhvati mi celu bradavicu...

E sad jos da vas maltretiram....:per:
Sofija ima grceve .Uglavnom je muce nocu...
Dala samo joj bibilibi cajic ali ne pomaze...
Sta efikasno preporucujete za grcice??
Ako ovako nastavim sa nosanjem ,razmazicu je i navuci na ruke...
Prija joj kad je stavim da sebe okrenutu na stomak pa tako i zaspi....i cini mi se da ima manje grceva kad se stomacic greje...termofor isto pomaze....ali sve su to privremene varijante...

Da li pali ona varijanta bakinog recepta sa kimom?

Hvala u napred.... :cmok2: :bye:

ovaj moj hoce da cacka lomljive stvari,a struju nece hvala bogu:roll:

ova moja je htela sve a sto je rernu volelaaaaaaaaaaaaaaa i to ukljucenu i zagrejanu na 250C
prvih godinu i po dana nismo skinuli pogleda sa nje...a sad mi se cini da pocinje da shvata. naravno, tek nakon jedne razbijene case se smirila, hvala bogu nista nije bilo ali se tu uplasila i sad je dovoljno samo da joj se skrene paznja da je nesto stakleno

Hvala mame na odgovorima...:D

Ne odustajem od dojenja ni slucajno...pomoglo nam je ovo pauziranje od dan,dva....
Sad su mi vec mnogo bolje grudi....
A da ih ceo dan luftiram to moze da potvrdi komsiluk hehe...
Ceo dan setam sa grudima na izvolte hihih....
Nadam se da ce sve biti ok i da me nece opet muciti grudi...
Juce i danas koliko vidim je sve ok,videcemo za dalje...
A da,neka od vas je napisala da je moguce da bebana ne uhvati dobro dojku...
Mislim da nije to u pitanju...
Mislim da je u pitanju to sto ona ``mezi`` pa je bradavica dosta dugo pod ``vakumom`` koji beba pravi...
A da joj uguram jos grudi nema sanse,samo sto je ne udavim kad joj guram dojku u usta...uhvati mi celu bradavicu...

E sad jos da vas maltretiram....:per:
Sofija ima grceve .Uglavnom je muce nocu...
Dala samo joj bibilibi cajic ali ne pomaze...
Sta efikasno preporucujete za grcice??
Ako ovako nastavim sa nosanjem ,razmazicu je i navuci na ruke...
Prija joj kad je stavim da sebe okrenutu na stomak pa tako i zaspi....i cini mi se da ima manje grceva kad se stomacic greje...termofor isto pomaze....ali sve su to privremene varijante...

Da li pali ona varijanta bakinog recepta sa kimom?

Hvala u napred.... :cmok2: :bye:

za grcice na zalost nema nista efikasno...traju koliko traju, moze im se malo olaksati sa Espumisan kapima i grejanjem stomacica, ja sam joj drzala ruku na stomaku pa joj ga lagano masirala...i nisam spavala ravno 3 meseca, onda je proslo

paradajz van sezone treba izbegavati, a u sezoni ga dobro birati
puding je nista drugo do kukuruzni skrob + ekstrakti koji su ovakvi ili onakvi i koje treba izbegavati kao i sve ostalo sa sumnjivim deklaracijama
malo slaninice im nece skoditi pod uslovom da nije preslana

puding mozes napraviti sa gustinom (kukuruznim skrobom) u koji dodas neki sastojak, onda si sigurna sta si dala :)

Lazy;
Pa paradajz ti je zdraviji od pudinga ili slaninice?i zasto bi se bebi davala slaninica?to nikako nerazumem..holesterol:sad2:

Zashto onda stavljati puter u bebinu kashicu .... holesterol :sad2:
Zashto im davati zzumance .... holesterol :sad2:
Zashto crveno meso .... holesterol :sad2:

Bebe treba da jedu masno zato shto je mast neophodna za rast i razvoj, i chak se i najstrozziji lekari slazzu da se bebama u prvih par godina moraju davati punomasni proizvodi i da njima holesterol ne smeta. A koliko je mast shtetna za nas matore koji vishe ne rastemo je takodje donekle diskutabilno, ali je sasvim sigurno da nam toliko masnoce ne treba u ishrani (sportistima i onima koji puno fizichki rade treba malo vishe). To za slaninicu i bebu nisam ja izmislila, nego je nekome ovde preporichio lekar.
Isto tako nisam ja smislila da je paradajiz alergen, mene chak iznenadilo, to je isto nekom ovde na forumu rekao pedijatar. Inache Nikola jede paradajiz (danas smo imali crvenu supicu za ruchak), samo shto mi je u svezzem stanju ovaj vansezonski koji ima da se kupi kod nas grozan (narandzast, tvrd, niti mirishe niti ima ukus ko paradajiz) tako da za salatu chekam onaj iz nashe bashte.
Ideju da mu dam puding sam sama izmislila (da ne bude nisam nishta ja), ali nemam nameru da ga hranim pudingom, nego ja volim da ga jedem, pa me interesuje da li smem da mu dam da proba (poshto znam da ce trazziti kad vidi da jedemo), a nemam pojma od chega se puding uopshte pravi.

paradajz van sezone treba izbegavati, a u sezoni ga dobro birati
puding je nista drugo do kukuruzni skrob + ekstrakti koji su ovakvi ili onakvi i koje treba izbegavati kao i sve ostalo sa sumnjivim deklaracijama
malo slaninice im nece skoditi pod uslovom da nije preslana

puding mozes napraviti sa gustinom (kukuruznim skrobom) u koji dodas neki sastojak, onda si sigurna sta si dala :)

Eto dok sam ja kucala kako ne znam shta je puding - stigao mi odgovor. :p Znachi sipam malo kukuruznog skroba i voca u mleko i dobijem neki prirodan puding :klap: Jupiiii :super: Pravicemo :hvala:

lazy draga znas kako svako zeli najbolje svom detetu...e sad...sobzirom da po prodadavnicama znam sta se prodaje i u sezoni dodje ti na isto ja paradajz kupujem po radnjama jer ne idemo na pijacu nemam priosto naviku pa mi recimo svejedno dal cu dati u sezoni ili ne naravno gledam da izaberem zreliji i nadje se...ne hranim ga ipak svaki dan paradajizom....
a za puding..mhm e nemam pojma ja bih htela da postavim pitanje za kakao kad moze da se daje deci jer kazu da ima dosta gvozdja e pa sad ili sam ja u zabludi ili nisam bas najbolje razumela neke tabele...

lazy draga znas kako svako zeli najbolje svom detetu...e sad...sobzirom da po prodadavnicama znam sta se prodaje i u sezoni dodje ti na isto ja paradajz kupujem po radnjama jer ne idemo na pijacu nemam priosto naviku pa mi recimo svejedno dal cu dati u sezoni ili ne naravno gledam da izaberem zreliji i nadje se...ne hranim ga ipak svaki dan paradajizom....
a za puding..mhm e nemam pojma ja bih htela da postavim pitanje za kakao kad moze da se daje deci jer kazu da ima dosta gvozdja e pa sad ili sam ja u zabludi ili nisam bas najbolje razumela neke tabele...

pitaj me kad sam ja pocela da idem redovno na pijacu i da pohodim kuce seljaka - pa kad je ona pocela da jede cvrstu hranu, onda sam pocela i da citam o ishrani i da se ozbiljnije bavim time

osim toga, ja jesam dala paradajz prosle zime jer nista bez paradajza nije htela da jede, pa se osula kao da ima sugu i od tada nikada vise - pitaj kog god hoces lekara, isto ce ti reci - i odrasli burno reaguju na pesticide a kamoli decica

e sad kakao - nigde nisam nasla kako i kad treba poceti, pa ga jos uvek nisam ni dala. sa godinu i po je prvi put probala cokoladu
mislim da ne treba pre pune godine davati nista za sta nisi siguran. onda, kad uzmes u obzir da uljarice ne treba davati pre trece godine, a kakao je negde u toj klasifikaciji , ja bih se suzdrzavala jos malo.

Domaci puding cu da pravim domacom odokativnom shac metodom. :mrgreen:
Za kakao sam i ja chitala da mnogi chekaju punu godinu, ali znam naravno i dosta beba koje ga piju od 6-7 meseci (dodushe znam i bebe koje jedu smoki od 6 meseci, a to nikako ne bih preporuchila). Poshto sam ja dugo kuburila sa gvozzdjem, chitala sam svashta o njemu i samo hocu da ti kazzem da iako ga u kakau ima dosta, iz mesa se mnogo bolje apsorbuje, tako da su meso i zzumance u kombinaciji sa vocem i povrcem bogatim vitaminom c najbolji izbor shto se gvozzdja tiche.

Back